با سلام.
تمرینات واحد عکاسی در دانشگاه بهانه ای شد تا این نوع عکاسی رو تقریبا برای اولین بار تجربه کنم، خوشحال میشم نظر دوستان رو راجع به ایرادات این 2 عکس بدونم:
با سلام.
تمرینات واحد عکاسی در دانشگاه بهانه ای شد تا این نوع عکاسی رو تقریبا برای اولین بار تجربه کنم، خوشحال میشم نظر دوستان رو راجع به ایرادات این 2 عکس بدونم:
سید محمد نوابی
5D Mark III + 24-105 L + Godox TT685
کارتون زیباست. اما بنظرم عدم وجود انعکاس جام روی سطح، کمی محل قرار گیری جام رو غیر طبیعی کرده گویی جام رو با فتوشاپ به این بگ گراند چسبوندید. بک مشکی هم زیباتر شده.
باید که جمله جان شوی، تا لایق جانان شویسید مهدی تقوی
گر سوی مستان میروی، مستانه شو،مستانه شو
در سرزمینی که سایه ی آدم های کوچک بزرگ میشود، قطعا آفتاب در حال غروب است!
Nikkor 16-35 | Nikon F5
درود و ممنون از به اشتراک گذاری
عکس اول:
- بیسکوئیتی که انتخاب کرده اید، از لحاظ ظاهری وضعیت مطلوبی ندارد. میتوانستید (و میبایست) بیسکوئیت سالمتری را برای اینکار انتخاب کنید (اشاره به کرم یا آن خمیر زرد رنگ که در گوشه ی پائین و چپ، مخدوش شده است؛ و نیز پرداخت غیر یکنواخت همان خمیر زرد در جناح چپ لُپ باب اسفنجی) ... در عکس تبلیغاتی، اکیداً باید بهترین نمونه برای عکاسی انتخاب شود. خصوصاً در مورد مواد غذائی، شاید بهتر باشد که توصیه موکد به آشپز مربوطه بشود که بهترین و سالمترین نمونه را اختصاصاً برای عکاسی تهیه و به عکاس بدهد.
- نوری که به بیسکوئیت داده اید، بنظر، دیفیوز شده و کاملاً از بالاست و بهمین خاطر در بازیابی بافت سطحی محصول، کاملاً ناموفق بوده است. Key Light یا همان نور اصلی برای مواد غذائی در اغلب موارد بصورت Back Lighting نمود خوبی خواهد داشت.
- انتخاب پس زمینه ی صورتی و ارتباطش با محصول را متوجه نشدم. شاید بسته بندی محصول باشد. در هر حال برای بیننده ی عکس، به نظر میاید که یافتن این ارتباط مقدور نیست.
- زاویه ی دوربین نیز نسبت به محصول، همان مسئله ی نورپردازی انجام شده را دارد.
عکس دوم:
- تکرار همان نورپردازی نادرستی که در بالا اشاره رفت.
- استفاده از عمق میدان بعنوان بعد خلاق این ثبت.
- استفاده از یک محصول مخدوش مانند مورد قبلی، بعنوان نماینده ی اول صف بیسکوئیتها
- تکلیف نامشخص دو صف بیسکوئیت از دو نوع دیگر در جناحین کادر، بعلت کراپ کردن (یا کادر بندی به همین صورت) که به سرعت بیننده را به خود جذب و سردرگم نگاه میدارد.
- زاویه ی دوربین نسبت به مورد اول، بهتر است؛ ولی چیدمان نامناسب، باعث بیرنگ شدن اثرش شده.
پیشنهاد:
- انتخاب المانهای کمکی، و قراردادن آن در کامپوزیشن. با توجه به فانتزی بودن محصول، میتوان از یک بشقاب کوچک فانتزی، یا موارد مشابه دیگر، که در عین تناسب حضورش با محصول، تبدیل به نقطه توجه اصلی عکس نشوند، استفاده نمود.
- استفاده ی حتمی نور غیر دیفیوز شده از پشت ... بهمراه یک فیل دیفیوز شده از یکی از جناحین ( و نه از جلو ! )
- استفاده از المان انسانی (اینجا: یک کودک خندان) مثلاً در یکی از چندین ثبتی که به مشتری خواهید داد، میتواند به کل قضیه کمک کند.
عذر خواهی بابت صراحت نقد و آرزوی موفقیت برای شما
درود
سپاس از راهنماییهای مفیدتون و بیپرده گویی شما مایه تباه نشدن وقت دوستان و من هستش
در مورد عکس اول:
1- این نمای کج و کوله! بدلیل خونگی بودن این خوراکیهاست و یک جورایی از ویژگیهای محصول هستش.
2- کمان شما درست هستش، نور تابیده شده به سقف بود و ساب فلاش هم روی 1/64 بود. چند نمونه با نورپردازی که پیشنهاد دادید گرفتم که در ادامه میذارم.
3- خوب فکر کردم رنگ صورتی مکمل رنگ زرد هستش! بنظر خودم که زیاد بد نبود.
4- زاویه دید هم فکر کدم هرچی عمودیتر باشه طرح بیسکویت بهتر دیده میشه. با این همه چند ترکیب دیگه در ادامه زدم امید وارم خوب شده باشه.
دیگر موارد رو روی عکسهای تازه انجام دادم، نمیدونم چقدر پیروزمندانه بود ولی زاویه های جورواجور رو آزمایش کردم ولی خودم همیشه به مدل پروانه ای خو گرفته بودم نورپردازی از پشت کمی چالشی بود بویژه میزان نورها، در این سری عکسها دو عدد فلاش یکی با -1.5EV از زاویه پشت تا نزدیک چپ (ساعت 1 تا 9) بدون اصلاح کننده و یک فلاش با قدرت 1/8 تا 1/64 داخل یک سافت باکس کوچک A4 از سمت چپ تا پایین (ساعت 9 تا 7).
3-
4-
5-
6-
چشم براه نقدهای بی پرده و آموزنده شما دوستان هستم.
پاینده باشید.
سلام به نظرم شما باانتخاب پس زمينه مات ( مثل پارچه مخمل ،به هررنگي يا چوب مات و...) و همچنين نورپردازي مناسب بايد سايه ها را براي اين نوع عكاسي حذف كنيد. چندان خوشايندنيست. نورفلاش هم ، هم روي ميز وهم روي دكور منعكس شده كه ان هم خوشايندنيست. دركناره هاي فنجان چاي هم كمي كف هستش كه ان هم براي اين نوع عكاسي خوشايندنيست،هرچندكم.
وبه نظرمن انتخاب زاويه هم مناسب نيست.
زير بشقابي هم مناسب اين شرايط نيست ازنوع چوبي مات يا پارچه رنگي اگرميبود بهتر بود شايد.
جسارت و زياده نويسي بنده را مورد مهر خود وعفو قراردهيد. ممنون
سلام
متاسفانه خیر!! اگر میزان سخت گیری این تاپیک مثل تاپیک های دیگر بود که عکس قابل تایید هم نبود!!
عکس هیچ نکته مثبتی نداره. چه از نظر شکل و تزئینات سوژه و چه از نظر کادربندی و نورپردازی و بکگراند.
البته فرض میکنیم سوژه به شما به عنوان عکاس مرتبط نیست و شما مجبورید از این کیک به بهترین شکل ممکن عکس بگیرید. انتخاب یک بکگراند مناسب و خوب و در صورت امکان محیط طبیعی کار عکاس هست. اگر هم بنا بر عکاسی بر زمینه سفید است، این چجور زمینه سفیدیست؟!!! چرا چروک داره؟! این بخش قضیه به نظرم غیر حرفه ای ترین کاری بوده که برای این عکس انجام شده!!
مسئله بعد انتخاب ظرف مناسب هست که متاسفانه رعایت نشده. دلیلی نداره که کیک رو بر روی ظرف پلاستیکی خودش عکس بگیرید.
مورد بعدی و خیلی مهم کادربندی هست. در مورد عکاسی از مواد غذایی که در ظروف گرد قرار داره بهتره که تمام ظرف رو در کادر قرار ندین چون نتیجه کار غیرقابل تحمل میشه!! معمولا مواد غذایی شکل ثابت و تکرار شده ای دارند که با کراپ شدن قسمت هایی از اونها هیچ مشکلی جهت مشخص شدن شکل برای بیننده وجود نداره.
نورپردازی هم خیلی جای کار داره. معمولا چتر برای عکاسی از محصولات خوب نیست و بهتره از سافت باکس های بزرگ استفاده کنید. ولی در هر صورت فاصله نورها نسبت به سوژه باید کم باشه که انعکاس ها و نورهای یکنواختی داشته باشید. روشنایی های موضعی این عکس خوب نیست.
و در آخر اینکه به نظرم میشد از زاویه پایینتری عکاسی بشه.
موفق باشید
پست 651
کاش در مورد نورپردازیتون و بکگراندتون توضیح میدادید