نوشته اصلی توسط
2ch.blogfa
پس از حدود یک سال اقامت در این فروم عزیز و مطالعه تقریبا تمام زیر و بم های آن و باز آموختن آنچه عکاسی می دانستم تقریبا به جائی رسیدم که مسیر خودم رو در این رشته پیدا کردم اول از همه جا داره از مدیریت محترم سایت جناب شهبازی تشکر ویژه کنم و بعد از زحمت سایر مدیران عزیزی که شبانه روز با عشق فراوان پاسخگوی سوالات من و امثال من هستند ، بنده اهل چاپلوسی نیستم حداقل دوستان گالری این را خوب می دانند و این حرفم هم برای خود شیرینی نیست ( چیزی که عیان است .... ) به نظر من حرکتی که این فروم بطور خاص و سایر جامعه های مجازی عکاسی بطور عام در عکاسان ایرانی پدید آورد در حقیقت انقلابی بود و نتیجه آان را سال به سال به عینه داریم می بینیم .
اما این تاپیک :)
بدلیل اینکه در حال ورود به صنف عکاسان استودیویی هستم تقریبا تمام مقالات مربوط به راه اندازی و انتخاب لنز و دوربین و فلاش و ... را خواندم و نتایج جالبی گرفتم که یکی از مهمترین اونها این بود که اغلب دوستان صاحب نظر به آن کم توجه بوده اند اقتصاد استودیو است ، استودیوی عکاسی نیر مانند هر رشته تجاری دیگری که در آن فرایند گردش و تولید پول جریان دارد نیازمند برنامه ریزی و حرکت های قدم به قدم و حساب شده است از فرایند تهیه محل کسب و تهیه دوربین و لنز و فلاش گرفته تا تبلیغات مقطعی و دائمی و فصلی و بازاریابی و ... .
بعنوان نمونه چند روزی است که دنبال لنز برای پرتره میگردم ، شاید روزی بیش از 5 ساعت رو بابت خوندن مقالات سایت و دیدن چارت ها و خوندن ریویوهای خارجی و ... کردم در صورتی که همان ابتدا با کمی مطالعه مقالات سایت رنج مورد نیازم رو می دونستم و همچنین بودجه مورد نیاز رو هم تقریبا آماده در دست داشتم !! لابد می پرسید اینقدر صبر و مطالعه پس برای چی بود ؟
دلیلش تنها یک چیز است رسیدن به با کیفیت ترین تجهیزات با کمترین هزینه ، از دید تجاری من اگر بابت ابزار کاری مانند لنز 1 میلیون تومان پول می دهم در صورتی آن ابزار با ارزش است که در وهله اول دستمزد بیشتری از مشتری دریافت کنم و در وهله بعد نسبت به کالائی با قیمت ی سوم کیفیتی حداقل برابر با چهار برابر آن به من عرضه کند .
حال سوال چند لنز سراغ دارید که در برابر مبلغ پرداختی کیفیتی دو برابر لنز مشابهی با نصف قیمت به شما بدهد ؟
چند مشتری سراغ دارید که بخاطر لنز یک میلیونی تان سه برابر پول بیشتری به شما بدهد ؟ ( البته من تا چهار برابر هم در کارهای تبلیغاتی گرفتم البته نه برای لنز چون دوربینم لایک بود !! )
و یا سوال کلی تر : چقدر باید کار کنید تا بتوانید هزینه پرداختی بابت آن لنز را جبران کنید ؟