درود...
به سوال خوبی اشاره فرمودید،یادم هست در دوره کالج عکاسی،در یکی از کوییزهای(امتحانات)کالج سوالی مطرح شده بود که بهترین اف استاپ برای داشتن عکس پرتره مناسب همراه با بک گراند نسبتا شارپ چیست..عموما اف هشت را انتخاب می کنند...
استاد مربوطه که می خواست نحوه سوال را عوض کند تا میزان معلومات شاگردان کالج در آن کلاس و در آن مقطع را تست کند،سوالی داده بود که در ماکروی یک به یک،بهترین اف استاپ به همان منظور چیست؟ جواب مورد تایید ایشان نیز همان اف استاپ 8 بود!
بالاخره با بحث و جدل و بردن یک کتاب رفرانس عکاسی،ثابت شد که عدد مربوط قابل تغییر کردن است که بهمان دلیل از دست رفتن اف استاپ در بزرگنمایی ماکروی یک به یک است..
در نهایت نیز با شَمِّ کاراگاهی آسپیران غیاث آبادی که در خودم سراغ داشتم،متوجه شدم که استاد مربوطه از کنون EOS 5D MARK III استفاده می کند..بنده نیز از نیکون D7100 استفاده می کردم..با بستن لنز نیکون ماکروی 105mm به دوربین خودم و لنز 100 ماکروی کنون به دوربین استاد محترم و گرفتن چندین شات ماکروی یک به یک،متوجه شدیم که تغییر اف استاپ در دوربین بنده دیده می شود ولی در دوربین استاد بنده رقم در شرایط یکسان انجام شدن تست مربوطه،ثابت است..برای رفع شبهه از اینکه این مطلب در مورد بدنه های کراپدار صادق است، از نیکون D810 خودم در آن زمان که به همراه داشتم، تست مجددی شد و نتایج جدیدتر،تغییر اف استاپ را در دوربین بنده بعنوان فول فریم نشان می داد...
اما با توجه به اینکه ممکن است کاراگاه آسپیران غیاث آبادی دچار اشتباه شده باشد،مطلب زیرین را از کارآگاه کن راکول با ذکر منبع نقل قول می کنم:
Canon EOS cameras don't show the true f/stop as these lenses are focused more closely. As one focuses to 1:1, one loses about 1 1/2 stops of light, but EOS cameras keep reporting the same f/stop regardless.
منبع:
Canon 100mm f/2.8 L IS Macro
بدرود تا درودی دیگربار