لازم دیدم که در مورد لیبراسیون ماه توضیحاتی بدم. لیبراسیون یعنی این ما فقط 50 درصد ماه را نبینیم، بلکه تا جایی که در خاطر دارم چیزی در حدود 57 درصد سطح ماه را در طول زمان های مختلف ببینیم.رخگرد يا ليبراسيون طولي ماه كه دوره ي 14 روزه دارi رو ميشه توي اين عكس به زيبايي ديد. (به جور شدن لبه ي داخلي ماه توجه كنيد) اين دو عكس به فاصله ي 14 روز گرفته شده و به وسيله ي فتوشاپ براي مقايسه ي بهتر كنار هم قرار داده شده.
لیبراسیون 3 دلیل اساسی دارد:
1- بیضی بودن مدار ماه (که با استفاده از معادله کپلر به راحتی مقدار آن مشخص می گردد) تاثیرش در راستای شرقی-غربی ماه دیده می شود
2- مدار ماه 5 درجه انحراف دارد (میل مداری ماه) یعنی نسبت به صفحه منظومه شمسی (دایره البروج) 5 درجه انحراف دارد و در طی 1 ماه قمری، 5 درجه بالاتر رفته و دوباره 5 درجه پایین تر از آن قرار می گیرد. این اثر هم به راحتی محاسبه می گردد. تاثیرش در راستای شمالی-جنوبی ماه دیده می شود
3- اثرات ناوش و رقص محوری. چون سیستم زمین - ماه یک سیستم ایزوله نیست، پس نیرو های اضافی از اطراف به آن وارد می شوند. این نیرو ها هر چند نسبتا کم هستند، ولی جمع آنها تاثیرات مهم ولی غیر قابل محاسبه را ایجاد می کنند. این نیرو ها ناشی از سیارات اطراف مثل مشتری و زحل و... (مخصوصا مشتری) و خورشید و حتی ستارگان نزدیک هستند. در هر 2 جهت تاثیر گذار هست
اصلان نورقاسمی
سلام
Dead Pixel را که نمیدانم (هیچ وقت بصورت پیکسلی سنسورم را بررسی نکردم) ولی مهمترین مشکل داغ شدن سنسور و ارغوانی شدن گوشه های بالایی عکس بود که تا حدی در ویرایش درست شدند, البته اگر فرد مسلطتری به ویرایش بودم؛ نتیجه کار بهتر هم میشد.
* ویرایش با لایت روم انجام شده بود.
عکس بدون دستکاری (خروجی جیپگ دوربین) :
Lense:sigma 150-500 + TC 2x
Camera Model: Canon EOS 7D
Image Date: 2009:12:31 00:54:32
Focal Length: 500.0mm (×2)
Exposure Time: 0.0020 s (1/500)
Aperture: f/11.0
Focus Distance: Infinite
ISO equiv: 1250
White Balance: Auto
Metering Mode: Matrix
Exposure: Manual
Exposure Mode: Manual
Photographer: Masoud Mobin Ali
ظاهرا امشب ماه در کاملترین حالت خودش هست (ماه آبی)
این عکس رو چند دقیقه پیش روی دست و در فوکال لنت 1000مم (1600مم فول فریم) و با فکوس دستی گرفتم.البته خیلی شارپ نشده!عکس کارد اصلی هستش.
این عکس هم برای دیشب هست که البته خیلی گویای چیزی که دیده میشد نیست.
قبل از گرفتن عکس هیچ ابری تو آسمون نبود و فقط یه دایره بسیار بزرگ دور ماه بود که پدیده بسیار زیبایی بود (که البته یه مقدار هم ترسناک بود) و باعث شد چند دقیقه رو کنار اوتوبان وایسم و اون رو نگاه کنم.ولی وقتی رسیدم خونه مقداری ابر تو آسمون بود که توی عکس هم مشخص هست.
فکر کنم این هاله «22 درجه» باشه که به دلیل شکست نور در میان ابر ها ایجاد میشه. بیشتر دور خورشید دیده میشه تا ماه:فقط یه دایره بسیار بزرگ دور ماه بود که پدیده بسیار زیبایی بود (که البته یه مقدار هم ترسناک بود)
کد:http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavara-index.php?page=%D9%BE%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C+%D9%86%D9%88%D8%B1%DB%8C+%D8%AF%D8%B1+%D8%A7%D8%A8%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C+%DA%A9%D8%B1%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%84+%DB%8C%D8%AE&SSOReturnPage=Check&Rand=0
آقا مسعود من کمی ca توی عکس اول می بینم که ای کاش رفعش می کردین...
اصلان نورقاسمی
دوستان سلام آیا با دوربینی مثل nikon coolpix L100 هم می شه در شب و از ماه عکاسی کرد؟
تنظیمات دستس نداره ؟
لطفا اساتید کمک نن
ممنون
این اولین عکسی هست که از ماه گرفتم امیدوارم زیاد آفساید نشده باشه...
300mm
f5.6
بردیا خان کاش از سرعت شاتر بالاتری استفاده می کردی تا بتونی ماه رو فریز کنی
تصاویر خورشید گرفتگی 25 دی 1388