سلام جناب قشقایی
پوزش بابت تاخیر در پاسخ. نمیدونستم که اینجا مورد خطاب قرار گرفته ام.
حقیقت اینه که واقعا در زمان عکاسی فراموش میکنم که آیا Nikon D300 در دستم هست یا اینکه Canon 7D ،چراکه ایندو واقعا به هم شبیه هستند. کمی جای قرار گرفتن دکمه ها متفاوته، شاید مختصری کانن در این زمینه بهتر باشه ولی تفاوتها در عمل خیلی کم و قابل اغماض هستند و بیشتر به عادت عکاس بستگی دارند تا تفاوت ساختاری.
وقتی از هردو استفاده میکنم طبعا کمی سرعت عملم افت میکنه، بخاطر اینکه لحظاتی قاطی میکنم که برای تغییر مورد نظر کدام دکمه را باید فشار بدهم ولی به تنظیمات هرکدوم در کمتر از یک هفته میشه عادت کرد و فرقی نمیکنه که قبلا از کانن استفاده کرده باشید یا نیکن.
ی
ک نقطه ضعف ( از نظر من ) نه چندان مهم در بدنه های نیکن، وجود دکمه Mf/AF/C روی بدنه هست که خیلی وقتها ناخواسته ممکنه تغییر وضعیت پیدا کنه ولی در دوربینهای کانن، بخاطر اینکه موتور اوتوفوکوس از ابتدا داخل لنز جاسازی شده چنین دکمه ای روی بدنه وجود نداره. چیزی که نیکون هم به تدریج در حال انجام اونه.
تفاوت دیگری که در زمان عکاسی گاهی یادآوری میکنه که چه چیزی در دست شماست، صدای شاتره که در Nikon D300 قوی است و ارتعاش اون در دست هم کمی قابل احساسه ولی در Canon 7D خیلی خفیفتره و فقط با گوش قابل درکه .
از لحاظ سیستم اوتوفوکوس هم فکر نمیکنم عملا تفاوتی بین ایندو باشه . هردو فوق العاده عالی هستند ولی شاید در برند کانن تعداد لنزهای بیشتری باشه که بتونن پتانسیل بالقوه بالای سیستم اوتوفوکوس بدنه را به فعلیت در بیارن.
از لحاظ نرم افزاری و پردازش هم تفاوت محسوسی نمیبینم. چون من صرفا با فایلهای RAW و در ACR کار میکنم. بنظرمن نرم افزارهای پردازشگر هیچکدوم از این دو به کاملی ACR نیستند.
تفاوت عمده بین ایندو زمانی هست که اونها رو کنار هم بگذارید و به اونها نگاه کنید. یکی از اونها به نظر من خیلی زیباتره.