یلدای ۹۲
DPP07DD0C15153902.jpg
canon 60D + samyang 500 mm f/6.3, 1/5 sec, iso 320
تا فرشاد عزیز، لطف میکنه تجربشو در مورد کار با لنز م م 500 میگه من یک نکته کوچیک یادم اومد
چند مدت پیش تو سایت نمایندگی این شرکت، سوالی در مورد این دو لنز پرسیدم و در مورد کیفیتشون تحقیقی کردم از خود نمایندگی.
جواب خلاصه و چکیده مهندس ارشدشون تا جایی که ذهنم یاری میده این بود که لنز م م 500 ارزش خرید بیشتری داره و کیفیت بهتری داره.
البته من اصلا با این دو لنز کار نکردم و در مقام نقد و نظر نیستم فقط صحبت اون زمان مطرح کردم. ارادتمند
سلام
اثار براش روی قسمت تاریک ماه پیداست
دوستانی که مانیتورشون کالیبره هست میبینن؟
علی اسدی
سلام و خسته نباشيد دوست عزيز
، بهترين حالت براي عكس گرفتن از ماه دياف ٨ و سرعت شاتر 250 هست ، شما عملا با پايين آوردن سرعت باعث شديد عكستون اون شفافيت و فوكوس واقعي رو نداشته باشه چون موقيعت ماه يا بهتر بگيم زمين در حال جابجايي هست و همين حركت كردن باعث ميشه عكس شما فلو بشه ، اينم ياد آوري كنم خدمتتون كه ماه به اندازه كافي نور داره پس احتياجي به بالا بردن iso هم نيست ، و در آخر اينكه اصولا چون وايت بالانس درستي دوربين در عكاسي از ماه تشخيص نميده حتما بايد عكستون در فتوشاپ اديت و رنگ و كنتراست و و و ..... تصحيح بشه كه اينجوري زرد رنگ به نظر نياد موفق باشيد
در مورد دیافراگم و سرعت شاتر (بر فرض اینکه از ملزومات فریز کردن ماه باشند.) با شما موافقم. اما اینکه می فرمایید با این تنظیمات روی ایزوی 100 بشود عکس گرفت، شک دارم!
نورسنجی همین عکس دوستمون رو که ببینید ... فقط تنظیمات مربوط به سرعت شاتر و روزنه دیافراگم نزدیک به 6.5 استاپ از مقادیر پیشنهادی شما بیشتر است. (بدون احتساب اختلاف ایزو 320 و 100 که اون هم حول و حوش 1.5 استاپ هست.) یعنی در کل چنین عکسی 8 استاپ تیره تر شود که فکر می کنم چیزی باقی نماند.
در مورد وایت بالانس هم باید بگم، ماه زمانی که در نزدیکی افق است همین رنگی و حتی قرمز تر است در واقع وقتی موقعیت دقیق ماه را ندانیم نمی توانیم به وایت بالانس خرده ای بگیریم.
خب احتمالا شما تجربه عکس گرفتن از ماه رو ندارید( نمیدونم شاید هم داشته باشید ) .... الان رفتم عکس های خودم رو دیدم و ۹۹ درصد اونها با ایزوی ۱۰۰ گرفته شدن اما من در نوشته قبلی اسمی از ایزوی ۱۰۰ نیوردم و تاکیدی بر اون نداشتم گرچه معتقدم و یاد گرفتم و دیدم بیشتر دوستانی که حرفه ایی عکاسی شب رو دنبال میکنن در زمان عکاسی از ماه از ایزوی پایین ( لزوما نه ایزوی ۱۰۰ !) استفاده میکنن مخصوصا زمانی که قرص ماه کامل هست.... این چیزی که شما محاسبه فرمودید در روی ورق درست هست اما باید پشت ویزور قرار بگیرید و اونجا متوجه خواهید شد که کدوم تنظیمات مناسب تر هست ... اما در مورد صحبت آخرتون و موقیعت ماه هم باید خدمتتون بگم قطعا این ماه در نزدیکی افق نیست وگرنه چیزی که شما نوشتید اظهرمن الشمسه ! ( گرچه اونی که شما گفتید مربوط به چشم غیر مسلح و دید معمولی هست نه در عکاسی )
ویرایش توسط nejadi : Sunday 22 December 2013 در ساعت 19:52
ببخشید، چون نوشته بودید احتیاجی به بالا بردن ایزو نیست. بنده هم پیش فرض ایزوی 100 توی ذهنم آمده بود، ولی خب ایزوی پایین زیر 320 حالا 100 یا 200 چقدر در این فاصله استاپ نوری متفاوت خواهد بود؟ (بدون احتساب ایزو همان طوری که در پست قبلی نوشتم 6.5 استاپ فاصله است که واقعا کم نیست.)
درست حدس زدید بنده تجربه چندانی نه در عکاسی از ماه و کلا عکاسی در شب نداشته ام و طبیعی است که خیلی از مسائل را ندانم، حکم قطعی هم ندادم، نوشتم به حرف شما شک دارم. :)
در ضمن در این بین یک سوال دیگر در ذهنم آمد که، چطور متوجه شدید که این ماه در نزدیکی افق نیست؟ و اگر توضیحی هم در مورد جمله آخر که در پرانتز نوشتید بدهید، ممنون می شوم.