عکاسی ، حقیقت است و سینما حقیقتی است 24 بار در ثانیه. (گدار)
www.monatehrani.co.cc
www.monatehrani.propicnet.com
سلام
می خواستم از دوستان در باره مانیتورهای LED و کیفیت کارشون برای استفاده در ویرایش دیجیتال و کیفیت آنها سوال کنم آیا کسی تجربه ای در این باره داره و مطلب بعدی مانیتور AOC V22 که یک مانیتور ال ای دی که در ایران نیز موجود است آیا برای کار ویرایش مناسب است یا خیر؟
سلام
به توصیه فرساد تصمیم گرفته بودم که من هم یک LG 2261 بگیرم, ولی بلافاصله این مانیتور در بازار نایاب شد و اغلب نمایندگی ها اظهار میکنند این مدل دیگر قدیمی شده و تولید نمی شود (یعنی منتظر توزیع آن در بازار نباشید) و مدل 2284 با کنتراست بیشتر جایگزین آن شده, قیمت هم حدود 275 فکر کنم ...
یک نفر هم به من توصیه کرد قبل از خرید مانیتور, حتما ً LED های AOC را از نزدیک ببینم و کیفیت و وضوح بسیار متفاوتی با LCD دارند و .... با همین حدود قیمت 275
:confused:
البته در مورد مانيتورهاي ال اي دي سه نكته منفي وجود دارد كه اولي نفوذ نورسفيد از مناطق روشن به مناطق تاريك كه در بعضي از موارد موجب نارضايتي كاربر مي شود و دومي وجود هاله آبي رنگ در مناطقي كه بايد كاملا سياه باشد و سومين مورد مشكل زاويه ديد است كه در مانيتورهاي ال سي دي تا حدودي حل شده بود.مانيتورهاي ال اي دي در واقع همان مانيتورهاي ال سي دي هستند كه در آنها به جاي لامپ فلورسنت از ال اي دي ها براي نوردهي به پيكسلها استفاده مي شود كه مزيت آن خاموشي پيكسلها به طور جداگانه و توليد رنگ سياه واقعي است هرچند مشكلاتي كه ذكر كردم همچنان وجود دارد.
نسل بعدي كه در تعداد محدود توسط سوني و ال جي و يك شركت ديگر كه الان خاطرم نيست OLED هست كه مجموعاي از ال اي دي ها به عنوان پيبكسل به كار ميروند و خبري از نور سفيد در پشت پيكسلها نيست.
ویرایش توسط MehdiM : Saturday 12 September 2009 در ساعت 20:45 دلیل: غلط املايي
______________________
مهدی منصوريان
Panasonic Lumix DMC-FZ18
وحید جان این مانیتور که گفتی فول اچی دی نیست. اکثر مانیتورهای ال سی دی ۲۲ اینچ بازار 1680x1050 هستند ولی اون مانیتور 2261 ال جی و t220p سامسوگ فول اچ دی بودن که نایاب شدن. الان مانیتور فول اچ دی چند مدل دیگه تو بازار هست ولی هیچکدوم ورودی dvi نداره و تنها مدلی که ورودی dvi داشته باشه 2250 سامسونگ هست. البته این مانیتور 2261 ال جی یک امکان دیگه داشت اون هم ورودی hdmi بود که تا جایی که من میدونم تو هیچ مدلی از مانیتورهای بازار وجود نداره.
من جسارتا این بخش از گفته دوستمون رو تصحیح کنم:
LED بکلایت مزایای مختلفی داره که یکی از اونها خروجی رنگی بهتر مانیتور هست (طیف رنگی گستردهتر). به خصوص در بکلایتهایی که از LED های RGB استفاده میکنند (یعنی در حقیقت ترکیب ۳ LED برای تولید نور سفید). در این سیستم به این دلیل که طیف رنگ خروجی ترکیب RGB کاملا قابل کنترل هست، این طیف بسیار نزدیک به فیلترهای رنگی پیکسلهای LCD تنظیم میشه و در نتیجه خروجی رنگی نهایی بسیار مطلوب تر خواهد بود.
نکته بعدی که کاملا به اون بخش قرمز شده مرتبطه: خاموشی پیکسلها به صورت جداگانه ارتباطی به بکلایت LED نداره. شما به ازای هر پیکسل یک LED برای بکلایت ندارید(تعدادشون بسیار کمتره) که به صورت جداگانه برای هر پیکسل کنترل بشه. ولی سیستمهایی که دارای کنترل داینامیک بکلایت هستند میتونند به صورت منطقهای نسبت به تصویری که نمایش داده میشه، نور بک رو هم تنظیم کنند و مثلا در منطقهای که سیاه هست، کلا بکلایت اون منطقه هم خاموش میشه و باعث ایجاد رنگ کاملا سیاه میشه (در سیستمهای دیگه بخشهای سیاه هم کمی روشن هستند). من نمیدونم که آیا تمام نمایشگرهای دارای بکلایت LED از این سیستم داینامیک استفاده میکنند یا خیر.
و در نهایت یکی از مزایای دیگر LED بکلایتها مصرف پایین اونهاست که به خصوص در لپتاپها بسیار مهم هست.
و البته این بدان معنی نیست که کلا هر مانیتور LED بکلایتی از CCFL ها بهتر است! CCFL ها هم از نظر وسعت طیف رنگی بسیار بهینه شدن و بسیاری از LCD های دارای پانل IPS یا PVA نیز که گستره رنگی بالایی دارند از CCFL بهره میگیرند.
موفق باشید. :)
ویرایش توسط .: Parham :. : Sunday 13 September 2009 در ساعت 00:32 دلیل: افزودن نکته نهایی!
با درود
یه سوالی که مدتی هست برام پیش اومده اینه که یک مانیتور باید دارای چه خصوصیاتی باشه که به عنوان مانیتور حرفه ای به حساب بیاد ؟ یا در عکاسی چه مانیتوری را با چه مشخصاتی حرفه ای به شمار می آورند ؟
بطور مثال مانیتور من و مشخصاتش به شرح زیر هست :biggrin: ، آیا می شه مانیتور حرفه ای به حسابش آورد ؟ :
Samsung Wide BW1953
Dynamic Contrast : 8000:1
Resolution : 1440 x 900
شمیم !