سلام علي آقا. من قصد جسارت به شما نداشتم. اينجا همه ي جسارت ها به پست ها است.
بزرگواري افراد كاملا محفوظ است.
(نمي دونم چرا احساس كردم شبيه دوئل شد اين چند پستمون!)
لنز و دوربيني كه پيشنهاد دادم كاملا متناسب با نياز ايشون،محدوده قيمت و با توجه به پيشنهاد خودم بود. نظرم اين است كه زوم بالا جهت يادگيري عكاسي و انجام آن در سطحي بالاتر نه تنها فايده ندارد بلكه ضرر هم دارد(البته خود من از سوپر زوم عكاسي ديجيتال را شروع كردم و چند كامپكت و يك dslr ارزان را بعد از اين سوپرزوم مستهلك كردم). همان طور كه بزرگان مي فرمايند كلا استفاده از يك لنز غير زوم(پرايم) تاثير خيلي زيادي در يادگيري عكاسي(مخصوصا كادربندي) دارد. از اونجايي كه استفاده از يك لنز پرايم براي شروع كار خيلي سختگيرانه است پيشنهادم اين هست از لنزي با رنج نه چندان زياد عكاسي جدي تر آغاز شود.
يكي از دلايل حركت به سمت dslr ها وجود لنزهاي خيلي وايد است. خوشبختانه امروزه لنزهاي خيلي وايد(مثل 24 ميليمتري يا حتي وايدتر) در كامپكتها و دوربينهاي بدون آيينه با قيمتهاي مناسب ديده مي شوند. بنابراين دليلي وجود ندارد براي خانمي كه خريد لنز را در آينده خودش نمي بينيد پيشنهاد dsrl با لنزي حجيم داشته باشيم. مثلا همين رنج 24-70 ميليمتر كه در سوني نكس هاي جديد(مثل nex-3n) ديده مي شود يكي از پركاربردترين فواصل كانوني براي عكاسي است كه تركيب آن با يك سنسور خوب و قيمت مناسب دوربيني ايده آل براي عكاسي در سطحي بالاتر مي باشد. خوشبختانه بازار دست دوم نكس هاي سوني هم بد نيست.
دو دوربين g1x و 1100دي هر يك نواقصي دارند كه از ليست توصيه من به ايشون خارج هستند. در g1x مشكلاتي همچون سريع نبودن دوربين، عمر باتري كم، فوكوس نزديك ضعيف و .... ديده مي شوند. و 1100دي هم دوربيني با بدنه پلاستيكي شبيه اسباب بازي است كه من شخصا با در دست گرفتن اون دوست داشتم كلا عكاسي را كنار بگذارم(خريد 600d يا دوربين سري d3XXX نيكون به جاي 1100d بهتر است). در مورد كيفيت لنز و خروجي g1 x نظرات در بررسي ها مثبت است و برتري و ضعف خاصي نسبت به dslr هاي كنون با لنز كيتشان ندارد. كيفيت بدنه هم كه بسيار عالي است.
در مورد g1x mark ii نظر شما را تاييد مي كنم. همچنان دوربيني كامل از آب در نيامده است(مثلا در رقابت با سوني a6000 حرف كمتري براي گفتن دارد). ولي عمر باتري آن تقريبا تغييري نكرده است چون به نظر خيلي ها viewfinder در g1 x غير قابل استفاده بوده است.