امیر دانش
http://www.amirdanesh.com
در مورد مقایسه دو لنز، صرف نظر از عامل شارپنس، موارد دیگری نیز مانند vignetting، CA، اعوجاج و ... هم دخیل هستند اما من فکر می کنم که با توجه به پستهای شما، عامل شارپنس در انتخاب شما حرف اول و آخر رو میزنه.
برای مقایسه دقیق این دو لنز لازمه که شارپنس اونها در تمامی فواصل کانونی و در تمامی دیافراگم ها و در شرایط آزمایشگاهی تست بشه.
در این باره می تونید به لینک زیر مراجعه کنید:
Lens review data: Digital Photography Review
در این میان و کسانی که با این لنزها و در محسط بیرون عکاسی کرده اند، نظراتشان متفاوت بوده که بعضی به 140 و بعضی هم به 105 رای داده اند.
به نظر من هم رای قطعی نمی توان صادر کرد که کدومیکی بر دیگری از لحاظ شارپنس برتری داره و هر دو جزو لنزهای خوب نیکون محسوب میشند.
لینکهای زیر میتونه جهت انتخاب یکی از این دو لنز برای شما مفید باشه.
Test results: Nikon 18-140mm vs 18-105mm: Nikon SLR Lens Talk Forum: Digital Photography Review
عکسهای لینک بالایی همگی با دیافراگم 5.6 گرفته شده اند بدیهی هست یا بستن دیافراگم به f/8 مقدار شارپنس هم کمی افزایش می یابد.
http://digital.photorecommendations....nd-discussion/
Review Nikon AF-S DX 18-140 mm f/3.5-5,6 G ED VR (N DX) | Nikon lens review | Lens | Reviews
همونطور که مشاهده می کنید دو لنز از لحاظ شارپنس بسیار نزدیک به هم هستند. شاید 140 به مقدار جزئی و نا محسوس شارپتر باشد.
در کل با توجه به فاکتور شارپنس، هر کدوم ار این دو لنز رو بخرید، ضرر نخواهید کرد و کیفیت و شارپنس هر دو راضی کننده خواهد بود.
باز هم تاکید می کنم که در بررسی یک لنز حتما باید عوامل دیگر هم در نظر گرفته بشوند که شارپنس یکی از آنهاست.
با سلام
دوستان برای دوربین 6D لنز پرایم دیاف باز ( به عنوان لنز عمومی و پرتره)چه لنزی را پیشنهاد می دهید. البته در کنار 24-105 و 100 ماکرو. از بین کانن 50 f1.8 و f1.4 یا 85 f1.8 یا سیگما 50 . ممنون میشوم راهنمایی فرمایید با دلیل.
با سلام به دوستان گرامی
احتیاج به یک راهنمایی بسیار سریع دارم:
بین لنزای 28 میلی متر برای ریورز لنز کدوم ورژن لنزای قدیمی نیکون بهتره؟ 28 f/2.8 یا f/3.5؟ تا جایی که خوندم 2.8 بهتره گویا.
و اینکه قیمت دست دوم یک لنز Nikon 28mm f/2.8 ai-s در حال حاضر چنده؟ آیا پیدا میشه؟ دست دوم تقریباً خوب و بدون شکستگی و ضربه و ...
(این قسمت مربوط به خرید و فروش میشه: ضمناً اگر دوستی این لنز رو داره خوشحال میشم پیشنهادش رو ظرف یکی دو روز آینده اعلام کنه)
ویرایش توسط Iman.sh : Tuesday 15 July 2014 در ساعت 13:52
در مورد لنز معکوس بهتر بود تالار خودش سوال می پرسیدید!
در مورد F/2.8 یا 3.5، در زمان دیدن تصویر ممکنه F/2.8 بهتر باشه ولی در کل و هنگام عکاسی تاثیری در تصویر نداره! چون چه 3.5 و چه 2.8 هر دو عمق میدان پایینی در حالت معوکوس دارند و شما عملا مجبورید دیاف را ببندید!
حالا چرا یک 18-55 تهیه نمی کنید که کاربردی تر باشه؟