خواهش میکنم بالاخره از خوبی های محیطی مانند انجمن های عکاسی همین تبادل نظر هست من از شما استفاده میکنم و شما هم از من.
در مورد سرعت همگام سازی که خیر چون بحث سرعت Sync هنگامی مطرح هست که شما بخواین از سرعت شاتر بالا استفاده کنید
و نه سرعت پایین در نتیجه شاتر 10 ثانیه هم مشکلی نخواهد بود ، فقط این مسئله کنترل عکس رو از شما میگیرد
چرا که مثلث نورتان که شامل : Shutter Speed , Aperture و ISO هست هنگام عکاسی با فلش یکمقدار متفاوت هستند.
-
سرعت شاتر در هنگام عکاسی با فلش ، نور فلش را کنترل نمیکند ، قابل آزمایش هست:به طور مثال فلش سرخود دوربین رو روی حالت دستی قرار دهید
حالا با سرعت های متفاوت شاتر امتحان کنید ، مقدار نور فلش کم نخواهد شد ولی یک عامل دیگر تغییر میکنید
که میشود چیزی که شاتر در این منزله کنترل میکند ، نور محیط یا Ambiant Light.
جایی که فلش نوردهی میکند تحت کنترل شاتر نیست ولی هرچیزی که با نور فلش روشن نشود با سرعت شاتر کنترل میشود - هرچه سرعت شاتر ، کمتر نور بیشتر در محیط - .
-
روزنه ی دیافراگم یا Aperture : عامل اصلی در عکاسی با فلش میباشد که مستقیما قدرت فلش را کنترل خواهد کرد در این زمان شما باید
به استاپ های نور مسلط باشید.
به طور مثال F-stop هارو بررسی میکنیم.
F/2.8 تا F/4 یک استاپ نوری متفاوت هست یا به طور کلی تر به ترتیب 22 , 16 , 11 , 8 , 5.6 , 4 , 2.8 , 2 , 1.4 و بقیه که قابل محاسبه هست.
در مورد این بحث صفحه ی روبرو بسیار خواندنی هست :
F-number - Wikipedia, the free encyclopedia
در هر صورت شما با این مقدار جدای عمق میدان قدرت فلش رو تغییر میدهید پس مسلما اگر عمق میدان بالا نیاز دارید از جایی که بالا بردن F-stop
باعث کم شدن قدرت فلش میشود باید توسط خود فلش این مقدار رو جبران کنید.
پس به خاطر داشته باشید عدد F-Stop با قدرت فلش ارتباط مستقیم دارد - عدد بیشتر(عمق میدان بیشتر) قدرت فلش بیشتر و عدد کمتر (عمق میدان کمتر) قدرت فلش کمتر - .
-
ISO : این عامل در عکاسی با فلش یک ضریب افزایش قدرت فلش و همچنین قدرت نورگیری از محیط می باشد
یعنی اگر آن را از 100 به 200 تغییر دهید قدرت فلش شما دو برابر خواهد شد ولی همچنین سریعتر نور محیط را جذب خواهد کرد
این به این معناست که اگر شما به طور مثال سرعت شاتر خود رو 1/200 ثانیه قرار دادید تا از شر نور اطاق خلاص شوید
موقعی که حساسیت رو به شکل بالا افزایش میدهید نور محیط هم دو برابر سرعتر جذب خواهد شد
یا به عبارتی دیگر نور لامپ اگر با سرعت 1/80 ثانیه در عکس ثبت میشود حالا با 1/160 ثانیه در تصویر مشخص هست
پس هنگام تغییر دادن حساسیت باید هوشمند عمل کنید.
این تغییرات کلی مثلث نور هنگام عکاسی با فلش هست که هنگام عکاسی با فلش باید دقت داشته باشید.
ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــ
سوال بعدیتون هم درست متوجه نشدم ، سرعت تخلیه رو متوجه نشدید یا قدرت فلش؟