سلام دوستان، من مدتها یه سوالی هست که ذهنم رو درگیر کرده اینه که چطور می شه حرکت رد ستارگان که توی شب ثبت می شه رو ادامه داد و به روز رسوندش؟ تنظیمات دوربین چطوری باید باشه؟
توی شب مثلا شاتر 30 ثانیه و ایزو 1600 هست چطور می شه با عکاسی پیاپی اون رو به روز وصل کرد که با اون شرایط شاتر و ایزو توی روز کلا دیگه سفید سفید می شه کار
غلام حسین زارع -(Instagram + Telgeram)
درود
کار سختی نیست!
باید تنظیمات دوربین را انجام دهید و بعد با یک ریموت که قابلیت تایم دادن داره برنامه ریزی کنید مثلا 100 شات پیاپی به مدت 30 ثانیه بگیره تا هنگام طلوع سفیدی و یا تغییر روشنایی آسمان! بعد در هنگام افزایش نور، دو کار می شود کرد
1- بصورت تجربی با افزایش میزان نور سرعت شاتر را افزایش داد تا به سمت طلوع نزدیک شوید و یا اصلا کاریش نداشته باشید که می شه مثل زمانی که ادم از جای با تاریکی مطلق وارد یک محیط با نور شدید می شه (کوری موقت) در این حالت هم شما بعد از گرفتن یک یا دو شات با همان شرایط که به قول خودمون Over Expose می شه با نورسنج اکسترنال و یا یک دوربین دیگه نورسنجی لازم را روی دوربین انجام می دهید برای این کار می شود بازه و یا تایمر معکوس بین هر شات را بین 5 تا 10 ثانیه در نظر گرفت و بجای دستکاری سرعت شاتر حساسیت ISO را کاهش داد!
کلا بیشتر این قضیه وابسته به تجربه و کار و تمرینه!
ارادتمند
سلام
لطفا منبعی دقیق برای افزایش اطلاعات نجومی معرفی کنید. شامل تمام اطلاعاتی که برای این نوع عکاسی لازم است، نام ستاره ها، موقعیت و نوع رفتار آنها و خلاصه هر چیزی که لازم است. شدیدا احساس بی اطلاعی میکنم. و به یک منبع برای یادگیری احتیاج دارم.
لطف میکنید اگر معرفی کنید
با تشکر
سیدمحمد آقامیرزائی
لطفا تصاویر من را نقد کنید. ویرایش هم آزاد.
Olympus OM-D E-M5 + 12-50mm 3.5-6.3
با سلام
عزیز جان، در مورد عکاسی نجومی، با توجه به نوع سوژه، سبک ها و تکنیک های کاملا متفاوتی وجود دارد. به عنوان مثال برای عکاسی منظره نجومی (Landscape Astrophotography) به یک دوربین با نویز کم، لنز واید (در صورت تلفیق میدان دید) یا اولترا واید و سه پایه معمولی احتیاج دارید. اما برای عکاسی از سیارات، به عنوان مثال، سه پایه موتور دار و تلسکوپ با فاصله کانونی زیاد نیاز است و ترجیحا بهتر است برای عکسبرداری از وب کم (بله وب کم) های مناسب استفاده شود. منظور اینکه فیلد موردنظرتون رو مشخص کنید...
برای موقعیت اجرام آسمانی در هر لحظه، سایت عالی Heavensabove رو توصیه می کنم که اطلاعات بسیار دقیقی رو به همراه نقشه هر لحظه، برای تمام اجرام آسمانی و ساخت بشر در اختیار میگذاره.
برای مطالب کلی نجومی، کتاب های نجوم به زبان ساده و نجوم دینامیکی رو توصیه می کنم (البته ممکنه کمی قدیمی شده باشند، دوستان تکمیل کنند لطفا).
اطلاعات بیشتری خواستید در خدمت هستیم
خیلی متشکر
نسبت به تجهیزات لازم اطلاعاتی دارم. اما در این برهه احتیاج به اطلاعات نجومی دارم.
مثلا یک منبع فارسی زبان که آموزش نجوم بدهد. در باره اجرام آسمانی، ستاره ها، سیاره ها موقعیت آنها، زمان مناسب عکاسی و ...
چون الآن تصاویری که میگیرم به صورت کورکورانه و نسبتا شانسی است. حتی دقیقا نمیدانم هاله ای در آسمان که به عنوان کهکشان راه شیری میشناسم چه چیزی است. چون این طور که میدانم ما خودمان در کهکشان راه شیری هستیم آن وقت چطور از آن عکاسی میکنیم.
در کل احتیاج به آموزش نجوم دارم.
با تشکر
سیدمحمد آقامیرزائی
لطفا تصاویر من را نقد کنید. ویرایش هم آزاد.
Olympus OM-D E-M5 + 12-50mm 3.5-6.3
خوب منبع فارسی رو که خدمتتون عرض کردم. در ضمن بد نیست سری هم به آرشیو مجله نجوم در کتابخانه ها بزنید. به نظرم مطالب جالب و ارزشمندی پیدا خواهید کرد.
اما در مورد هاله راه شیری که فرمودید، جالب هست بدونید این دوست داشتنی ترین و لذت بخش ترین چیزی هست که در طی یک برنامه نجومی به حاضران توضیح میدم و الان هم که میخوام برای شما بنویسم بدون اغراق مو به تنم سیخ شده است!!
شما فرض کنید کهکشان ما مثل یک رینگ اسپرت 4 پره شفاف باشد. ما (منظومه شمسی) درون یکی از این پره ها قرار داریم. حالا اگه از موقعیت خودتان به این رینگ اسپرت نگاه کنید، چه خواهید دید؟ بله یک نوار خواهید دید... این نوار شامل هاله ستارگان در پره های دیگر رینگ (کهکشان) است و باقی ستاره هایی که در آسمان می بینید مربوط به پره خودمان (بازوی جباری) هستند! حالا دیگه تصور سه بعدی صحنه و لذت عجیب تماشای این صحنه خارج از کالبد بدن و زمین، با شما!!!
درود
شما در اصل اطلاعات مبانی نجومی را نیاز دارید!
در تکمیل فرمایش دوستمون من هم یک لیست پیشنهادی براتون دارم
- کتابها
برای مطالعه و افزایش دانش نجومی در کنار دو کتابی که دوستمون معرفی کردند(نجوم به زبان ساده و نجوم دینامیکی که اولی کتاب بسیار کاملی هست و دومی تخصصی) من پیشنهاد می کنم اول از همه صورت فلکی ها را بشناسید!
برای این کار کتاب صورتهای فلکی ترجمه مهندس دالکی و کتاب راهنمای اسمان شب انتشارات صا ایران بنظرم خوب هستند و البته اول کتابچه صورتهای فلکی مهندس دالی را مطالعه بفرمایید و با انواع صورت های فلکی اشنا شوید و بعد کتاب دوم یعنی راهنمای آسمان شب! چون کتاب دوم در واقع نقشه کل آسمان هست و برای کسی که می خواد در یک دنیای ناشناخته (مثل یک منطقه کوهستانی غریب) وارد بشه داشتن نقشه از تغذیه و آب هم واجب تره!
در کتابچه مهندس دالکی دنبال اطلاعات تخصصی نباشید و سعی کنید فقط یاد بگیرید چطور صورت های فلکی را در آسمان تشخیص دهید (کار سختی نیست! البته در آسمان شهر ولی در تاریکی مطلق از نقشه خوانی نظامی هم سخت تره و نیاز به تمرین زیاد داره)
وقتی با صورت های فلکی آشنا شدید و از روی نقشه ها توانستید اجرامی مثل سحابی ها، کهکشانها و ... را پیدا کنید بعد می توانید به فکر افزایش دانش تخصصی و علمی و نحوه شکل گیری ها باشید که دیگه حالا باید دنبال نجوم به زبان ساده و نجوم دینامیکی باشید!
- نرم افزارهای کمک آموزشی و شبیه ساز
در این حوزه نیز تقریبا بهترین نرم افزار برای PC نرم افزار StarryNight هست که بصورت کامل تمام آسمان را شبیه سازی می کنه و قابلیت سفر در زمان را در آسمان برای شما فراهم می کنم
برای تبلت و اسمارت فون هم می توانید از SkySafariPro استفاده کنید که دقیقا مثل StarryNight و البته کمی در پارامتر ها دقیق تر بوده و قابلیت پرتابل خوبی برای همراه داشتن به شما می دهند.
ارادتمند
توضیح بسیار جالبی بود.
حتما در اولین فرصت به منابعی که فرمودید مراجعه میکنم.
چند مجله هم در اینترنت دیدم که باید آن ها را مطالعه کنم.
متشکر
سلام
ظاهرا منابع خیلی زیاد شد. امیدوارم سنگ بزرگ علامت نزدن نباشد. و البته شهر من آنقدر تاریک هست که پیدا کردن صور فلکی آسان نباشد. در حدی که کهکشان تا حدودی دیده میشود. اتفاقا علت مشتاق شدن من به یاد گیری استفاده از همین نرم افزار ها بود اما دیدم بین خیل ستاره ها گم میشوم.
متشکر از شما
سیدمحمد آقامیرزائی
لطفا تصاویر من را نقد کنید. ویرایش هم آزاد.
Olympus OM-D E-M5 + 12-50mm 3.5-6.3