با سلام
دوستان نظرات جالبي را از ديدگاههاي متفاوت ارائه داده اند. اينكه كدام كمپاني نسبت به ديگري برتري دارد شايد از نظر يك عكاس پارامتر زياد كليدي نباشد مخصوصا براي ما ايرانيها جرا كه از نظر ما بيشتر بودجه و مهمتر اينكه چه لنز هائي داريم و در آينده چقدر مي توانيم سرمايه كذاري كنيم اهميت دارد . به هر حال فكر مي كنم يك عكاس با هر بدنه حرفه اي يا نيمه حرفه اي مي تواند بهترين عكس را بكيرد و كيفيت آن بيشتر به خودش و لنز مربوطه وابسته است و در صد كمي به بدنه.
بهر حال در دنياي ديجيتال پيشرفت خيلي سريع بوده و مي شود گفت اينهمه اضافه شدن امكانات و پايين اومدن قيمتها قابل پيش بيني نبوده و حداقل جالب مي باشد. و هر دوربيني در زمان معرفي خودش جذابيت هايي را دارد چه 20D كنون و يا اين نورسيده كه با اين قيمت واقعا وسوسه كننده است.
من موارد ذيل را كه به نظر خودم قابل طرح و بحث است را معرفي مطرح مي كنم اكر دوستان نظر بدهند ممنون خواهم بود.
1- در استراتژي نيكون حركتي به سمت فول فريم كمتر ديده مي شود و بيشتر از رقيب روي توليد لنزهاي DX متمركز هست به نظر مي رسد يكي از اهداف كنون ارائه دوربين هاي فول فريم با قيمتهاي پايين براي سالهاي آتي هست و با تكنولوژي CMOS اين كار راحتر از CCD خواهد بود و سرمايه گذاري چند ساله كنون روي اين موضوع فاصله اي را با بقيه ايجاد مي كند از امتيازات اين تكنولوژي ميتوان به تعداد بيشتر پيكسل در يك سنسور - رنج ديناميكي بيشتر سنسور - سطح موثر بيشتر هر پيكسل سنسور - مصرف كمتر انرژي باتري - مدار الكترونيكي كاراتر و سريع تر نسبت به CCD
البته هر دوربيني با هر نوع سنسوري بايستي كيفيت تصوير قابل قبول و مناسبي را ارائه دهد.
2- براي من اين سوال مطرح است كه چرا نيكون پس از چرخش به تكنولوژي CMOS در سري D2 مجددا در اين دوربين به تكنولوژي CCD مراجعت نموده است به هرحال اگر نيكون CMOS را در دوربين حرفه اي سري D2 بكار برده حتما مزيتهايي متوجه آن بوده و خوب نتيجه هم عالي است ولي چرا در D200 كه از خيلي جهات برادر كوچك D2x از آن استفاده نكرده است آيا علت آن قيمت بوده ويا چيز ديكر.
به نظر من اينمورد داراي اهميت بيشتري است چرا كه كيفيت تصوير در يك دوربين بيشتر از همه چيز به سنسور آن وابسته خواهد بود.
3- بيشتر از هر چيز قيمت اين دوربين جالب و خوشحال كننده است و فكر ميكنم هواداران كنون بايد بيشتر خوشحال باشند مخصوصا ما ايرانيها.
كنون دير يا زود مدل ديگري كه حد فاصل 20D و 5D باشد معرفي خواهد نمود چرا كه پايين تر از 20D دوربين 350D را معرفي نموده و از معرفي 20D حدود يك و نيم سال ميگذرد . خوب اين مدل جديد طبيعتا بايد بهتر از سلف خودش يعني 20D بوده و خواه نا خواه قيمت آن تحت تاثير 200D نيكون خواهد بود و مي توان انتظار داشت قيمت 20D نيز كمي تحت تاثير قرار گيرد.
پس اگر روي كنون سرمايه گذاري كرده ايد و چند تا لنز گرانقيمت آنرا داريد منتظر اخبار خوب از كنون باشيد.
4- اين دو رقيب از نظر تكنولوژي تقريبا هميشه جالب و پديده هاي جديدي را معرفي كرده اند و اين براي من جالب است كه دوربين هاي جديد نسبت به سلف هاي خود داراي چه ويژگيهاي جالبي از دنياي ديجيتال خوهند بود . افزايش پيكسل ها تنها يك مورد در سالهاي آتي خواهد بود ولي طبيعتا مثل d200 انتظار خواهيم داشت با هزينه كمتر ويژكيهاي خيلي بهتر را در دسترس داشته باشيم.
5- مي دانيم كه لنز در يك SLR بيشتر از خود بدنه روي كيفيت تصوير تاثير مي گذارد ولي بحث روي لنز هاي جديد و قديم خيلي كمتر نسبت به بحث روي بدنه ها مطرح مي شود. اينرا به اين خاطر مطرح كردم كه اين تازه وارد مي تواند با لنزها باكيفيت قديمي نيز به سهولت مورد استفاده قرار گيرد كه خيلي جالب و بدرد بخور مي باشد.
منتظر خبر هاي جديد و نظرات جالب شما دوستان هستم