دوست عزیز همه هم کنونی نیستن.هرچند که در نهایت فرقی هم نمیکنه.خروجی کار بیشتر از هنر خود شماست نه هنر دوربین!دنبال اختلافات برندی نباشید.اگه مشکل شما برنده من آخر کار رو به شما بگم:تشریف میبرید یه فروشگاه معتبر یا غیر معتبر(فقط خوش اخلاق باشن!)تقاضا می فرمایید دو دوربین هم رده مثلا 650d یا d 5200 رو بدن دست جنابعالی دست بگیرید ببینید با کدوم بهتر ارتباط برقرار میکنید؟ارگونومی کدوم با دستها و ذوق شما مطابقت بهتری داره و خلاصه دلتون کدوم طرفیه.ساده بگم بین خروجیهای دو برند تفاوت فاحشی که خیلی تعیین کننده باشه پیدا نمی کنید .هردو از برند های مطرح و مورد اقبال دنیای عکاسی هستند.موضوع اینه که گاهی آشنایی شما با دنیای عکاسی از یک برند خاص شروع میشه.مثلا 600d رو بار اول دست گرفتید و کلی حال کردید!دیگه چشم شما دنبال کنونه.در هر صورت در گیر اختلافات سطحی برندی نشید.
یه نکته مهمتر.خرید بدنه و لنز در شرایط اقتصادی فعلی یه عمل تقریبا بی بازگشته.بدونید اگه عشق عکاسی داشته باشید مرتب بدنبال ارتقا و تکمیل تجهیزات خواهید بود.بنابراین ولو شده یک سال دیگه صبر کنید و پس انداز بهتری داشته باشید ولی خرید هایی از جنس رنج متوسط به بالا انجام بدید که بعدا بجای اینکه همش به فکر باشید که ای داد بیداد این لنز راضیم نمیکنه و کاش فلان داشت و بهمان داشت،با همین خرید تا مدتها مشغول عکاسی بشید نه حواشی.من زمانی که d 7000 خریدم اولش گفتن خوب همین 105-18 بسمه دیگه.یکم واید و یکم زوم ، خلاصه مید رنجه و کافیه فعلا.اما بعد از مدتی دیده که نه خیر!یه لنز واید هم میخوام،شارپنس 105-18 کافی نیست واسم،عکاس در حالت آینه بالا هم ضروریه گاهی.سرعت 1/8000 هم بدردم میخوره،چون توی بیابونم ال سی دی دوم واسه کاهش مصرف باطری خیلی کمکم میکنه و ....نکتش اینجاست که مدتی صبر کردم و کمی هم کمربند رو سفت تر بستم ولی در نهایت سه چار سالی ازین بدنه فیض خواهم برد انشاالله.اگه عکاسی برای شما یک درگیری جدی در زندگی هست و دغدغه اش رو دارید از رده پروسیومر شروع کنید نه اینتری لول.بعد هم که انشاالله فول فریم.اگه هم یه نیاز عادیه و عکاسیتون واسه اینه که به هر حال یه دستی هم در عکاسی داشته باشید(فارغ از عشق هنری) که همون اینتری لول هم زیاده.در انتها نه اینکه نمیشه با صرف هزینه کمتر و اینتری لولها عکاس شد،بلکه بحث سر اینه که یه راهو آدم یه بار بره.فرصتی برای آزمون و خطا نیست و دیگر دوستان فروم آزمون و خطاها رو انجام دادن و ما میراث دارش هستیم.