به نظر من اگر چه احتمال خطا و اشتباه در محاسبات DXO Mark خیلی کم هست (چرا که پیشتر از این هم تست های دقیقی که انجام گرفته بود و در همین تاپیک هم نتایجش رو به اشتراک گذاشته بودم, به نتایج مشابهی رسیده بودند) باید به این حقیقت اعتراف کرد که امتیاز هایی که با سنسور دوربین ها داده میشه نمی تونه معیاری برای سنجش کمی عملکرد دو سنسور باشه.
ممکنه برای کسی داشتن نویز کم در ایزو ۲۵۶۰۰ خیلی مهم و حیاتی باشه و برای کس دیگه اینطور نباشه. نمیشه تمام عملکرد و کیفیت نویز رو در یک عدد ۴ رقمی خلاصه کرد.
در عین حال نمودارهایی که در این سایت هست حاوی اطلاعاتی به مراتب جدی تر هست. بر اساس این نمودار ها عملکرد نویزی D800 و 5DIII بسیار نزدیک به هم هست. در عمل هم چیزی که دیده میشه اینه که اختلاف نویز خیلی کمه ( حالا بماند که برخی حرف از ۲ استاپ اختلاف نویز و کیفیت تصویر در ایزو ۵۱۲۰۰ و اینجور صحبتهای بی ریشه و اساس می کردند)
در بقیه زمینه ها هم تفاوت بسیار جزیی هست و در عمل خیلی قابل اعتنا نیست. تنها تفاوت فاحش و معنی داری که بین این دو سنسور هست, تفاوت دینامیک رنج در ایزو های پایین این دو سنسور هست که بدون این نتایج آزمایشگاهی هم به وضوح میشه در نمونه های ارایه شده مشاهده کرد.
به عنوان نمونه در پست ۱۷۰ همین تاپیک سمپلی ارایه شد که عکس العمل برخی از دوستداران کنن رو هم بر انگیخت و بعد هم بندینگ مشهود در نواحی تیره رو به نور یه لامپ در یه قسمت دیگه تصویر ربط دادند و خلاصه نتیجه ای که دوست داشتند رو گرفتند. خوب البته در چنین مواردی بهتر هست که کلا بحث ادامه پیدا نکنه تا وقتی که تست های دقیق مثل چیزی که در حال حاضر DXO mark ارایه کرده منتشر بشه و خوب همه چیز روشن بشه.
در تمامی مقایسه های پهلو به پهلوی این دو دوربین کافیه که فایل های خام رو ذخیره کنید و در یک نرم افزار ویرایش تصویر کمی اسلایدر shadow recovery رو به سمت راست بکشید تا متوجه تفاوت دینامیک رنج بشید. فکر می کنم این ساده ترین راه برای درک تفاوت دینامیک رنج باشه. (منکر این هم نیستم که ممکنه برای برخی این مساله اهمیت زیادی نداره)
در اغلب فرومهای عکاسی هم صحبت بر سر این مطلب بود که سنسور دوربین جدید کنن خیلی بیشتر از سنسور 5DII در اختیار عکاس نمیذاره (البته این صحبت در بین افرادی بود که هر دو دوربین رو تست کردند)
بر خلاف نیکون که عمده پیشرفتش در زمینه سنسور دوربین بوده, تمرکز کنن بر روی استفاده از سیستم فوکوس بسیار کامل تر و نرم افزار داخلی دوربین بوده و خوب در این زمینه تا حدود زیادی هم موفق بوده. اگر ما خیلی از نتایج DXO Mark راضی نیستیم نه به خاطر اشتباه تست های Dxo mark هست نه ایرادی متوجه کنن. ایراد از توقع بالای ماست.
تنها سوالی که این وسط باقی میمونه اینه که آیا این افزایش امکانات نرم افزاری و سیستم فوکوس افزایش ۱۰۰۰ دلاری قیمت این دوربین رو توجیه می کنه؟!
پی نوشت:
۱-من مطمین نیستم که آخر سر چند نفر از طرفداران این دوربین, برای خرید این دوربین اقدام می کنن اما حدس می زنم تعدادشون زیاد نباشه. در این صورت حقیقتا متعجبم که چرا کننی ها از نتایج Dxo mark راضی نیستند؟ خوب این که خیلی خوبه که الان میدونن همین 5DII ای که دارن خیلی دوربین خوبیه و با نگه داشتنش چیز زیادی رو از دست نمیدن! اگر از این زاویه بخوایم به این مطلب نگاه کنیم اونموقع کننی ها باید خوشحال هم باشند چرا که به جای خرج کردن ۷-۸ میلیون تومن پول بابت 5DIII با نصف این پول یه 5DII بخرن و کیفیت تصویری در همون حد و اندازه ها داشته باشند. کجای این مساله ناراحت کننده هست؟!
۲- مسعود جان, یه چند تا نمونه در باره ضعف 5DIII در زمینه دینامیک رنج که خواسته بودی:
4.jpg1.jpg