بسیار عالی ، کاملا درسته . الان رفتم در برنامه viewnx2 نقطه فکوس هر 3 عکس رو نگاه کردم . در اولی در قسمت بیرون این کراپ و بر روی شال سیاه خانمی در کنار این آقا قرار دارد !!! در دومی هم نقطه فکوس در سیاهی گردن پوشیده شده با روسری خانوم(زیر کراپ) قرار دارد !!! اما در سومی نقطه فکوس کاملا بر روی چشم خانوم قرار دارد . از راهنمایی ارزشمندتان ممنونم . در جایی خوانده بودم که برای اینکه صورت پرتره در محیطهای باز دچار آندراکسپوز نشود باید از مود مترینگ spot استفاده نمود که البته این راهنمایی درست بوده اما گویا حقیر در انتخاب این نقطه بر روی چشم و یا پوست سوژه بطور دقیق اشتباه میکردم . میبایست در این حالت کاملا به نقطه فکوس و روشنایی و یا تاریکی آن نقطه دقت نمود حتی وقتی که یک چشم در سایه و یک چشم در آفتاب قرار دارد . اگر اینطور باشد که هست ، برای صورتی که در نیمه سمت آفتاب قرار دارد مترینگ نقطه ای باعث آندراکسپوز سمت سایه صورت خواهد شد و برعکس مترینگ نقطه ای سمتی از صورت که در سایه قرار دارد باعث اور اکسپوز سمت آفتاب خواهد شد . توجه به همه این مسائل چقدر حضور ذهن و تمرین میخواهد ! باز هم ممنونم .