ویرایش توسط mostafa_1366 : Tuesday 26 August 2014 در ساعت 22:14
nikon D5200+18-55+50/1.8 G+ 18-105
بله D5300 هم جز دوربینهای کراپدار هست.
این اختلاف بخاطر اندازه سنسور های APS-C یا اصلاحا کراپدار با سنسورهای فول فریم به وجود میاد. اندازه سنسورهای نیکون که به dx معروف هستند حدود 23.5 *15.6 هست ولی فاصله کانونی که روی لنزها نوشته میشه حتی اونهایی که مخصوص دوربینهای کراپدار ساخته میشن بر اساس سنسورهای فول فریم 36 *24 محاسبه میشن.
برای همین اگه بخوایم بدونیم یه لنز به عنوان مثال 50mm روی دوربنهای کاپدار معادل چه زاویه ای روی دوربینهای فول فریم ایجاد میکنه باید اون رو در یک عدد که به ضریب کراپ شناخته میشه ضربب کنیم. این عدد از تقسیم طول دو سنسور بدست میاد 36÷23.5 = 1.5 (این عدد در دوربینهای کنون به خاطر کوچکتر بودن سنسور 1.6 هست)
پس شما اگه فوکال لنز 105-18 رو روی 50 بزارید در دوربین d5300 فرقی با لنز 50/1.8 نمیکنه. ولی اگه بخواید بدونید لنز 50 روی دوربینهای فول فریم چه زاویه ای میده. لنز 105-18 خودتون رو روی 33 بزارید.
nikon D5200+18-55+50/1.8 G+ 18-105
دوست گرامی با سلام،
لنز 50 یه لنز فول فریم هست که اگه روی کراپدار بسته بشه باید ضریب کراپ اعمال شود که 1.5 هست. عدد به دست آمده 75 برای سنسور کراپدار هست که زاویه دید تنگتری خواهد داشت.
595px-Full-frame_vs_APS-C.svg.png
اینجا رو هم ببینید: http://www.kenrockwell.com/tech/crop-factor.htm
با سلام
اگه اشتباه نکنم هنگامی که یک لنز (حالا میخواد برای فول فریم باشد یا برای کراپدار ) رو روی یک بدنه ی کراپدار نصب کنید باید کراپ فاکتور را اعمال کنید.
با این حساب شما باید لنز خودتون رو روی 50mm تنظیم کنید.
در این صورت با توجه به این که کراپ فاکتور دوربین های aps-c نیکون 1.5 هست،این فاصله معادل 75mm بر روی یک فول فریم میشود.
عطا جان بنظرم حق با مصطفی عزیز است، فرمایش شما بجهت مقایسه کادر ف.ف با کراپدار(در اینجا کراپ 1.5) و بدست آوردن کادری برابر صحیح میباشد.
در صورتی که سوال دوستمان مقایسه فوکال 50 در لنزهای 18-105 و 50mm بر روی یک بدنه است و این ربطی به کراپ ندارد؟ درست میگم؟
دقیقا حق با شماست. من اینطور متوجه شدم که ایشون می خواهند زاویه دید در حالتیکه لنز 50 روی بدنه کراپدار سوار میشود رو مورد بررسی قرار بدند که با توجه به پست قبلی بنده ملاحظه می فرمایید که زاویه دید تنگتر میشود به جهت اعمال کراپ برای یک لنز فول فریم روی بدنه کراپدار. اما ظاهرا اینطور نبوده و فوکال برابر مد نظرشون بوده که در این صورت فرمایش همه دوستان صحیح است.
ارادتمند.
واقعا دست همه درد نکنه خیلی ممنون که سره یه سوال غیره حرفه ای من همه این جوری جواب میدن واقعا که همه شما ها خیلی گل هستید
من می خوام ببینم وقتی لنز 50m رو روی دوربین d5300 میزارم چه تصویری دارم و چه زاویه دیدی دارم و چه قدر زوم شده و می خوام بدونم لنز خودم رو روی چه فوکالی تنظیم کنم که همون تصویری رو که لنز 50m به هم میده رو ببینم و تست کنم
وقتي لنز 50 م م را روي دوربين خودتان (كه كراپدار است) ببنديد تصوير آن 1.5 برابر بزگتر از ديد عادي چشمتان است .(به شرطي كه يك چشمتان راببنديد و با يك چشم نگاه كنيد)
اگر مي خواهيد ببينيد لنز فول فريم 50 م م روي دوربين شما چه كادر تصويري مي دهد، لنز كراپدار 18-105 خود را روي 50 م م تنظيم كنيد . لنز 50 م م فول فريم هم دقيقاً همان كادر تصوير را به شما خواهد داد.
ویرایش توسط Dariush Chegini : Wednesday 27 August 2014 در ساعت 13:35