نوشته اصلی توسط
delbaz
کد کننده ها ( فشرده ساز ها Codecs ) در یک تقسیم بندی ابتدایی دو نوعند
Lossy
Lossless
استفاده از کد کنندهای نوع اول موجب میشه کیفیت افت داشته باشه اما اما اگر از بیت ریت و رزولیشن و فریم ریت مناسب استفاده کنید این افت کیفیت آنقدر ها به چشم نمیاد
وی سی دی ها , دی وی دی ها , فیلم های Mpeg4 و خانواده اونها , HD ها و DV ها , همه و همه از Codec های گاهی با نرخ ثابت و گاهی شناور استفاده میکنند .
اما اگر در ساخت اونها از نرخ مناسب و اندازه مناسب ( ترجیحا اندازه ای برابر با فیلم اولیه در رزولیشن ) استفاده بشه , همگی میتونن کیفیتی از خوب تا عالی به شما بدن
پس تا اینجا مشکلی نیست. مشکل از جایی شروع میشه که شما به طور مکرر بخواهید این فیلم ها رو با Codec های Lossy فشرده و به هم تبدیل کنید که در این صورت در هر بار تبدیل کیفیت به صورت ضربی افت پیدا میکنه
اما کد کننده های Lossless همانطور که از اسمشان مشخصه , یک فیلم فشرده نشده رو با حفظ تمام اطلاعات فیلم فشرده میکنن. اما معمولا حجم بالاتری دارن . بعضی از این کدک ها مثل Huffy یکی از بهترین کدک ها برای آرشیو سازی بدون افت کیفیته. سرعت این کدک فوقالعاده و بسیار بالاست و معمولا برای ضبط تصاویر زنده از این کدک استفاده میشه
از میان کدک های Lossy کدک VP , در عین حجم کم کیفیت بالایی به شما میده اما متاسفانه همه گیر نیست و احتمال اینکه فیلم تبدیلی خودتون رو بتونید در یک پخش کننده ببینید تقریبا صفره و هرگز ندیدم هیچ پخش کننده خانگی از این کدک پشتیبانی کنه
اما میتونید از کدک DivX یا خواهر خواننده اش Xvid استفاده کنید که معمولا توسط اکثر DVDPlayer ها پشتیبانی میشه و به جرات حجم فیلم ها رو با حفظ خوب کیفیت تا چندین برابر کاهش بده
شما باید کدک رو نصب کنید و سپس هر برنامه مبدلی میتونه از این کدک برای تبدیل استفاده کنه. اما معمولا با نصب بسته DivX , یک برنامه مبدل هم همراه کدک نصب میشه تا عملیات تبدیل رو برای شما انجام بده
تنها چیزهایی که باید توجه کنید اینه که:
اگر بعدا این فیلم ها رو میخواید در هر کامپیوتری نگاه کنید باید این کدک رو ابتدا نصب کنید
اگر میخواهید این فیلم را در پخش کننده های دی وی دی نگاه کنید باید دقت کنید که از ورژن ساپورت شده توسط دستگاه پخش کننده استفاده کنید
بنابراین من توصیه ام اینه که فیلم رو ( اگر واقعا نمیخواید کار دیگه ای روش انجام بدید ) توسط برنامه DiivX Convertor و با استفاده از کدک DivX تبدیل کنید. توی تنظیمات برنامه هم میتونید حتی بر اساس حجم نهایی عمل کنید . مثلا بگید من میخوام فلان فیلم رو که حجمش بالاست تبدیل به فیلمی کنم که مثلا حجمش 50 مگابایت باشه و خود برنامه میزان بیت ریت رو برای صدا و تصویر تنظیم میکنه
توصیه میکنم بیت ریت صدا رو کمی کمتر کنید تا در عوض به میزان بیت ریت Video شما افزوده بشه
در مورد هک باید بگم بله . حجم رو کم میکنه اما به قول جناب قدیری راد کیفیت افت میکنه ( گر چه خیلی جاها واقعا به کار میاد )
اما استفاده از Nero رو هنگام رایت نمیپسندم . خیلی کیفیت رو کاهش میده و خدا نکنه در فیلم اولیه دارای اطلاعات خراب باشید که در این صورت حتما بین صدا و تصویر شما به اندازه فاصله زمین تا ماه اختلاف ایجاد میشه
البته Nero های جدید رو نمیدونم ولی قبلا هیچ تنظیم و لغزنده و ... نداشت