سلامکلا من ساعات مختلف روز هنگام عکاسی حیات وحش از EV های بخصوصی استفاده می کنم مثلا در هنگام اول صبح تا ساعت 10صبح از 3.منفی استفاده می کنم و از 10صبح به بعد که نور شدید است اگر مجبوربه عکاسی باشم از 7.-تا1 -EVاستفاده می کنم.بعد ازظهر هم اغلب از 3.- استفاده می کنم.البته تمام موارد ذکر شده دربالا در نور افتاب است نه در هوای ابری
من خودم زمانی که تازه دوربین SLR را گرفته بودم (D90) که برمیگردد به چند ماه (نه چند سال) پیش، این موارد overexpose شدن صحنه های پر کنتراست و underexpose شدن بعضی عکسها نظرم را جلب کرده بود و به فکر تنظیم چنین استراتژی برای خودم افتادم تا هنگام تصحیح اینگونه خطاها کیفیت را از دست ندهم.
تقریباً فقط یک هفته در حالت RAW+JPEG عکاسی کردم. عکسهایم را هم یا کلا export نمیکنم، یا بعد از ویرایشی که به دل خودم بچسبد export میکنم و همین موضوع باعث شده که فقط با فرمت RAW عکاسی کنم. آنطور که تجربه بسیار اندکم میگوید، خروجی RAW به اندازه ای غنی هست که همواره حداقل تا 1 استاپ را به راحتی تمام و بدون کوچیکترین افت کیفیت یا افزایش نویزی میشود تصحیح کرد و به همین دلیل کاملا از انجام چنین کاری (یعنی تصحیح جبران نوردهی به میزان 0.3 یا 0.7 در شرایط خاص) منصرف شدم.
از آن زمان بیشتر به این فکر کردم که چه هنگامی و در چه نوع عکاسی باید از چه نوع نورسنجی استفاده کنم تا سوژه اصلی به تناسب نوع عکس و فضا به تناسب حس عکس نورسنجی مناسبی داشته باشد و تصحیح خطاهای جزیی overexpose و underexpose را هم به مرحله ویرایش بسپارم.
نظر شما چیست؟ آیا این جبران نوردهی با توجه به دردسر ساز بودن و امکان فراموش کردن و اینکه میزانش هم حداکثر 1 استاپ است، مزیت خاصی نسبت به تصحیح آن در زمان ویرایش دارد؟