با سلام..
اول از همه اینکه احساس میکنم این بحث " بودجه 4 میلیون برای همه چیز " دیگه داره زیادی کش داده میشه و میتونست در همون دو سه صفحه اول تاپیک به نتیجه برسه و پروندش مختومه اعلام بشه..
به هر حال چون دیدم این دوست عزیزمون ظاهرن یه کم وسواسی هستن گفتم در محضر اساتید جسارتی کنیم و ما هم نظرمون رو بگیم شاید بتونه به جمع بندی نهایی کمکی بکنه..
من هم دقیقا مثل همین دوستمون موقع خریدن دوربین این حساب کتابها رو میکردم .. البته دیگه نه در این حد.. خلاصه با نظر خواهی هایی که انجام دادم تونستم خیلی زودتر تصمیم بگیرم و نهایتا رفتم سراغ کانن 60 دی با لنز 15-85 بینظیر !!
من بین 7 دی و 60 دی مونده بودم و از نظر بودجه هم هیچ مشکلی نداشتم.. منتها علیرغم اینکه دلم بیشتر به سمت 7 دی تمایل داشت , رفتم و 60 دی رو گرفتم .. چرا؟؟ چون دیدم بقول دوستان واقعا به نسبت تواناییهایی که داره قیمتش مناسبه و واقعا چیز زیادی از 7 دی کم نداره.. حتی کیفیت عکس و خروجی 60 دی بالاتر از 7 دی اعلام شده بود !!
الان هم اصلا و ابدا از انتخابم پشیمون نیستم .. 60 دی یک دوربین بسیار عالی است که بنده واقعا ازش رضایت دارم و از من مبتدی بسیار سر تره بنابراین تا وقتی که در عکاسی پیشرفت قابل ملاحظه ای کنم مطمئنم که میتونه یار و همدمم بمونه و من رو ساپورت کنه..
مگه شما از یه بدنه چی میخواهید؟؟ چه انتظاری ازش دارید؟؟ مگه قراره چکار کنه؟؟؟ یعنی اینهمه امکانات و تواناییهای گنجانده شده در این دوربین بازم کمه و نمیتونه کار شما رو راه بندازه؟؟؟ واقعا بی انصافیه که به این دوربین بسیار خوب لقب اسباب بازی رو بدین.. شما مشخصات این دوربین رو یه بار دیگه مرور کنید تا متوجه بشید که این اسباب بازی چه کارهایی ازش ساخته است..بیخیال مسائلی همچون ابهت و کوچکی و بزرگی و حس حرفه ای بودن و جنس بدنه و چه و چه .. بشید .. جنس بدنه این دوربین اگه از ژله توت فرنگی هم بود بازم من اونو میخریدم.. چرا که همون ژله هم ساخت ژاپن بود.. ساخت ژاپن !!! حس حرفه ای بودن هم با در دست گرفتن یه بدنه به ادم دست نمیده.. با در دست گرفتن جوایز عکاسی و الواح تقدیر و تشویق نامه ها و نقد های مثبت عکسهاست که حس حرفه ای بودن به ادم دست میده..
شما کارایی و کیفیت عکس رو مد نظر قرار بده دوست عزیز ..
به هر حال پیشنهاد منم به این دوستمون در صورت کفایت بودجه ,همون 60 دی با لنز بسیار بسیار خوب 15-85 است. یه ترکیب عالی برای شروع عکاسی و حتی ادامه عکاسی در چندین سال آینده بدون اینکه کمبودی احساس کنید.. نظر اساتید هم کاملا صحیحه که فرمودن لنز خوب بگیرید و زیاد دنبال شکل و قیافه بدنه ها و سرعت عکاسی یک فریم بیشتر و یک سانت ارتفاع زیادتر بدنه و غیره نباشید..
در مورد نیکون هم هیچگونه تجربه و نظری ندارم..
ضمنا بنظر بنده بیخیال بدنه های قدیمی و دیسکانتنیو شده بشید ..
یا حق