سیامک حاجی محمودی
My Photo Blog
منطور من از زاویه، زاویه دوربین شما نسبت به ظرف غذا بود که فرهاد عزیز آن را تشریح کرد.
سیامک حاجی محمودی
My Photo Blog
سلام.در عكس شما شايد بهتر بود از زاويه ي بالاتري براي عكاسي استفاده شود كه بيشتر روي غذا و تزئينات به چشم بيايد.
منم با زاویه عکس موافقم یکم به رو سوپ نگاه کنید رنگ ولعاب خوبی داره ولی زیر ظرف مخصوصا که بلور هم هستش حواس بیننده رو پرت میکنه ورنگ ولعاب خوبی هم نداره.
در مورد ظرف هم اگه ظرف استیل مخصوص سوپ بود عکس خوبی در می اومد.مخصوصا با تزئیناتی که روی سوپ انجام شده
خب باز من اومدم , نخندینا :biggrin:
اون روز که از سوپ عکس گرفتم جای همه دوستان خالی ناهار کوفته تبریزی بود گفتیم بزار یه عکسی هم از اون بگیریم که حاصل کار این شد , البته به نظرم زیاد جالب نشد و خیلی بهتر میتونست کار بشه ولی خب بزارین رو حساب اولین تجریم تو این زمینه و نداشتن امکانات درست حسابی
خوشحال میشم با نظراتتون از ضعفهام اگاه بشم
نمیدونم چرا بر خلاف طعمشون بد عکس هستن غذاهای ایرانی , آخه چرااااااااااااااااااااااا
سیامک حاجی محمودی
My Photo Blog
من کوچکتر از اونم که بخوام نظر بدم،ولی نکاتی که به نظرم رسید اینها هستند:
1.بهتر بود یا در پس زمینه تیره تری استفاده میکردید یا از ظرف غیر بلوری چون سفیدی پس زمینه خیلی تو چشم میزنه.
2.ازنظر من نور پردازی مناسب نیست (نور یکنواخت تر وسافت تر روی کل سوژه بهتر بود)
3.به نظرم اندکی هم فکوس صحیح تر هم لازمه.
باعرض معذرت.
پ.ن: ولی آخ آدم تو این تاپیک و با این عکسا گرسنه میشه ها
الهی،به بهشت وحور چه نازم؛مرا دیده ای ده که از هر نظر بهشتی سازم
سیامک عزیز از نظر من این عکستون به مراتب از عکس سوپی که قرار دادین بهتره.
واقعا این مورد که غذاهایی ایرانی بدعکس هستند رو قبول دارم. ولی با تزئین حساب شده و در یک چیدمان خوب به نتیجه های خوبی میشه رسید.
یک پوستر تبلیغاتی بود که چند سال پیش از طریق یکی از چاپخانه ها به دستم رسیده بود. عکسی بود از یک کاسه آش در یک چیدمان بسیار زیبا . حیف که پوستر نیست و عکسی ازش پیدا نکردم. وگرنه نمونه کاملی بود از عکاسی از غذاهای ایرانی.
تو عکاسی از غذاهای ایرانی میشه از المان های مختلفی که به فضاسازی ایرانی کمک کنه استفاده کرد. مثلا از ظروف قدیمی و یا سینی های مسی قدیمی و یا استفاده از پارچه های طرح دار ایرانی به جای سفره و ...
البته انتخاب زاویه و نورپردازی هم خیلی مهمه که بتونه شکل و حس غذا رو منتقل کنه. برای عکاسی از کوفته تبریزی من پیشنهادم اینه که در یک چیدمان خیلی حساب شده با المان های ایرانی مثلا یک کوفته در ظرفی به صورت سالم قرار داشته باشه و در کنارش یک نصفه کوفته در حالی که بخار از اون خارج میشه عکس گرفته بشه. روی کوفته ها رو هم کمی روغن بزنید که جلوه و حس بهتری داشته باشه. زاویه هم زاویه معمول برای عکاسی از اجسام که همون ۴۵ درجه از سطح میزه باشه که حجم و کروی بودن کوفته رو به درستی منتقل کنه. البته تزئینات کوفته هم حساب شده تر و خیلی کمتر باشه. الان تو این عکس شما تزئینات غذا بیشتر از خودش به چشم میان و چیدمان خوبی که ندارن هیچ خیلی هم به هم ریخته و شلوغ هستند.
شما تجهیزات نوری تون چیه؟ فکر کنم باید از پرژکتور تنگستن استفاده میکنید. چون تو هر دو عکستون ته رنگ زرد خیلی زیادی دیده میشه. این مورد هم در مورد عکسهاتون نیاز به تصحیح داره.
ببخشید طولانی شد.
اینها چیزایی بود که به ذهنم میرسید.
والا خدمتتون عرض کنم که نور خیلی شدیده , چون همونطور که فرساد جان عنوان کردن از پرژکتور تنگستن برای نور پردازی استفاده کردم و متاسفانه تجهیزات لازم رو برای کنترل کردنش نداشتم , زیر میز شیشه ای گذاشتمش و دو لایه کاغذ کالک هم زیر میز بود که از شدت نور کم کنه که با این حال باز هم خیلی نور شدیده , در مورد چیدمان هم کاملا قبول دارم ولی خیلی هول هولکی شد و بهتره دوستان برای این قبیل موارد از قبل برنامه ریزی لازم رو برای صحنه عکاسی و نوع چیدمان و ... داشته باشن تا مثل من عجله ای مجبور به عکاسی نباشن چون غذا سرد میشه و اون موقع اس که همه به خونت تشنه میشن و به جای غذا شما رو میل میکنن :biggrin:
در مورد فوکوس هم در شرایط کاملا تخیلی عمود به ظرف غذا شدم و عکس گرفتم که به دلیل نداشتن تعادل کافی فوکوس خوب نشده , اینجور عکسها رو باید با حوصله و با برنامه ریزی دقیق از قبل گرفت چون هر چیز حساب نشده ای واقعا نتیجه زحمات رو به باد میده :)
حالا این عکسها رو من واسه تست و اولین بار گرفتم ولی برای جاهای دیگه اگه قرار باشه عکسی تو این دست موارد گرفته بشه باید خیلی حساب شده کار کرد
سیامک حاجی محمودی
My Photo Blog
سلام
صحبت شکل و شمایل غذا شد, این عکس اشتها برانگیز را که در فلیکر دیده بودم گفتم شما هم ببینید, محتویات بشقاب چیزی نیست جز بادمجان, ریواس,انار و سبزی ... (شاید خیلی هم جذاب نباشه, ولی با توجه به ترکیبات بهتر از این نمیشده)
چند عکس هوس انگیز دیگر هم در مجموعه ای با عنوان Tarkhun (ترخون؟! ) :
کد:http://www.flickr.com/photos/serjio/sets/72157622821838204/
سلام
راستش نزدیک ترین تاپیک مربوطه به میوه فکر میکنم اینجا باشه ( بالاخره خوراکیه دیگه ) حالا اگه خوش مزه بنظر نمیاد ببخشید .در ضمن با لنز 135 /f3.5 ژوپیتر روی بدنه 7D با مشخصات : دیاف 8 سرعت 250 ایزو 100 و فوکوس و دیاف دستی ( توی اون نور بدون فوکوسینگ اسکرین کراس جدا برای من آماتور مشکل بود ) توی آتلیه با یک فلاش 180 سومیتا و سافت باکس 50*70 و زنبوری نصب شده روش ثبت شده .
فرهاد برنجی