نوشته اصلی توسط
amparisay
پسر پارسی عزیز، به نظرم کمی در مورد بعضی از لنزها توی بحث ها غلو میشه... لنز 18-105 نیکون اگر قرار است به نسبت قیمتش اسطوره باشد، لنز 55-250 کانن را هم باید اسطوره بدانیم! چون به نسبت قیمتش فوق العاده است! همینطور لنز 15-85. قبول، هر دو لنزهای خوبی هستند، اما به نظرم کمی در موردشان همیشه غلو شده در مباحث. الان کمی در بازار بچرخید، دوربین D7000 به خاطر حرفهایی که در این سایت زده میشود روی هوا می رود، اما بحث اینجاست که آیا این کار خوب است؟ به نظرم این صحبت ها به طور کاذب برخی قیمتها را بالا می برد... اینکه یک لنز هنوز تولید می شود، یعنی هنوز خریدار دارد. اینکه همه جای این فروم صحبت از 15-85 هست و هیچکس توصیه نمی کند که به جای این خرید، یک لنز 10-22، یک 24-70 و یک 70-200 خریده شود، آیا فقط بحث پول است؟ نمی دانم چرا گاهی در حق بعضی لنزها جفا می شود، و در حق بعضی لنزها لطف مکرر... همینطور این صحبت شما که فرمودید بدنه ها با هم اختلاف عجیب دارند... به نظر من ندارند. حتی در رده های خیلی با هم متفاوت. مثال بزنیم :
ارزانترین دی اس ال آر کنن : 1100دی با 1,700 هزارتومان قیمت.
گرانترین کراپدار نیکون : دی 7000 با حدود 3,500 هزار تومان قیمت
آیا واقعا دوربین دوم "دو برابر" اولی "از همه لحاظ" سر است؟! 1.5 برابر وزن که دیگر حداقل یک بدی این دوربین هست، نیست!؟! کسی اگر از شما بخواهد که برای عکاسی از لحظات با هم بودن دور خانواده یک دوربین ارزان معرفی کنید، شما دی 7000 را معرفی می کنید؟! معلوم است که نه! هر دوربینی برای یک رنج از بازار طراحی شده... من هرچقدر هم که شرکت کنن دوربین بد تولید کند، باز هم کنن می خرم. چون با آن احساس راحتی می کنم... من 1100 کانن را به دی 800 نیکون ترجیح می دهم، چون با آن می توانم عکاسی کنم، اما با نمونه نیکونی خیر، چون کارکردش را بلد نیستم! این خیلی طبیعی است که خیلی افراد به دلایل خاصی با دوربین های خاصی ارتباط برقرار کنند... اما اینکه این سایت پر شده از حرف راجع به یک سری مدل های خاص، و یک سری تجهیزات خاص، به نظرم افراد تازه کار را فقط "وسواسی" می کند... یادم است زمانی که دوربین خریدم، هر موقع پای لپ تاپ می نشستم اشک از چشمانم جاری می شد که چرا دی 5100 نخریدم، سنسورش فلان قدر بهتر عمل می کند... تا اینکه گذشت و دیدم که اصلا بحث عکاسی "چیز دیگری" است...! کسی که عکاس باشد به نظر شما با یک 1100 و کیت 18-55 نمی تواند عکسای یک آدم ناشی با 7دی و 15-85 را بگیرد؟! به نظر بنده ذهن را باید از این صحبت ها خالی کرد... نظر شخصی من این است که فقط باید زمانی تجهیزات خرید که برای آن "دلیل منطقی" وجود داشته باشد... من اگر الان 3 میلیون تومان حدودا پول روی دوربینم بگذارم می توان به فول فریم کوچ کنم. اما بحث اینجاست که کسی در حد و اندازه من، اصلا می فهمد فول فریم چیست یا نه! می توان 3 میلیون تومان بهتر عکاسی کند یا نه! الان من اگر در سایت بپرسم با 10 میلیون تومان، دوربینم را بکنم مارک 3 یا مارک 2، کسی از من می پرسد اصلا که بچه جان، تو اصلا با همان زپرتی ات مگر چقدر عکاسی کردی که دم از فول فریم میزنی؟! کسی پیدا میشود که یک پس گردنی محکم به من بزند و بگوید فعلا هر خریدی بکنی فقط پول دور ریخته ای؟! این مساله که فلان لنز خیلی خوب است و وزنه است و بهترین است، به نظرم کمی بوی تعصب دارد و کمی هم نادیده گرفتن آماتورهایی مانند من که مسیر عکاسی شان به راهنمایی های شما وابسته است... :-) اگر بهترینی وجود داشت، قطعا کسی چیز دیگری نمی خرید... اینکه هنوز افرادی هستند که با ارزانترین ها عکاسی می کنند، یعنی نیاز های متفاوتی هنوز نفس می کشند و هنوز هم راهنمایی ها برای خرید کردن باید بسیار جامع تر باشد... من از بعد از یک اتفاق که چندی پیش افتاد، سعی می کنم دیگر زیاد به کسی چیزی "پیشنهاد" ندهم! چون اگر خودش به آن نتیجه نرسد، فقط توقعش از خودش بالا می رود... اینکه کسی می پرسد من تاحالا دوربین در زندگی ام ندیده ام، بین 15-20 میلیون چه دوربین و لنز و تجهیزاتی پیشنهاد می کنید؟ به نظر شما جوابی جز اینکه برو یک دوربین کامپکت بخر، کمی عکاسی کن ببین اصلا ارتباط برقرار می کنی با این کار به ذهن شما می رسد؟ هر چیزی سلسله مراتبی دارد، و به نظر بنده اینکه به کسی توصیه کنیم فلان چیز را بخر، در حالی که از شرایط روحی، خانوادگی، عاطفی، دوستان، آشنایان و شاید حتی جنسیتش بی خبریم، به نظرم کمی واضح پنداشتن یک تابع با هزاران متغیر است...
ببخشید اگر طولانی شد، ممکن است شما قصد جان بنده رو بکنید با این نوشته ( :-D ) (شوخی کردم، شما همیشه در فروم جزو الگوهای من بودید) اما باز هم کمی همگی بدون تعصب و غرض ورزی نوشته را بخوانیم و ببینیم آیا سخن حقی در آن هست یا نه...