در مورد تست های dxo به نظر من نتایج (نه امتیاز بندی) این سایت درست هست.
به طور مثال در مورد شارپنس سنسور:
باید توجه داشت که در تست سنسور باید از یک لنز آرمانی (از نظر شارپنس) استفاده بشه تا فقط سنسور در نتیجه دخیل باشه (یک لنز آرمانی لنزی است که تصویر عبوری از خود را ۱۰۰ بدون هیچ اثر مخرب به سنسور برساند کلا می شود حساب کرد که هیچ چیزی جلوی سنسور نیست! )، در چنین تستی در صورت یکی بودن مگاپیکسل تفاوت میان فول فریم ، مدیوم فرمت ، کراپ یا حتی سنسور دوربین های موبایل از هم از نظر شارپنس بسیار کم میشود و اگر عوامل مزاحمی مثل فیلتر uv و low pass و غیره نبودند نتایج یکی می شدند.
مسلما ما همچین لنزی در اختیار نداریم و در عمل رسیدن به شارپنس بالا در فول فریم و مدیوم فرمت راحت تر هست چون چگالی پیکسل پایین تری دارند . ولی نمی شود به این سایت ایرادی وارد ، بالاخره تست آزمایشگاهی همین است!
برای این که منظور بنده رو بیشتر متوجه بشید به این مقایسه توجه کنید:
Zeiss Otus 55mm f/1.4 Lens Image Quality
لنز otus 55mm یک لنز آرمانی نیست ولی لنز بسیار با کیفیتی است و همین طور که مشاهده می کنید سنسور 60d با 1Ds با وجود اینکه تفاوت دارد ولی نه آن قدر که وقتی با لنزهای دیگر تست می شوند، در این جا 60d از نظر مگاپیکسل پایین تر هست و سنسور آن دارای فیلتر low pass هست من تقریبا مطمئنم که اگر به جای 60d دوربینی مثل d7100 بود که هم مگاپیکسل بالاتری دارد و هم فیلتر low pass ندارد نتایج آن بسیار به 1DS از نظر شارپنس نزدیک می شد.
در قسمت شارپنس سنسور سایت dxo ، باید به این موضوع توجه کرد ، سنسوری که مگاپیکسل بالاتری دارد و فیلتر low pass و دیگر عوامل کاهنده شارپنس در جلوی آن نیست امتیار بالاتری می گیرد حالا فرقی نمی کند فول فریم باشد با مدیم فرمت یا کراپ.
در مورد موارد دیگه ای که تست های عملی و نتایج این سایت اختلاف دارند هم دلایلی وجود داره. (دینامیک رنج و ...)
پس به نظر من نمیشه گفت نتایج dxo اشتباه است (البته سیستم امتیاز بندی اون شدیدا مشکل داره) ، باید نحوه تفسیرمون رو از نتایج این سایت تغییر بدیم. باید وارد جزییات نتایج بشیم و به رتبه بندی و امتیاز نهایی توجه نکنیم!
در نهایت این که این سایت هم مثل همه سایت های بررسی دیگه عاری از اشتباه نیست و گاهی اوقات اشتباه می کنه.