خب جناب هراتی
شما با همین عکس هایی که گذاشتید در واقع کاملا مشخص کردید که لنز 15-85 در همان رنج های اولیه ( از 20 به بعد ) دارای کنترل خوبی روی دیستورشنه. مقصود من هم همین بود که نشون بدم این لنز اصلا کنترل بدی روی دیستورشن در رنج پائین نداره که شما با قرار دادن نمودار ها در واقع بر این حرف مهر تایید زدید
دوستان میتونند مقایسه ای بین دیستورشن این دو لنز
کد:
http://www.photozone.de/canon-eos/465-canon_1585_3556is?start=1
کد:
http://www.photozone.de/canon_eos_ff/420-canon_24105_4_5d?start=1
و کیفیت های اپتیکی و مکانیکی این دو لنز
داشته باشند .
ه در ضمن من نمیدانم چه کسی در استدیو از دامنه های 15 و 24 استفاده میکند بهترین رنج داخل استدیو از 50 تا 200 است حتی عکس های دسته جمعی رو هم کسی با رنج هایی که فرمودید نمیگیرد
من کجای عرایضم گفتم که کسی دقیقا از دامنه 15 و 24 برای گرفتن پرتره در آتلیه استفاده میکنه ؟؟؟
شما رنج 15 تا 50 را فرمودید که کاربردی در آتلیه ندارند . بنده گفتم که اتفاقا از رنج حول و حوش 50 که در کراپ دار حدود 80 میشه به راحتی میشه استفاده کرد . حالا اگر چند میلیمتر پائین و بالاتر شد به نظر شما مشکلی داره ؟
تا زمانی که نسبت فاصله ها , هنگام عکاسی حفظ بشه , از فاصله های کانونی کمتر که دارای دیستورشن نباشند هم به راحتی میشه استفاده کرد
ضمن اینکه من در آنلیه غیر از چهره از بسیاری از اجسام صنعتی و غیر صنعتی هم عکس برداری میکنم. قرار نیست که در آتلیه فقط همان چیزی عکاسی شود که شما تا به حال عکاسی کرده اید.
جناب هراتی , اینکه شما به نظرتون اومده که من مثلا منظورم این بوده , دیگه مشکل خودتونه . من نباید برای بد فهمیدن شما از عرایضم هم دلیل بیارم
===============
اما فاصله کانونی 15 در این لنز , همانطور هم که بارها گفتم در موارد عکاسی غیر از آتلیه کاربرد خواهد داشت.
و از نظر من این لنز برای یک دوربین کراپ دار , لنز پرکاربرد تری نسبت به لنز 24-105 است
در کل لنز 15-85 رو به عنوان یک تک لنز نسبت به لنز های 18-135 و 24-105 و 17-85 و 17-70 سیگما ( هر چند داستان متفاوتی دارند ) و امثال این لنز ها ترجیح میدم . از این لنز هم میتونید برای عکاسی در آتلیه و هم برای بسیاری از موقعیت های عکاسی در بیرون از آتلیه ( از منظره گرفته تا پرتره ) استفاده کنید .
اما اگر قرار باشه که برای هر کاری لنز جداگانه ای تهیه بشه که اونوقت دیگه داستان فرق میکنه و بحث باید به سمت دیگه ای بره