بابک برهانیhttp://sibsabz.persiangig.com
سلام
من یک 40D و یک لنز ۱۰۰ کنون دارم. اول باید بگم که این لنز بسیار لنز خوبیست و میشه گفت که بهترین لنز ماکرو به حساب میاد. و از نظر گرفتن عکس ماکرو من تا حالا هیچ مشکلی با این لنز نداشتم و کاملا راضیم. و اما در مورد عکاسی پرتره از اونجایی که لنز بر روی 40D بسته شده فاصله کانونی اون معادل یک لنز ۱۶۰ میلیمتر است و این موجب میشه که مجبور بشید حداقل دو تا سه متر از سوژه فاصله بگیرید. از نظر من این مشکل چندان بزرگی نیست و من تا حالا مشکلی باهاش نداشتم. اما نکته اساسی که شما باید بهش توجه کنید رابطه بین فاصله کانونی و عمق میدان است. همونطور که میدونید عمق میدان با افزایش فاصله کانونی کاهش پیدا میکنه و چون این لنز بر روی 40D معادل یک لنز 160 میلیمتر است عمق میدان خیلی کمی دارد. و باید خیلی دقت کنید که فوکوس دقیق انجام شده باشد. و در صورتیکه بخواهید مثلا یک پرتره کاملا شارپ داشته باشید باید دیافراگم را حداقل بر روی f10 تنظیم کنید که نیاز به نور شدیدی برای عکاسی خواهید داشت. پس در صورتیکه عکاسی پرتره را در فضای بسته انجام بدهید حتما نیاز به فلاش دارید. مگر اینکه نخواهید کل چهره فوکوس باشد و خیلی دقیق فوکوس کنید.
از آنجایی که شما فعلا یک لنز 17-85 دارید و در صورت نیاز شدید میتونید از اون استفاده کنید. من به شما پیشنهاد میکنم که برای خودتون اولویت بندی کنید اگر اولویت شما عکاسی ماکرو است ۱۰۰ میلیمتر را انتخاب کنید ولی اگر بیشتر میخواهید عکس پرتره بگیرید ۶۰ میلیمتر برای شما گزینه بهتری است. اگر هم برایتان فرقی نمیکند و به یک میزان عکس پرتره و ماکرو میگیرید از نظر من ۱۰۰ میلیمتر را بگیرید چون فکر میکنم ۶۰ میلیمتر برای عکاسی ماکرو کم است و باید خیلی به سوژه نزدیک شوید و ممکن است سوژه فرار کند و شاید نتوانید از فلاش سرخود دوربین استفاده کنید (البته در این مورد من تجربه عکاسی با ۶۰ میلیمتر را ندارم ولی در با ۱۰۰ میلیمتر من تا بحال نیازی به رینگ فلاش برای عکاسی ماکرو نداشتم و در صورت نیاز از فلاش خود دوربین استفاده کرده ام)
سلام
105 سيگما رو كه همون طور كه دوستان گفتند كلا فراموش كنيد.
60 رو هم اگر فقط مكرو مي گيريد يا حداكثر پرتره ي سر و شانه مي گيريد بهش فكر كنيد. براي پرتره ي چهره 60 خيلي كوتاهه و اعضاي صورت در عكس دفرمه خواهد شد ( به تاپيك لنز هاي مناسب براي پرتره مراجعه كنيد ).
100 كنن يكي از بهترين لنزهاي مكرو موجود در بازاره كه براي پرتره هم مناسبه. من خودم پرتره هاي خيلي خوبي با اين لنز گرفته ام. هرچند لنز 85 كنن كه اصولا انتخاب پرتره است رو هم دارم ولي گاهي شارپنس زياد اين لنز در پرتره دردسر ساز مي شه. پرتره هاي 100 مكرو كمي سافت تره كه براي عكاسي از بانوان و افراد مسن گاهي مناسب تره و نيازي به سافت كردن در نرم افزار پيدا نمي كنيد !
روي هم رفته پيشنهاد من 100 كنن است.
فرهاد حسيني
سلام
جناب نور قاسمی ، لنز مناسب برای پرتره با فول فریم فکر کنم 100-150 میلیمتر هست و اگر اشتباه نکم یکی از بهترینها لنز 135 میلیمتر هست .60 برای کراپ دار ها هست که میشه 96. ولی 100 برای فول فریم ها هست که همون 100 میمونه. یعنی 60 بریا کراپ دار میشه تقریبا 100 برای فول فریم.
با این حساب برای کراپ دارها میشه بین 70 تا 100 میلیمتر که بهترین لنز هم برای این کار 85 میلیمتر هست
( باز اگر اشتباه نکنم)
راستش من هم همچنین سوال و مشکلی رو پیش رو خواهم داشت و البته برای نیکون !
برای همین هم نه کانن 60 و نه 100 میلیمتر مد نظرم نبود از اول و 105 میلیمتر سیگما هم که ...
البته 105 نیکون هست که قیمتش یکم بالاست و یکم تله :biggrin: و 60 نیکون که کوتاهه
و انتخاب هایی که من برای این کار (بیشتر ماکرو و گاهی پرتره) بهشون رسیدم ، 70 میلیمتر سیگما و 90 میلیمتر تامرون هست .(که قیمت مناسبی هم دارند)
اگر دوستان در مورد این دو لنز هم نظرشون رو بفرمایند ممنون میشم (البته خودم 70 سیگما رو دوست دارم )
ممنونکد:http://www.photozone.de/canon-eos/282-tamron-af-90mm-f28-di-sp-macro-test-report--review?start=1 http://www.photozone.de/canon-eos/300-sigma-af-70mm-f28-ex-dg-macro-canon-review--test-report?start=1
Nikon D5000 | 18-200mm VR II | 50mm F1.8G | SB-900
من امروز canon 60 mm f 2.8 macro رو گرفتم و همونجا هم با canon 100 mm f 2.8 macro مقایسه کردم , 60 شارپ تر بود
canon 60 mm f 2.8 macro = 450.000
canon 100 mm f 2.8 macro = 650.000
اینم مقایسه اش : هر دو عکس در f 4 و سرعت 60/1 ثانیه و در یک جا گرفته شده اند , فوکوس در هر دو عکس روی کلمه puo در خط پنجم از بالا
کراپ از canon 60 mm macro
کراپ از canon 100 mm macro
ویرایش توسط tanhatanha : Sunday 5 July 2009 در ساعت 21:07 دلیل: اضافه کردن خط خالی بین دو عکس !
Canon 5D MK II | Canon 24-105 F4 IS | Canon 70-200 f4 IS
Lowepro Slingshot 300 | Flash Canon 430 EX II |
خدایا نگهدار همه باش
Nikon D5000 | 18-200mm VR II | 50mm F1.8G | SB-900
بله آقای حسینی
هر سه تاپیک در مورد لنزهای ماکرو بود و احیاناً اگر کسی برای تهیه لنز ماکرو به یکی ازین سه تا تاپیک مراجعه کرد بتونه ازین اطلاعات استفاده کنه
میشه این سه تا تاپیک رو در هم ادغام هم کرد
ویرایش توسط tanhatanha : Sunday 5 July 2009 در ساعت 23:20 دلیل: کظم غیظ !!!
خدایا نگهدار همه باش
سلام
من یه لنز 150 سیگما دارم همونطور که تو امضام هست
مشکل خاصی نداره و از کیفیتش خیلی راضیم
اما گیج میزنه تو فوکوس کردن
چند وقت بود تو فکر بودم با یه 100 کنن عوضش کنم
اما امروز عکسهاشونو تو سایت The-Digital-Picture که مقایسه کرده دیدم، کیفیت 150 به وضوح بهتر از 100 بود !!!
فکر میکردم کیفیتشون فرق چندانی نکنه !
چقدر میشه رو مقایسه اون سایت حساب کرد؟
یعنی گیج بودن فوکوس این لنز رو به خاطر کیفیت بهترش تحمل کنم و هزینه ی اضافی نکنم؟؟
حمید خرمی
www.photonarenji.com
کمتر کسی است که در وضوح بالای 150 سیگما شک کند ولی متاسفانه وزن بالا و مهمتر از همه گیج زدن فوکوس (این رو عیناً در تور دیدم :biggrin:) شاید خیلی ها رو به سمت برندهای دیگر ببره
در مقایسه ای که بین 60 ماکرو کنون و 100 ماکرو کنون انجام دادم به نظرم 100 نسبت به 60 گیج میزد اساسا ً !
خدایا نگهدار همه باش