دوست عزيزم سلام.
اولا درست متوجه شديد. من بسيار با حوصله و علاقه مندم در خصوص اين موضوعات. كارم رو با گرافيك ديجيتال و ويرايش تصوير از زمان فتوشاپ 5 شروع كردم بعد وارد عكاسي شدم. مي خواستم نتايج كسب شده از زمان زيادي رو كه بابت مقايسه ويرايشهاي دوستان بدست آوردم به اشتراك بذارم. اميدوار بودم كمك كننده باشم نه ناراحت كننده.
ميخواستم متوجه بشم كه دليل زيبايي و محبوبيت ويرايش آقاي دانش پايه و دليل تفاوت خاص ويرايش شما چيه كه به اون نكات توي هيستوگرام رسيدم. (البته دركنار خيلي نكته ها)
يه سري توضيحات براي صحبتهام لازمه:
اتفاقي كه تو هيستوگرام عكس شما افتاده در اين نمونه عكسهايي كه از عكاسان ديگه گذاشتين قابل مشاهده نيست! يا منظور من درست منتقل نشده يا شما هيستوگرام عكسهاي ارسالي رو چك نكردين.
در خصوص هيستوگرام تصوير شما مجبورم توضيح بيشتر بدم تا برداشت اشتباه نشه. اميدوارم وقتي كه ميذارم براي نگارش حداقل براي كسي مفيد باشه.
بازه اي از هيستوگرام كانالهاي رنگي تصوير كه به ماكزيمم حد مي رسن نشون ميده كه بخش زيادي از توناليته ي اون رنگ در يه بخش خاص متمركز شدن. و اين موضوع براي رنگ سبز در يك صحنه ي بهاري در طبيعت وجود نداره. و رنگ سبز از روشنترين تا تيره ترين با يك شيب ملايم (شبيه توابع گاوسي) حضور دارن. (تاكيد ميكنم... صحنه طبيعت بهاري وايد)
Untitleccd-1.jpg
تابع هيستوگرام ويرايش شما با يك حالت پله اي به اوج ميرسه و بعد پله اي هم سقوط ميكنه. اين باعث بوجود اومدن مرز و تضاد توناليته يك رنگ در محدوده ي هر المان تصوير (و نه بين المانهاي مختلف تصوير) ميشه. اگه اين مساله رو با كارهاي رامبراند (كارمون به كجا كشيد :D) مقايسه كنيم به اينجا ميرسيم كه در نقاشي هاي ايشون مثلا رنگ قرمز تو دامن يك خانم همچين وضعيتي رو پيدا كرده ولي هيچوقت لكه هاي قرمز پراكنده تو قسمتهاي مختلف تصوير نيستن كه پله به هيستوگرام رنگ قرمز اعمال كنن. ميخوام بگم اين موضوع ناحيه اي هستش.
Jewish Bride از رامبراند:
images.jpg
ولي در تصوير طبيعت سبز شما اين پله توي هيستوگرام از تجميع سبز شدگي هاي شديد پخش شده تو لابلاي برگ درختها و بوته ها و سبزه هاي تصوير حاصل ميشه و اين حالت لكه مانند بسيار تيز از يه توناليته خاص رنگ سبز (مربوط به همون بخش پله شده تو هيستوگرام) بصورت پراكنده در تصوير بوجود آورده.
76248d1460984580-76243d1460965065-_mg_9759_f.jpg
اين اتفاق براي رنگ آبي تو ويرايش شما از گرند كنيون ايراني هم قابل مشاهده است. يعني لكه هاي آبي در سرتاسر تصوير قابل مشاهده هستن. و اين اصلا با اسپاركهاي ناحيه اي تصوير در كارهاي رامبراند تشابه نداره و در واقع سبك ويژه ي شماست و البته هر كسي ميتونه دنبال مخاطب خاص خودش باشه.
76224d148_f2.jpg
عكس اون پرنده كه سنجاقك گرفته رو بررسي كنيد... ميبينيد كه تو كانال آبي يه اسپارك داره. اون مربوط به رنگ آبي روي بال پرنده است. نكته مثبتش اينه كه فقط مال يه بخش تصويره. نه كه تو كل تصوير بصورت لكه اي پخش باشه. نكته منفيش اينه كه باز هم همين اسپارك، رنگ آبي غير طبيعي و ناهماهنگي رو وسط تصوير خوش رنگ و زيباي گرفته شده بوجود آورده و از نظر من تو ذوق ميزنه!
76255d14609912.jpg
شما تو هيچكدوم تصاوير نمونه از عكاسان ديگه كه ارسال كرديد اين پله شدگي هاي رنگي رو نميبينيد. پس صحبتهاي من معنيش اين نيست كه از نظر من اين عكسها مشكلي دارن! (غير از آبي روي بال پرنده :D) فقط عكس عنكبوت در لبه هاي انتهايي چپ و راست اسپارك ضعيفي داره (اونهم شيبدار) كه در مرزهاي سياهي، تصوير رو دچار شوك رنگي نميكنه.
اميدوارم حسن نيت من رو از بررسي انجام شده بپذيريد و اين مساله رو صرفا يك تحليل ببينيد نه چيز ديگه چون بنده به سبك هاي كاري متفاوت و نو احترام ميذارم حتي اگه نپسندم. و ديگه اينكه اميدوارم مفيد بوده باشه. من كه درس خودم رو از زماني كه صرف كردم گرفتم.
موفق و مويد باشيد.