دوست عزیز در وب سایت ها و لابراتور های معتبر تر (مثل dpreview و dxo ) آزمایش های بسیار پیشرفته تر در شرایط بسیار بسیار استاندارد تر و بسیار بسیار ثابت تر بین دوربین ها انجام میشود ! ولی بسیاری بر روی نتیجه این نوع تست ها شک دارند و به آن ها خرده می گیرند ! (چه برسد به اینکه یک نفر در دو روز مختلف با تنظیمات مختلف آن هم در مد P ! داخل یک کلیسا برود و دو عکس بگیرد و ما بخواهیم این دو عکس را مبنای انتخاب ، تصمیم گیری و یا صدور حکم قرار دهیم !! )
گفته بودم دقت کنید که آیا عکس ها در فرمت RAW گرفته شده است و پردازش شده است و یا Jpeg !
به آن هم توجه نکردید !
بارها در همین فروم بیان شده است که خروجی Jpeg دوربین های Entry Level در بسیاری از موارد شارپتر با رنگ و لعاب غلیط تر و .... است .
چرا ؟؟
چون کارخانه تولید کننده میداند این دوربین را چه کسی میخرد. چون دارد یک SLR خوب روانه بازار میکند قابلیت عکاسی RAW را در دوربین قرار میدهد ولی روی Curve های خروجی الگوریتم های Jpeg آن کار بیشتری انجام میدهد ( نسبت به بدنه های پیشرفته تر ) تا خروجی مستقیم دوربین برای کابر عادی مطلوب باشد .
اما برای مقایسه واقعی و دستیابی به بهترین کیفیت و خروجی مناسب ، عکاسی در فرمت RAW توصیه اکید اکثر اساتید است.
با سلام به نظر من اصلا این طور نیست چون کانن تو اوایل کار 7 دی اومده و دوربینی رو معرفی کرده که با اینکه در یک سطح پایین تر از 7 دی قرار داره ولی عملکردی بهتر از خودش به نمایش گذاشته (از لحاظ خروجیه عکس ) و 7دی رو به چالش گشونده .
مطمئن باشید 550D دوربین 7D را به چالش نکشیده است ! حتی در مورد خروجی !
این دو دوربین کلا با هم متفاوتند ! برای کارهای مختلفی، انواع عکاسی های مختلفی ! وقتی میتوان چنین حرفی زد که دوربین 550D با قیمت پایین تر و رده پایین تر در جایی که 7D دارد تمام توانش را به نمایش می گذارد بتواند همان کار را انجام دهد ! ( مثلا در برف و عکاسی از یک پرنده ! )
ولی اگر شما هر دو دوربین را به آتلیه ببرید و با آن عکس پرسنلی بیاندازید نمیتوان گفت 550 با اینکه ارزرانتر است 7D را به چالش کشیده است ! بلکه میتوان گفت اگر کسی فقط برای استفاده در آتلیه 7D بخرد احتمالا زیاد از حد خرج کرده است و یا خرید مناسبی انجام نداده است
همه این حرف هایی که زدم برای این نبود که بگویم Canon EOS 7D بهتر است و یا Canon EOS 550D بدتر است. بیشتر برای این بود که
1. متوجه شوید مقایسه ها و نتیجه گیری هایی که انجام میدهید خیلی درست نیست.
2. به این نکته توجه کنید که هر نوشته ای در اینترنت که به زبان مادریمان نباشد همیشه درست نیست، معتبر نیست و .... ( مخصوصا این روزها که همگان بر همه چیز Review می نویسند ! )
باز هم تکرار میکنم
به نظرم
مقایسه این دو دوربین چندان معقول نیست.
اما مشکل جایی بروز می کند که مشتری Canon باشید، و برخی از ویژگی های موجود در Canon EOS 7D را در بدنه ای کوچکتر مثل Canon EOS 550D بخواهید !
( مثل من ! که دوربین کوچک و جمع و جور و سبکی میخواهم ، ترجیح میدهم دو غربیلک مجزا برای کنترل شاتر و دیافراگم در دوربینم داشته باشم ، به کنترلر فلاش وایرلس احتیاج دارم خیلی به سرعت عکاسی پیاپی 7D احتیاجی ندارم و از صدای زیر شاتر دوربین های Entry Level کنون خوشم نمی آید،)
شرمنده
زیاد سخن گفتم !
اگر معیار انتخاب شما بین این دو دوربین فقط کیفیت خروجی (آن هم Jpeg ) است، در خرید Canon EOS 550D شک نکنید.
اما اگر بصورت جدی عکاسی میکنید، زیاد به سفر و دشت و صحرا میروید، از پرندگان عکاسی میکنید و یا علاقه به عکاسی از ورزش و صحنه های پر تحرک دارید، علاقه به عکاسی Off Camera در حالت TLL با دوربین های Canon دارید ، مچ و دست ورزیده دارید و ... احتمالا 7D گزینه مناسب تری است.
موفق باشید و سلامت
پی نوشت:
خداوندا، مکنونات قلبی مارا به گوش طراحان کمپانی Canon برسان و وسوسه این Nikon D90 را از ما دور بفرما ! :biggrin: