سلام و ممنونم،
شک نکنید خواندن «تریسترام شندی» تجربهی تکرار ناشدنی در زندگی شما خواهد بود :)
در مورد پیاژه، من دو کتاب خاص مد نظرم بود که یکی را در کتابخانهی بینهایت نامرتبم پیدا کردم ولی آن دیگی که مدنظرم بود را نیافتم ولی در عوض یک کتاب دیگر از ایشان یافتم:
یکی از آن دو که مد نظرم بود: شکلگیری نماد در کودکان، تالیف ژان پیاژه، نرجمهی دکتر زینب توفیق، نشر نی، 1382 در تیراژ 1100 نسخه! (و البته نگران نباشید، شک ندارم حداکثر 400، 500 تای آن به زور خرید اجباری کتابخانهها و روابط حضرت همایی در نشر نی فروش رفته و بقیه -مثل بسیاری از کتابهای عالی دیگر- زیر دماغ اسنابهای شبهروشنفکرمان خاک میخورد)
و آن دیگری: گفتوگوی آزاد با ژان پیاژه نوشتهی ژان کلود برنیه است که در تیراژ 2000 نسخه همان نشر نی منتشر کرده و کتاب فوقالعادهای است برای آشنایی با تفکرات این نابغهی بزرگ قرن ما که میتوانید در
کد:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jean_Piaget
یا حتی در
کد:
http://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%98%D8%A7%D9%86_%D9%BE%DB%8C%D8%A7%DA%98%D9%87
بیشتر دربارهاش بخوانید.
خانم دکتر دادستان
کد:
http://www.samt.ac.ir/ASP/hamayehs/dadsetan/zendeginame.htm
یکی از اون شاگردهایی بودهان که عرض کردم خود استاد رو درک کردهبودند ولی خب، به ظاهر خیلی به ترویج افکار استاد علاقهای نداشتهان، در عوض دو تا دیگه از شاگردهای ایرانی پیاژه که الآن اسمشون یادم نیست و اون یک کتاب دیگه که من تو کتابخونهام پیدا نکردم و چندتا کتاب دیگه رو از استاد ترجمهکردن و حتی یک مصاحبههم با ایشون کردهبودن و تو یک کلینیکی در تهران هم مثل اینکه متد ایشون رو پیاده میکردن.
در مورد زیباشناسی هم کتاب زیاد است، همین دانشنامه که فرمودید الآن روبروی من است و همان زمان چاپ اولش (فکر کنم یک هفته بعد از نمایشگاه کتاب 84 بود) آن را خواندم، کتاب بدی نیست: دانشنامهی زیباییشناسی، ویراستهی بریس گات، دومنیک مک آیور لوییس، ویراستهی مشیت علایی و ترجمهی شش نفر انسان زحمت کش که حوصلهی تایپ اسامیشان را ندارم (الآن که فکر میکنم گناه دارد، 470 صفحه کتاب قطع وزیری برای ما ترجمهکردهاند؛ منوچهر صانعی درهبیدی، امیرعلی نجومیان، شیده احمدزاده، بابک محقق، مسعود قاسمیان و فرهاد ساسانی)، انتشارات فرهنگستان هنر. البته چون گران است و شیک و وزین و بهدرد تزیین کتابخانه میخورد، این یکی فروش بیشتری داشته و به چاپ دوم هم رسیده! امروز که با هم صحبت میکنیم 100.000ریال قیمت دارد و حدود 3500 نسخهی آن در کتابخانهی اساتید فن خاک میخورد!
کتاب خوب دیگر از همین ناشر:زیبایی شناسی و ذهنیت، از کانت تا نیچه، نوشتهی اندرو بووی و ترجمهی فریبرز مجیدی، سال 85 در 1500 نسخه چاپ شده و به قیمت 65000 ریال بهزور ناشر (که در واقع وزارت ارشاد است) به کتابخانههای کوچک و بزرگ تحمیل شده است!
حالا که حسابی با انتشارات فرهنگستان هنر در افتادیم اجازه دهید دیگر کتاب خوب آنها در همین زمینه را نیز معرفی کنم: تحولات ذوقهنری در غرب، نوشته جناب ارنست گامبریج که در ایران تمام شهرتش را مدیون دیگر کتابش در باب تاریخ هنر است و به ترجمهی محمدتقی فرامرزی (چه جالب مخفف اسم این بابا میشود م.ف در حالی که مخفف اسم مترجم بالا میکند ف.م. و مخفف اسم اولین مترجم کتاب اولی با اسم آخرین دوباره میشود م.ف.!، یعنی ف.م بین م.فها گیر افتاده؟!) و در سال 1385 به تیراژ 1500 نسخه و به قیمت 3800 تومان به طبع رسیده.
حالا که صحبت زیباشناسی است دستم را دراز میکنم و کتاب دیگری که دم دست است و جمعوجور و مترجم معروفی بهنام داریوش مهرجویی دارد و به احتمال زیاد یا بهخاطر اسم همین مترجم یا بهخاطر بدی ترجمه یا بهخاطر فشردگی مطالب یا به خاطر اینکه در جیب جا میشود، به کرات تجدید چاپ شدهاست را بر میدارم (درست مثل زبل خان که کافی بود دستش رو دراز کنه!) بعدزیباشناختی (که البته عنوان اصلی به کل چیز دیگری است ولی حضرت مهرجویش به ظاهر تصمیم گرفته اسم را ساده و خلاصه کند تا در گوش ناآشنای ایرانی جا بگیرد!) اثر زیباشناس مطرح عصر ما جناب آقای هربرت مارکوز (که البته بازهم به فرمودهی حضرت مهرجویش بهظاهر باید بگوییم مارکوزه، بهخدا که من گیج شدهام، طرف را به اسم خودش صدا بزنم یا به اسم مهرجویانهاش؟) به قیمت 12000ریال که حدس میزنم تا به امروز حدود 8000تایش در دست مردم باشد، کتابهای خوب دیگری هم هست که کم کم دربارهشان همینجا صحبت خواهیم کرد.
ممنونم.
پ.ن: و البته من امروز سرما خوردهام و بهشدت تب دارم (معلوم است دیگر!) و خانهنشین شدهام و به کتابخانهام دسترسی مستقیم دارم، شانس بیاورید شروع نکنم رونویسی از روی یک کتاب یا تعریف از دیگر کتابها و این کودک7-6 سالهای که الآن مهمانم است و داد میزند که بروم دو نفره Xbox بازی کنیم پیروز شود :) وگرنه که باید روی فروم Anti spam نصب شود تا بلکه نوشتههای من را Reject کند! عکس هم از پیاژه ضمیمه میکنم.
کد:
http://www.aftab.ir/lifestyle/view.php?id=80884