سلام
2 سوالي كه پرسيدم، مستقيما از يكي از كاربران بود كه احساس كردم تجربه زيادي با تجهيزات مختلف نيكون دارد و همچنين تعصبي در پستي كه در اين تاپيك داشت نديدم. با توجه به اينكه جوابي از ايشون نگرفتم پاسخ ديگر دوستان را بايد بدهم:
شايد در برخی زمینه ها سيستم فوكوس d7100 حرفهايي براي گفتن داشته باشد ولي كافي است دوربين را با همان لنز 18-105 در حالت Auto Area AF قرار دهيد تا ببينيد سرعت فوكوس از بسیاری از كامپكتها هم كمتر است. در حالت single area هم با اينكه بسيار بهتر از حالت قبل عمل مي كند ولي در مقايسه با dslrهاي ديگر اندكي عقب تر است. يكي از اصلي ترين مزيت dslr ها سرعت بالاي عملكرد مخصوصا فوكوس اتوماتيك است.
شايد بگوييد سرعت بالاي فوكوس فقط براي عكاسي از صحنه هاي ورزشي و يا حيات وحش حياتي است!؟ مثالي خدمتتون عرض مي كنم:
در سايت IR قسمتي وجود دارد كه دورينهاي برتر در هر دسته و مناسب هر كاربر را اعلام مي كند. يكي از اين دسته بندي ها دوربين مناسب مادران است(عكاسي از كودك). مزيت اصلي دوربينهاي برتر در اين دسته سرعت بالاي فوكوس و قابليت تركينگشان مي باشد. مثالهاي زيادي وجود دارد كه يك كاربر عادي(و حتي مبتدي) در عكاسي روزمره مي تواند با بهره گيري از سرعت دوربين تعداد عكسهاي خوبش را بيشتر كند.
شايد بگوييد پس برويم 1dx و D4s بخريم!؟ خير مقايسه من با دوربينهاي entry level كنون نيز بوده است.
شايد بگوييد اختلافها ناچيز است!؟ اختلاف با 70d در مود auto area به بيشتر از 4 برابر مي رسد و در مود تك نقطه حدود 3 برابر است:
70d و
d7100
البته d7000 هم در اين مورد نااميد كننده بود. ولي d90 اندکی بهتر بود.
يكي از سوالات من اين بود كه كابران اين بدنه ها و لنزهاي نيكون در عمل تا به حال دوربين كنوني را در دست گرفته اند!؟ دلیل پرسیدن این سوال تجربه خودم با کار با همین بدنه های نیکون و چند لنز مختلف و همچنین تجربه ی بود که در میان اطرافیانم دیدم در روزی که 1-2 تا از دوستانم كه يكي نيكون d90 وديگري d7000 داشت با مشاهده سرعت فوكوس كنون(حتي بدنه هاي ارزان با لنزهای متوسط) دچار حیرت شدند.
* تمام بحث در مورد سیستم فوکوس phase detect است.