ویرایش توسط E.Fattahi : Sunday 3 May 2009 در ساعت 00:42
Samsung Nx2000
سلام
دوربین+لنز کیت 1,175,000
سلام دوست عزيز
تبريك ميگم خريد D90 رو به شما. اميدوارم باهاش عكسهاي خوبي بگيريد. راستي دوربين رو از كجا خريديد؟
سلام به همه
بعد از كلي search در سايتهاي مختلف و از جمله اين سايت بالاخره تصميم گرفتم Nikon D90 رو بگيرم. دوربين فوق العادهاي و از عكاسي باهاش لذت ميبرم . فقط يه سوال هست كه خيلي ذهنم رو به خودش مشغول كرده. چطور ميشه فهميد VR لنز سالم و كار ميكنه يا نه؟
VR کاملا کارش مشخص هست.
شما لنز را در حالت بدونه VR قرار دهید و لنز تا آخرین حد زوم کنید و در viewfinder نگاه کنید، شما احساس میکنید که تصویر با لرزش دستتان میلرزد ولی این حالت در VR کاملا از بین میره و تقریبا تصویر ثابت میشه در viewfinder.
برای استفاده از VR، شما دکمه shutter را نیمه فشار دهید تا دوربین روی سوژه focus کند پس از عمل focus ابزار VR کار خودشو شروع میکنه و پس از کمتر از 1 ثانیه تصویر را ثابت میکند، حالا شما با تشخیص اینکه تصویر ثابت شده میتونین دکمه shutter را در ادامه کار کاملا فشار دهید که عکس گرفته بشه.
در هنگام عمل VR کمی هم صدا تولید میشه از لنز که کاملا طبیعی هست.
سعی کنید در هنگام عمل VR از عکس گرفتن پرهیز کنید و همینطور خاموش کردن دوربین.
بهنام خان شما مطمعنی که VR اینطوریه ؟
کارکرد VR فکر نکنم از توی ویزور معلوم باشه چون فقط لرزشهای خیلی ریز رو رفع میکنه و نه حرکات دست رو پس با چشم قابل تشخیص نیست اونم توی حداکثر 105 میلیمتر (کیت دی 90)
عملکرد لرزشگیر هم بصورت مداوم هست (وقتی روشنه دایما" داره کار میکنه) و نیازی نیست بعد از فوکوس 1 ثانیه نگه داریم تا شروع به کار کنه
ضمنا لرزشگیر 18-105 که اصلا صدا نداره (بقیه لنزها رو نمیدونم)
اما برای اینکه بفهمیم لرزشگیر دریسته یا نه بهتره در شرایط نوری ثابت که سرعت شاتری حدود 1/20 بدهد 2 عکس با VR روشن و خاموش روی دست ثبت کنید تا متوجه بشید
برای مثال من این دو عکس رو روی دست از سوژه ثابت با شاتر 1/10 گرفتم :
فکر کنم معلومه که VR توی کدوم یکی روشن و تو کودوم یکی خاموشه
موفق باشید
ویرایش توسط rezafh : Wednesday 6 May 2009 در ساعت 20:11 دلیل: اضافه کردن مثال
Nikon D5000 | 18-200mm VR II | 50mm F1.8G | SB-900
در مورد تله های بلندتر و به خصوص 300-70 در مد Active کارکرد VR کاملا قابل حس است و برخی اوقات چند بار صدای تیک تیک را میشنوید تا اینکه تصویر ثابت شود. در فاصله کانونی بالاتر اثر VR به وضوح مشخص است و میتوانید بی حرکت شدن تصویر در ویزور را ببینید. تنها در دوربینهای پنتاکس - سونی و المپوس که لرزه گیر بر روی بدنه قرار دارد بی حرکت شدن تصویر در ویزور قابل دیدن نیست. بسته به مد لرزه گیر و مد فوکوس گاهی فاصله ای میان نیمه فشردن شاتر تا فعال شدن کامل لرزه گیر وجود دارد که این مسئله در مد Active بسیار محسوس تر است.بهنام خان شما مطمعنی که VR اینطوریه ؟
کارکرد VR فکر نکنم از توی ویزور معلوم باشه چون فقط لرزشهای خیلی ریز رو رفع میکنه و نه حرکات دست رو پس با چشم قابل تشخیص نیست اونم توی حداکثر 105 میلیمتر (کیت دی 90)
عملکرد لرزشگیر هم بصورت مداوم هست (وقتی روشنه دایما" داره کار میکنه) و نیازی نیست بعد از فوکوس 1 ثانیه نگه داریم تا شروع به کار کنه
ضمنا لرزشگیر 18-105 که اصلا صدا نداره (بقیه لنزها رو نمیدونم)
اما برای اینکه بفهمیم لرزشگیر دریسته یا نه بهتره در شرایط نوری ثابت که سرعت شاتری حدود 1/20 بدهد 2 عکس با VR روشن و خاموش روی دست ثبت کنید تا متوجه بشید
برای مثال من این دو عکس رو روی دست از سوژه ثابت با شاتر 1/10 گرفتم :
فکر کنم معلومه که VR توی کدوم یکی روشن و تو کودوم یکی خاموشه
ولی استفاده از VR در لنزهای تله بیشتر کاربرد داره و مثلا روی لنز نرمالی مثل 17-55 شاید خیلی هم احساس نشه
محمد سعدی
مشکلی که با d90 متوجه شدم
رنگ قرمز در عکسها با رنگ قرمز در اشیایی که از آنها عکس میگیرم متفاوت است!
تمامی تنظیمات در منو را دستکاری کردم باز اونی که با چشم میبینم با اونی که در عکسش میبینم یکی نمیشه!!!!
رنگهای سبز - زرد - بنفش - صورتی و.. همه درسته فقط رنگ قرمز و تا حدودی آبی واقعی نیستند
اولین بار در عکسهای گل لاله متوجه این مورد شدم بعد امروز با دقت بررسی کردم خصوصا با عکس گرفتن از اسباب بازی-ها و اشیاء قرمز رنگ با فلاش بدون فلاش و...... حتی در فواصل کاونی مختلف(در لنز) هم تست کردم نتیجه یکسان بود
آیا دوستان اطلاع و یا تجربه ای در این زمینه دارند؟
سلام.میشه نمونه عکسهاتون رو ببینیم شاید مشکلی نداشته باشه :) ولی خوب به لنز مورد استفاده هم مربوط میشه بعضی لنزها تمام رنگها رو خیلی خوب با کنتراست بسیار عالی نمایش میدن ولی شما با وایت بالانس دوربینت هم بیشتر کار کن من هم اون اوایل رنگ پوست رو خوب در نمی آوردم بعدش با کمک دوستان فهمیدم مشکل از WB بوده .
در ضمن 105-18 لنز یست که روی رنگها کمی اغراق میکنه با توجه به نمونه عکسهایی که ازش دیدیم شما با لنز دیگه هم تست کن نتیجه رو اعلام کن
محمد سعدی