بابک برهانیhttp://sibsabz.persiangig.com
درود
این عکس رو امروز موقع نهار گرفتم. آن موقع متوجه نشدم که قسمت جلویی ظرف فوکاس نیست و فوکاس روی نیمه عقبی ظرف آش قرار گرفته. متاسفانه وقتی فهمیدم که دیگر کسی حاظر نبود برای اینکه من دوباره عکس بگیرم صبر کند!
خیلی دلم سوخت که وضعیت فوکاس برعکس شد ، فکر میکنید این موضوع به عکس لطمه زده است؟
امروز سه بار خواستم این عکس را بگذارم و منصرف شدم. پیش خودم فکر کردم وقتی خودم به عیب عکس واقفم چرا آنرا بگذارم.
پی نوشت: این عکس اینقدر بزرگ نیست کوچکتر از سایزی است که نمایش داده میشود !
انوش
سلام:
بنظرم حتی اگر قسمت جلویی ظرف در فکوس بود باز هم عکس خوبی نمیشد. بالایی کادر دست چپ خیلی با کل عکس همخوانی ندارد. شاید کادری متفاوت که ظرف با فوکال پلن موازی باشد شاید، دقت بفرمایید شاید مناسب تر بود. و ...
من با عکسهایی که در این تاپیک میبینم احساس میکنم که واقعا عکاسی از غذا کار راحتی نیست. یک عکس در این زمینه حداقل میباید بگونه ای کارگردانی شود که بیننده راغب به خوردن آن غذا شود. یعنی در ذهن بیننده کششی هر چند کم ایجاد شود. البته شاید ایراد از غذاهای ایرانیست که بسختی این حس را ایجاد میکند. یا شاید کارگردانی این نوع عکاسی ( که حتما یک پیشفرض هایی خواهد داشت ) میبایست با نورپردازی، و ظرافت های خاصی همراه باشد ( مخصوصا غذا های ایرانی )، چون کوچکترین ایرادی در اینگونه عکسها ممکن است نتیجه معکوسی بهمراه داشته باشد.
به عنوان یک بیینده فقط حسی که به این عکس داشتم عنوان کردم، نظر دوستانی که بطور اصولی این نوع عکاسی را پیگیری میکنند در این خصوص ارجح خواهد بود
موفق باشید
سلام
تخمهای سیاه رنگ روی غذا اشپیل ماهیه
5DmarkII/70-200F4Lis/50f1.8/580II
سلام
با نظرات جناب قشقایی موافقم و دقیقا عکاسی از مواد غذایی کاری تخصصی و نیازمند تجربه و رعایت یک سری اصول مخصوص هست.
چند تا نکته که اکثر دوستان رعایت نمیکنند و در عکاسی مواد غذایی باید رعایت بشه:
انتخاب زاویه: معمولا دوستان عکس ها رو از بالا میگیرند در صورتی که بهترین زاویه عکاسی از کنار و کمی بالاتر از میز می باشد.
انتخاب کادر: اغلب کادر عکس ها رو باز انتخاب میکنند تا کل ظرف در کادر جا بشه. کادرهای بسته با رعایت اصول کادربندی میتونه به بهتر جلوه دادن غذا کمک کنه.
کمبود نور: اغلب عکسهایی که گرفته میشه نور پردازی خاصی روی غذا انجام نشده. نورپردازی جزو مهمترین نکات عکاسی از محصولات و مواد غذاییست. اگر دوستان فلاش ندارند میتونند از نور روز استفاده کنند و عکسها رو کنار پنجره بگیرند.
زاویه نور: با توجه به تجربه شخصی خودم و بررسی عکسهای مواد غذایی معمولا نور رو از پشت سوژه و کمی متمایل به کنار به اون میتابونند. این کار باعث ایجاد سایه های زیبایی در جلوی مواد غذایی رو روشن تر شدن زمینه میشه. البته فراموش نکنید که جلو هم نیاز به نورپردازی داره و باید نور جلو هم به صورت کافی تامین بشه. ولی نور شدید پشت سر معمولا وجود داره.
حس تازگی: نکته دیگه ای که در نورپردازی مواد غذایی لازمه نشون دادن تازگی مواد غذاییست. که معمولا با چرب کردن اونها و نورپردازی دقیق سغی میشه که برخی قسمت ها براق به نظر بیان که حس تازگی رو به بیننده منتقل کنه.
بکگراند: تو خیلی از عکسهای دوستان از جمله همین دو عکس آخر از بک گراندهای تیره استفاده شده. معمولا برای مواد غذایی از بک گراندهای روشن و یا سفید استفاده میشه.
عمق میدان: معمولا در عکاسی از مواد غذایی از عمق میدان های کم استفاده میشه و به صورت کاملا هنرمندانه و حساب شده اشیائی که در پشت سر غذا قرار دارند یا قسمت های عقب غذا کاملا محو میشه و در بوکه قرار میگیره. البته روشن بودن بک گراند و اشیاء زمینه در اینجا خیلی لازمه تا بوکه های زیباتری ایجاد بشه.
چیدمان: البته از همه اینها مهمتر انتخاب ظرف و چیدمان و تزئین خود غذاست که کاری بسیار بسیار هنری تر از عکاسیست! :biggrin:
این اصول عکاسی مواد غذایی بود ولی قوانین قطعی نیست و ممکنه رعایت نکردن هر کدام از اینها در عکسی خاص به زیباتر شدن اون کمک کنه.
پس از خوندن این نکات بهتره یک سری هم به سایت زیر بزنین و این نکات رو در اون عکسها بررسی کنید:
حیف که به علت مشغله کاری که دارم فرصت عکاسی از مواد غذایی رو پیدا نمیکنم وگرنه عکاسی از این موجودات زیبا و دوست داشتنی رو خیلی دوست دارم.کد:http://www.foodportfolio.com/food_photography/index.html
سلام آقای مبین علی.
به نظر حقیر، این عکس نسبت به عکسهای قبلی شما در این تاپیک کیفیت بهتری دارد و اصولی را که آقا فرساد به درستی و دقت فومودند بیشتر رعایت شده است.
با اینکه این عکس رو برای نقد نگذاشتید، من سوال برایم پیش آمد:
چرا Iso 1600 و Sutter speed 1/2500 . ؟
البته این موضوع که وضعیت نویز در ایزوی بالا در دوربین شما نسبت به 50D کمی بهتر است (کمی!) شکی نیست.;)
ولی حیف از آن بوکه زیبای عکس که نویزی شده اند! و اینکه فکر می کنم به همین دلیل، بخاطر کاهش نویز ، تصویر تا حدود قابل توجهی سافت شده است. اینطور نیست؟
و یک سوال دیگر: چرا سوژه را در وسط قرار نمی دهید و کادر را هم کمی کج در نظر می گیرید (البته با توجه به دو عکس قبلی تان عرض می کنم. شاید هم من کج میبینم :cool:)
ببخشید زیاد ایراد گرفتم. منظور من، شنیدن توضیحات شما و دوستان و آموختن بیشتر خودم است. ممنون.
کاملا با نظر شما مخالفم. عکس غذا دیگه بدتر از این نمیشه! ;) البته شایدم شد! :biggrin:
انتخاب زاویه : فکر میکنم اگه عکس کمی از بالاتر گرفته مبشد بهتر بود
انتخاب کادر: بهتر بود قسمت سمت چپ عکس بیشتر کراپ میشد. از قسمتی که مواد غذایی به سمت بالا متمایل میشوند.
کمبود نور: این که دیگه کاملا مشخصه و نیاز به توضیح نیست. اینقدر نور این عکس کمه که من اول فکر کردم اون سفیدی ها قارچ است. نگو که گوجه بوده که روی اون سس ریختن.
حس تازگی: شما اگه دیدین به من هم بگین
بکگراند: تیره و خیلی شلوغ است و نگاه رو جذب خودش میکنه
عمق میدان: دیگه بیش از حد کمه.
چیدمان: همه چیز رو روی هم ریختن. یعنی اصولا چیزی به نام چیدمان مواد غذایی وجود نداره.
سلام
تشکر میکنم از دوستانی که وقت گذاشتن و نظر دادن.
در مورد نظرات آقای طالبی
در مورد ایزو به دلیل نور بسیار کم محیط در مود تقدم دیافراگم f1/6 و ایزو 1600 انتخاب شده بود. و 1- بودن ev هم به همراه دیافراگم و ایزو باعث افزایش سرعت شاتر تا اون میزان شده.
در مورد مقایسه نویز این دو دوربین هم تفاوت بسیار بیشتر از چیزی هست که شما میگید!نویز این دوربین تقریبا نصف 40 دی هست (به گفته کسانی با هر دو دوربین کار کردن) 50دی که دیگه جای خود رو داره!
سافت شدن هم به دلیل کاهش نویز نبوده و به خاطر ادیتی هست که در on one انجام گرفته که در جهت کاهش نویز هم نبوده!
این هم عکس اصلی که فقط از raw به jpg تبدیل شده.
در مورد گذاشتن سوژه در وسط کادر هم اصلا با شما موافق نیستیم چون در اون صورت جای اشیائی که در بوکه قرار میگرفتند بد میشد!سعی شده بود کادر جوری باشه که وسط سوژه در نقطه طلایی نزدیک باشه!
در مورد نظرات فرساد عزیز هم
در گرفتن این عکس بیشتر بوکه مورد نظر بود تا گرفتن یک عکس از مواد غذایی!
ممنون از راهنمایی هاتون. درست می فرمایید. (البته نسبت به عکس قبلی ایشون عرض کردم.)
در مورد نور این عکس می فرمایید باید یک نور پشت اضافه می شد، یا کلا نور ایراد دارد؟
پ.ن. معمولا وقتی می خوام در مورد یک عکس ایرادی بگیرم ، 4 تا تعریف و تعارف "شاه عبدالعظیمی" هم قاطیش می کنم که عکاس شاکی نشه.;) هرچند آقا مسعور رو می شناسم . واقعا خوش اخلاقه و روحیه "ورزشکاری" (همون نقد پذیری) خوبی داره. :cool:
البته آقا مسعود، عکس دوم را که گذاشتید، متوجه شدم که بیشتر توجه شما به بوکه عکس بوده و سعی کردید با افزایش کنتراست، قدری بوکه ایجاد شده را بپردازید. که اینکار کمی به اصل موضوع، یعنی همان سالاد ، لطمه زده است.
ضمناً سوالم این بود که وقتی تا 1/2500 سرعت شاتر دارید، چرا iso 1600 ؟ نمی شد کمش کنید؟
ویرایش توسط Ali Talebi : Sunday 17 January 2010 در ساعت 13:38 دلیل: اضافه کردن 2 پاراگراف آخر