اساتید اگه جواب دادن پاسخ من آماتور رو نادیده بگیرید . .ولی فعلا چیزی که در حد خودم هست رو سعی میکنم همونجوری که خودم فهمیدم بهتون منتقل کنم.
تو لنز ها 2 دسته عدد معمولا بکار میره .
یکی بصورت یک بازه نشون داده میشه یا یک تک عدد هست که واحدش mm ( میلی متر ) هست .
یکی هم معمولا بعد از F میاد و به این صورت مثلا : 5.6-1:3.5 . این عدد هم میتونه مثل بالایی یک بازه باشه یا یک عدد ثابت باشه. این یکی نسبت هست و واحد نداره .
اولی که واحدش میلیمتر بود فاصله ی کانونی ای که لنز داره رو نشون میده . اگه یک عدد ثابت باشه به لنز پرایم گفته میشه و در واقع این لنز یک لنز ثابت هست و فاصله ی کانونیش متغیر نیست مثل لنز معروف کنون 50mm . اگه بصورت بازه ای از اعداد باشه یعنی لنز ما دارای زوم هست و فاصله ی کانونیش بین دو عدد گفته شده با زوم کردن تغییر میکنه مثل لنز 135-18 که این لنز دارای همه ی فواصل کانونی بین 18 تا 135 میلی متر هست .
حالا کلا فاصله کانونی چیه این دو تا لینک رو نگاه کنید :
Exploring How Focal Length Affects Images - Tuts+ Photography Tutorial
Understand Focal Length in 4 Easy Steps » Expert Photography
توجه کنید تو لینک اول اون دختره از جاش تکون نخورده ولی عکاس هر چی فاصله کانونی لنز رو بیشتر کرده از سوژه هم فاصله ی بیشتری گرفته . عکس آخر بیشترین فاصله رو داره با سوژه . و همونطور که میبینید هر چی فاصله کانونی بیشتر شده همه چیز بیشتر بصورت یک صفحه دراومدن . پل پشت سر سوژه رو دقت کنید که تو عکس آخر چقدرر نزدیک به نظر میرسه .
تو لینک دوم هم برای فواصل کانونی بیشتر برای این که عکس ها قابل قیاس باشن عکاس از سوژه طبیعتا فاصله بیشتری گرفته .
این از عدد اول .
عدد دوم هم اپرچر هست میزان باز یا بسته بودن دیافراگم رو نشون میده . اینم اگه یه عدد ثابت باشه دیافراگم به یه حالت هست و اگه 2 تا عدد باشه بازه ای از اعداد هست که میزان حداقل و حداکثر بازشدگی دیافراگم رو نشون میده . اعداد کوچکتر اپرچر بازشدگی بیشتر دیافراگم رو نشون میدن و برعکس .
هر چی دیافراگ بازتر باشه بهتره چون لنز سریعتری داریم . علت سریع تر بودن اینه که با باز بودن دیافراگم نور بیشتری از لنز عبور میکنه و شاتر میتونه با سرعت بیشتری عمل کنه و همچنان تصویر سیاه نشه !
همچنین هر چی این عدد کمتر باشه عمق میدان کمتره . عمق کم هم یعنی وقتی از یک سوژه عکس میگیریم پس زمینه تار بشه . هر چی عمق کمتر باشه پس زمینه بیشتر تار میشه .
اینا در حد سواد من بود بازم دوستان توضیحی مونده بود بدن استفاده کنیم .