در ادامه مطالب دوستان من نيز موارد ذيل را اضافه مي كنم:
1- نمي دانم ما چرا هميشه بدون توجه به هزينه اي كه پرداخت مي كنيم هميشه دنبال خريد كالاي ايده ل هستيم هر چند كه چندين برابر براي ما هزينه داشته باشد.
اكثر لنز هاي سيگما داراي كيفيت خوب ويا حداقل قابل قبول هستند و اگر لنزهاي كنون ويا نيكون داراي كيفيت بهتري هستند بمراتب داراي قيمت بيشتري هستند علي الخصوص اكر دقت نماييد در ايران قيمت لنز هاي سيگما در مقايسه با امريكا ويا اروپا بمراتب پايين تر است (بر عكس كنون ) البته شركت سيگل در ايران قيمت هاش را نسبت به سالها ي قبل افزايش داده است.
2- نتايج سايت photozone زياد قابل اعتماد نيست من در چندين مورد نتايج آنرا با اطلاعات خود سازندگان مقايسه كردم گمراه كننده بود بطور مثال نتايج دو لنز sigma 100-300 f4 و sigma 120-300 f2.8 را در سايت مذكور با نمودارهاي MTF خود سازنده مقايسه كنيد تقريبا باهم زياد همگرايي ندارند
3- در همه موارديكه در سايت ها من ديدم لنز EF 100-400 كنون بغير از سيستم زوم آن در مقايسه با بقيه بهتر بوده و خوب اين در قبال حداقل اضافه قيمت 50در صد آن (در بازار ايران) منطقي هم است ولي به هيچ عنوان فكر نمي كنم تفاوت كيفيت آنها بيشتر از 5-10 درصد باشد. ويا شما 200-70 دو شركت كنون و سيگما را مقايسه كنيد همه با اينكه قبول دارند كيفيت كنون بهتر است ولي اختلاف قيمت آنها نيز كم رقمي نيست. شما براحت ميتوانيد با همان پولي كه براي كنون پرداخت مي كنيد مي توانيد لنز 200-70 سيگما را بهمراه يه لنز بدرد بخور ديگه بخريد.
4- براي من لنز 120-300 سيگما لنز جالبي است شما با يه ×2 ميتوانيد با يه هزينه نسبتا پايين به يه لنز 600 با دهنه 5.6 دست يابيد . البته قبول دارم كه افت كيفيت خواهد داشت. ولي باز با هزينه 1800 تومن قابل تامل است
5- يه مورد ديگه كه فكر كنم حائز اهميت است اينكه لنز هاي دست دوم كنون ويا نيكون بسهولت خريد و فروش مي شوند تا سيگما. و آنطوريكه در ناصر خسرو مي گفتند افت قيمت در لنز هاي دست دوم سيگما بيشتر از كنون و نيكون است
در پايان بنظر من لنزهاي با كيفيت سيگما با توجه به قيمت هاي پايين آنها در ايران بسيار مفيد و با ارزش هستند هر چند كه در صورت نا محدود بودن پلوس لنز هاي L كنون خيلي وسوسه كننده و ايده آل هستند