آرش جان در سرعت معرفی مدلها بین کنون و نیکون چندان تفاوتی وجود ندارد و البته معرفی رده های جدید و چندین سال گیر نکردن روی یک بدنه مانند دی 90 نه تنها عیب نیست،بلکه حسن بزرگی هم به حساب می آید.
یا از نیمه سال 2007 و بعد از معرفی دی 300 اتفاق خاص دیگری در این رده رخ نداد.حتی بعد از دیسکانتینیو شدن دی 300 اس.
گرچه به نظر من دیگر کاملا مشخص شده است که این دو کارخانه در معرفی و ساخت مدلهای جدید با هم به نوعی هماهنگ هستند.دی 800 و مارک تری با تاخیر بسیار زیاد در معرفی و به فاصله چند روز معرفی شدند.یا همین معرفی دی 600 و 6دی .به نظر من امکان ندارد دو کارخانه به صورت اتفاقی هرکدام تصمیم گرفته باشند که یک فول فریم 2100 دلاری که sd میخورد و سرعت شاترش 1/4000 هست و خیلی شباهتهای کلی دیگر دارند را به صورت اتفاقی بسازند و به فاصله چند روز معرفی کنند.
در مورد ارتباط رده های مختلف هم به نظر همه یوزرها قرار نیست همه رده ها را با هم داشته باشند.هر یوزر حداکثر دو رده از دوربینها را ممکن است داشته باشد که عملا یادگیری کار با منوها و دکمه برای کسی که IQ کمی از جلبک داشته باشد اصلا کار سختی نخواهد بود.
البته من نمیدونم که مثلا شباهت در امکانات و یا منوهای دی 3000 با دی 800 چقدر است و اگر هم شباهتی باشد یا نباشد اصلا مهم هست یا خیر.