خواهش می کنم من تا حالا نشنیده ام که خود فلاش وایت بالانس رو تنظیم کنه یعنی همچین گزینه ای نداره که قابل تنظیم باشه. تنها راه همون تعیین میزان وایت بالانس تو خود دوربین هست. شما اگه تو شب با کارت خاکستری هم وایت بالانستون رو تنظیم کنید، هیچ مشکلی در استفاده از فلاش نخواهید داشت، چرا که فلاش در این مورد تابع دستورات دوربین هست.
تصور میکنم منظور از تنظیم وایت بالانس فلاش اول دمای ثابت نور فلاش در هر استفادست و اینکه این فلاش نصب فیلتر های رنگی همراهش رو سنس میکنه
بله منظورم همین هست! این سیستم به چه شکلی عمل میکنه ایا مشکلی برای تنظیم با کارت خاکستری به وجود نمیاد?
درود
براي ايجاد وايت بالانس صحيح در استفاده از هرگونه فلاش،اعم از استديوئي و اسپيدلايت (SB 700) ، تنظيم وايت بالانس دوربين را روي حالت فلاش (نماد فلاش) قرار دهيد و نگران دماي رنگ عكسهايتان نباشيد.
چون هنگام استفاده از فلاش آنچه كه در لايو ويوي دوربين از دماي رنگي كادر پيش رو ميبينيد، (بدون استفاده از ابزار اصلاح وايت بالانس) متفاوت با آن چيزي است كه ثبت ميشود.
ميتوانيد امتحان كنيد و نتيجه را ببينيد.
موفق باشيد
غلامرضا فرخ نسب
در پاسخ به دوستمون sam32 بله. معمولا فیلترهای رنگی برای اصلاح وایت بالانس هستند که یکیش به رنگ سبز و اون یکی به رنگ نارنجی هست. از این فیلترها که جلوی نور خروجی فلاش قرار میدهند برای اصلاح وایت بالانس در محیطهایی که دارای نور لامپهای تنگستن و فلورسنت هستند، استفاده میشوند. این فیلترها کانکتورهایی که دارند که فلاش به وسیله اونها متوجه میشه که چه فیلتری رو نصب کردید و فرمان لازم رو به دوربین ارسال میکنه و وایت بالانس بر اساس اطلاعات فلاش تنظیم میشه. این کانکتورها دقیقا باید در محل خودشون بر روی فلاش قرار بگیرند تا ارتباط برقرار بشه. در کل از این فیلترها برای خنثی کردن ته رنگ بوجود آمده از لامپهای تنگستن و فلورسنت استفاده میشه که حالا به تعبیری میشه گفت که وایت بالانس رو اصلاح میکنه.
غلامرضا فرخ نسب
از نظر بنده ، خير نيازي نيست.
اوايل كار با فلاش و بدون فلاش ، با تنظيم وايت بالانس و نبود دماي رنگي صحيح در عكسهاي ثبت شده مشكل داشتم.
نكته كليدي كه از دوستان و مطالعات خودم آموختم اين بود كه در مورد استفاده از فلاشها (اعم از اسپيد لايت و استديوئي) گزينه فلاش را بر روي دوربين انتخاب كنم كه بدون شك بهترين دماي رنگي را ثبت مي نمايد.
در موارد بدون فلاش ، دوربين را در حالت life view قرار داده و با انتخاب گزينه هاي وايت بالانس نزديكترين دماي رنگي را براي كادرتان انتخاب كنيد و سپس عكس بگيريد.
اگر تصوير ثبت شده به آنچه پيش رو داريد نزديك بود ، انتخاب وايت بالانس صحيحي داشته ايد . بتدريج چشم شما عادت به درست ديدن دماي رنگي موضوعات مورد عكاسي ميكند.
در حالت عادي چشم ما از حافظه مان در ديدن و تحليل تصاوير استفاده ميكند كه همين امر باعث اشتباه در تشخيص و انتخاب صحيح دماي رنگي در اوايل آشنائي با عكاسي ميشود.
موفق باشيد
غلامرضا فرخ نسب