نوشته اصلی توسط
am30
جای خالی بدنه مشابه 5D Mark II در نیکون کاملا احساس میشه این مدل کانن تقریبا مناسب هر کاری هست از عکاسی طبیعت گرفته تا فشن مستند اجتماعی تبلیغاتی کار آتلیه و... دوربینی کامل با قیمتی بسیار مناسب و صد البته وجود لنزهای محبوب دیاف ثابت 4 کانن مثل 17-40 و 24-105 و 70-200
با توجه به این که مدتها درحال تحقیق برای انتخاب پلتفرم مناسب برای کوچ به فولفریم بودهام، تجربیاتم را صادقانه خدمت دوستان عرض میکنم. بازهم عرض میکنم که اینها همه عفاید من هستند و اصراری بر درست بودن همه یا قسمتی از آن ندارم.
با توجه به این که لنزها و بدنههای خاصی نداشتم، سبکبار بودم و میتوانستم با خیال راحت برند را خودم انتخاب کنم. از این رو بسیار با اشتیاق به دنبال لنزهای f/4 بودم، اما چیزی که بالاخره متوجه شدم این بود که با وجود کیفیت بالای این لنزها، برای کسی که درحال کوچ است و به دنبال ایجاد "تفاوت" این کار را میکند، این لنزها - البته به غیر از لنز بسیار جالب f/4.0 70-200 - تفاوت مورد نطر من را ایجاد نمیکردند و مشکلات خاص خودشان را (البته روی فولفریم) داشتند.
بالاخره به این نتیجه رسیدم که برای فولفریم، اگر بخواهیم این ارتقاء را هدفمند فرض کنیم، چارهای جز تهیه لنزهای 2.8 نیست. دلیل این حرف من تنها کاربری خود 2.8 نیست! (البته در مورد لنز تله این موردهم صدق میکند) کیفیت خاص این لنزهاست.
حال چیزی که باقی میماند تقریباً و تا حدودی سلیقه بود. چون هردو برند تقریباً 2.8 های خوب و عالی دارند.
اما در مورد مگاپیکسل برای من داشتن دینامیکرنجبهتر، سیستم فوکوس پیشرفتهتر و بدنه بهتر که در تمام عکسهایم به کار میآید بسیار به دردبخورتر از مگاپیکسل بالاتر است که ممکن است به زحمت در 2 یا 3 درصد از عکسهایم تفاوت ایجاد کنند. و سوالی که پیش میآید (و من پیشداوری خاصی برای آن ندارم) این است که مثلاً برخی لنزهای f/4.0 مثل 40-17روی یک بدنه فولفریم کانن مثل 5DII درمقایسه با D700 و یک لنز 2.8 مثل 70-24 یا 24-24 چه مقدار تفاوت ایجاد میکند. (از این جهت این لنزها را در مقایسه به کار گرفتم که جذابیت اصلی برای من وجود لنزهای f/4.0با قیمت مناسب بود)
تجربه عملی ویرایش فایلهای خام دو دوربین نیز علت دیگری برای این انتخاب بود. در مورد 5DII با سواد ویرایش خودم، این فایلها قابلیت انعطاف و ویرایش پذیری فایلهای D700 را – مخصوصاً در عکسهای کنتراست بالا – نداشتند.
قبلاً هم عرض کردهام حتی در صورت هم قیمت بودن دوربینی با سنسور D3X با D700 شاید این طفل جدید انتخاب همه نباشد.
اما اگر قرار بود دوربین را تنها در استودیو به کار بگیرم، انتخابم تنها 5DII بود.
این مطالب تنها با توجه به میزان آگاهی بنده نگاشته شده و هیچ تضمینی بر درست بودن آنها نیست.