ما همه درحال يادگيري هستيم.از وقتي كه اولين دوربين عكاسي را مي خريم يادگيري شروع ميشود. من 25 سال است كه به صورت آماتوري عكاسي ميكنم.كار را با دوربين زنيط شروع كردم و بعد پركتيكار و ... فكر ميكنم چيزهايي كه درآينده ياد خواهم گرفت بسيار بسيار بيشتر از آن چيزهايي است كه تاكنون يادگرفته ام.
پس راه تازه اي كه آغاز كرده ايد آغاز سفري زيبا وپرخاطره و توام با لذت يادگيري وآفرينش است.
اما درمورد لنز عرض كنم من لنزي كه "توي همه شرايط در خدمتم باشه و افسوس نداشتن يك لنز خوب رو نداشته باشم" نمي شناسم.هر لنزي كاربردهاي مشخصي دارد.خيلي از لنزها با عنوان ALL Purpose يا Walkaround معرفي ميشوند كه وقتي خوب آنها را بررسي ميكنيد ميبينيد كه بازهم "همه كاره" محسوب نمي شوند.
همه كاره يعني لنزي كه:
هم تله باشه هم وايد(لنز هاي زوم)
هم سرعت بالايي داشته باشه (f پائين)
هم ساخت خوبي داشته باشه(مثل لنزهاي سري ال كانن)
هم اپتيك خوبي داشته باشه(باز هم مثل لنزهاي سري ال كانن)
هم شارپنس خوبي داشته باشه(مثل لنزهاي پرايم)
هم لرزشگير داشته باشه
هم ماكرو باشه
هم براي پرتره مناسب باشه
هم سبك باشه
هم خيلي گران نباشه
من همچنين لنزي رو نمي شناسم!!!!!!!
براي خريد لنز جديد خيلي عجله نكنيد!
لنزي كه فعلا داريد لنز بدي نيست.
سعي كنيد بهترين عكسها را با آن بيندازيد.
تاميتوانيدبا آن عكاسي كنيد،
درهمه وضعيتها (شب،روز،طلوع آفتاب،غروب، ...)
از انواع سوژه ها(پرتره،منظره،ورزشي،كودك جشن هاي خانوادگي،اشياء بيجان،درون وبيرون ساختمانها و ابنيه تاريخي ومدرن،گل،پرنده،حيوانات اهلي،آسمان،ماه وستارگان،اتومبيل،...)
تا كم كم علايق و امكانات عكاسي خودتان را بشناسيد و به محدوديتهاي لنزتان هم پي ببريد.درهمين اثني شناخت و اطلاعاتتان درباره لنزها و ساير تجهيزات عكاسي بيشتر ميشود و ميتوانيد انتخاب ايده آلي بكنيد.
كمي به خودتان فرصت بدهيد آنوقت خودتان بهترين انتخاب را خواهيد كرد.
من تعدادي از لنزهاي زوم با كيفيت بالا را كه براي دوربين شما مناسب هستند معرفي ميكنم ولي تاكيد خاصي روي هيچكدام ندارم:
كانن 55-17 اگر شارپنس و كنتراست عالي ميخواهيد و عكاسي درنور كم ميكنيد و لرزشگير عالي هم لازم داريد با اين لنز در نور كم و محيط هاي بسته بانور ضعيف ميتوانيد با سرعت پائين تا 1 ثانيه بادوربين دردست عكسهاي شارپ بگيريد! البته بايد بودجه تان به حدود 1 ميليون و خورده اي برسد!
كانن 85-15 اگر شارپنس و كنتراست بالا ميخواهيد و عكاسي درنور متوسط ميكنيد و لرزشگير عالي هم لازم داريد،با اين لنز در نور متوسط محيط هاي باز و بسته ميتوانيد با سرعت پائين تا 1 ثانيه بادوربين دردست عكسهاي شارپ بگيريد! با فلاش يا دراستوديو با نورپردازي خوب هم عكسهاي خوبي خواهيد داشت. حدود 750 تومان هزينه دارد!
كانن 105-24 ال اگر شارپنس و كنتراست بالا ميخواهيد و براي عكاسي نور كافي داريد و لرزشگير خوب هم لازم داريد،با اين لنز در نور كافي محيط هاي باز و بسته يا با فلاش يا دراستوديو با نورپردازي خوب ميتوانيد عكسهاي شارپ و باكنتراست خيلي خوبي بگيريد. البته حدود 1 ميليون تومان آب ميخورد!
كانن 40-17 ال اگر شارپنس و كنتراست بالا ميخواهيد و براي عكاسي نور كافي داريد و لرزشگير لازم نداريد،با اين لنز در نور كافي محيط هاي باز يا با فلاش يا دراستوديو با نورپردازي خوب ميتوانيد عكسهاي شارپ و باكنتراست خيلي خوبي بگيريد. بودجه حدود 800 هزار تومان!
موفق باشيد!