بعد از چند هفته استفاده از لنز، احساس کردم با دیاف باز (مثلا 1.4) و موقعی که فاصله از سوژه بیشتر از دو متر میشه، شارپنس تصویر کم میشه. با جستجویی که توی فرومهای خارجی داشتم، متوجه شدم خیلیها گزارش کردهاند که این لنز مشکل front focus داره که این قضیه باعث کم شدن شارپنس تصویر میشه. این مشکل مخصوصا موقعی که از بدنه با سنسور کراپ و یکی از نقاط فوکوس غیر مرکزی استفاده میشه، خیلی بیشتر خودشو نشون میده. خودم یه تست ساده روی لنزم انجام دادم و متاسفانه لنز من هم این مشکل رو داره. فکر میکنم دلیل اینکه خیلی از دوستان هم احساس میکنن این لنز توی دیافهای باز به حد کافی شارپ نیست، همین مساله است که با افزایش عمق میدان خودشو خیلی کمتر نشون میده.
چون این لنز قدیمیه، ظاهرا امکان کالیبره کردن نرمافزاری برای این لنز وجود نداره ولی توی فرومهای خارجی یه عدهای نوشتهاند که لنزشون رو برای کالیبراسیون به دفتر کانن فرستادن و مشکلشون حل شده. البته یه تعدادی هم بعد از چندین بار ارسال برای کالیبراسیون مشکلشون حل نشده. حالا سوال من اینه که آیا توی ایران هم جای مورد اطمینانی برای کالیبراسیون لنزهای کانن وجود داره (غیر نرمافزاری)؟
دوست عزیز من مدت زیادیست که از این لنز استفاده میکنم. و البته خیلی وقت هست که تا جایی که امکان داشته باشه از دیاف ۱.۸ و ۲ پایین تر نمیام.
مشکل از دقت فکوس نیست. شما با فکوس دستی هم که تست کنید هیچ قسمت شارپی در دیاف ۱.۴ نخواهید داشت!
2008-08-18-21-32-29.jpg
2008-08-18-21-32-29 (1).jpg
2008-08-18-21-32-29 (2).jpg
Canon EF 50mm f/1.4 USM Lens Image Quality
آیا قسمتی از تصویر رو میتونین نشون بدین که شارپ باشه؟!
فرساد جان در دیاف 1.8 یا 2 وضعیت به چه صورتیست؟
در ۱.۸ میشه گفت سافت بودن رو تقریبا احساس نمیکنید. ولی ۲ دیگه تقریبا خوب و قابل قبوله. در ۲.۸ هم که عالیست.
من با این لنز تا حال مشکل بک یا فرانت فکوس نداشتم. منظورتون از لایو ویو اینه که در حالت لایو ویو داخل دوربین تصویر رو بررسی میکنید؟ اگر اینطوره که خیلی روش دقیقی نیست.
بهترین کار همون منوال فکوس هست در حالت لایو ویو. و مقایسه تصویر با فکوس خودکار دوربین. البته خیلی باید در ثابت بودن دوربین و سرعت شاتر دقت کنید.
چیزی که من به ذهنم میرسه اینه که شما چند عکس با دیاف ۲ بگیرید. اگر احساس کردید که مشکل فرانت یا بک فکوس دارید خب در دیاف ۱.۴ هم قاعدتا هست و لنز باید سرویس بشه. ولی اگر در دیاف ۲ مشکل فکوس نمیبیند، مطمئنا همین سافت بودن لنز در دیاف باز هست که این شبهه رو براتون پیش آورده. و سعی کنید دیاف کمتر از ۲ و ۱.۸ رو استفاده نکنید.
منظورم عکاسی در حالت لایو ویو است. عکس زیر رو ببینید... فوکوس باید روی کابل میبود ولی به نظر من میآد که فوکوس بین اون دو خط قرمز رنگه. موافقید یا من دارم اشتباه میکنم؟
IMG_1648_1.jpg