حالا که بحث جواب آماتوری است من بگگگگم؟ زیننننگ
داینامیک رنج را به صورت ساده من اینجوری تعریف می کنم:
توانایی صفحه حساس دوربین (یعنی سنسور یا فیلم و اسلاید ... ) در ثبت استاپ ها نوری متفاوت.
یعنی وقتی می گیم x داینامیک رنجش بالاتره یعنی اینکه تو عکسی که 4 استاپ مختلف نوری موجود است ثبت دقیق تری خواهد داشت و تیره روشنی های کمتری را از دست خواهیم داد مثلا اتاقی را تصور کنید که پنجره داره و یک میز : بیرون پنجره نور خود را دارد / فضای عمومی اتاق نور خود را دارد. پرده های توری پنجره چیزی بین نور داخل و بیرون را دارند و زیر میز و قسمت های سایه هم نور خود را دارد. هر کدام در یک استاپ نوری هستند- شاید تفاوتشان بیش از 2 استاپ هم باشد- حالا از اتاق عکس میگیرید با یک نور سنجی میانگین. هرکدام از فضاهایی که گفتیم چه قدر جزییات دارند؟یعنی تا چه حد ثبت شده اند؟ هرچه داینامیک رنج بالاتر باشه جزییات بیشتری از استاپ های نوری مخلف خواهید داشت. (البته انتظار نداریم که تمام موارد فوق کامل باشد چون تفاوت نوری زیاد است)
دوربین های دیجیتالی که ما داریم تقریباً 4 استاپ را خوب ثبت می کند. حاللا بین همین ها هم بعضی ها کمی بهتر هستند (داینامیک رنج بالاتری دارند) نتیجه اش سایه روشن های بهتر و تنالیته های رنگی بهتر است.
سوال 4 هم بله عکاس هم تعیین کننده است و انتخاب صحیح نورسنجی هم کمک می کند.
بقیه سوالات در حد یک تاپیک است! مثلاً در جواب سوال 6 : می تواند باشد می تواند نباشد. الزاماً بالا رفتن مگاپیکسل نسبت به ابعاد سنسور باعث افت داینامیک رنج نمی شود چون با هزار جور ابداع و کلک نقایص را جبران می کنند.