سلام
من قصد خرید Rodenstock CPL-PMC 77mm برای توکینا 11-16 رو دارم. اما شنیدم با فیلتر پولاریزه در لنزهای واید در آسمان سایه روشن های آبی رنگ ناهمگون ایجاد میشه. آیا این حرف درسته؟ در این صورت استفاده از فوکال 16mm این لنز مشکل رو حل نمی کنه و بهتره فیلتری با فوکال تله تر برای لنز دیگری خریداری کنم؟
سوال دومم در مورد انتخاب فیلتره که آیا انتخاب مناسبی هست.
پیشاپیش از دوستان تشکر می کنم.
سایه روشن بسیار بسته به شرایط ثبت تصویر دارد و عامل بازدارنده ای نیست. توصیه میشود فیلتر را برای بزرگترین دهانه لنزی که دارید تهیه کنید و برای لنزهای دیگر از تبدیل step-up-ring استفاده کنید. عبارتی که گفتید در مورد فوکال فیلتر درست نیست یا منظورتان را درست منتقل نکرده است. فیلتر مورد نظر شما مارک بسیار خوبی است. در فروشگاههای آنلاین خارجی B+W که معمولا گفته میشود کیفیت مشابهی دارد قیمت مناسبتری داشت و به همین دلیل مشتری بیشتری هم داشت اما در بازار داخل را نمیدانم.
این اشکال بیشتر به زاویه دید فوکال های پایین مربوط است تا خود فیلتر. همان طور که می دانید قدرت تاثیر فیلتر پلاریزه با زاویه آن به منبع روشنایی هم مربوط می شود. در فوکال های پایین چون زاویه دید بسیار باز است، در کادرهایی این مشکل دیده می شود، چون یک سمت کادر زاویه قابل توجهی با منبع نور می سازد و سمت دیگر زاویه ناچیز.
در مورد خود فیلتر دو نوع بسته بندی مشکی و قرمز وجود دارد. که بسته بندی مشکی (MC) بالاترین فیلتر پلاریزه این برند است. بنده این فیلتر را دارم و باید بگم از نظر کیفیت ساخت فیلتر به نظرم، بهتر از فیلتر های B+W است. (البته من پلاریزه B+W ندارم و کیفیت ساخت را با فیلترهای ان دی این برند که دارم مقایسه کرده ام.)
جهت آشنایی بیشتر با فیلترهای Rodenstock (برگرفته از سایت رسمی سازنده):
http://www.rodenstock-photo.com/medi...991B_10462.pdf
ممنون از دوستان.
صحیح می فرمایید منظور را درست بیان نکردم. اشاره ام به این بود که اگر حتا فوکال 16 لنز باز هم مشکل مربوطه را حل نمی کند فیلتری برای لنزی تله تر خریداری کنم چون توکینا 77mm است اما لنزهای تله تر من دهانه های کوچکتری دارند.
البته با اینکه تجربه ای در کار با فیلترهای پلاریزه ندارم بعید می دانم مشکلی ایجاد شود. چون مطلب را در مورد لنزهایی با فوکال پایین تر(یعنی از 14 به پایین) شنیدم اما وایدترین فوکال لنز من نسبت به کراپ بودن سنسور فوکالی در حدود 17 دارد.
در مورد مشکی بودن فیلتر (در صورتی که منظور Rodenstock CPL-SMC 77mm) قیمتش برای 77mm حدود 650 تومان است در مقابل جعبه ی قرمز آن حدود 430تومان. لطفا بفرمایید تفاوتشان در چیست تا اگر مورد نیاز من بود همان جعبه مشکی را خریداری کنم.
من هم چندی پیش در شرایط مشابهی بودم یعنی لنز 11-22 با دهانه 55مم داشتم و لنزهای دیگر 52مم بود و در نهایت فیلتر 55مم گرفتم. همانطوریکه گفتید مشکلات لنزهای اولترا واید چندان برای فاصله 11مم و سنسور کراپدار به چشم نمیاید. من اگر بخواهم همزمان از فیلتر nd و cpl استفاده کنم حلقه فیلتر داخل کادر میاید. در مورد آسمان در اکثر موارد فیلتر بازدارنده نبوده است. در نظر داشته باشید بسیاری از موارد هنگام عکاسی از مناظر و بناها و موقعیتهای توریستی شما برای کنترل انعکاس روی سطوح شفاف نظیر آب و شیشه از این فیلتر استفاده میکنید که مشکل تفاوت زاویه با تابش خورشید مطرح نیست اما لنز واید ممکن است انتخاب اول شما برای عکاسی در این شرایط باشد.