درود و عرض ادب
بله متوجه شدم
در عکاسی شب این مود بیشتر برای سرگرمی خوبه
دقت کار دست رو بدلیل نبود المانهای دقیق نداره
ثبت پانوارما شدنیه!
سختی خاصی هم نداره
کافیه کادرتون را مشخص کنید و با در نظر گرفتن یک بازه Overlap در مود دستی با تنظیم های مورد نظر عکاسی کنید و در نهایت با کمک خود فتو شاپ و یا نرم افزارهای تخصصی تر مثل ptgui این کار را انجام دهید.
نه بنده با مد اتوماتیک اصلا عکس نمیگیرم ! چون نه 3200 مد داخلی پانوراما داشت و نا 7100 این مد رو داره که اگه هم داشت اصلا نیازی نبود ! کافیه یکم تمرین کنید تا یاد بگیرید خیلی راحت تز از چیزیه که به نظر میاد من عکس رو بیشتر از یک سال قبل گرفتم ولی گمان کنم تقریبا 8 یا 10 شات زدم و با نرم افزار PTGUI که آقا مصطفی راهنمایی کرده بودن به نتیجه خوبی رسیدم هرچند تو فوتوشاپ هم شدنیست کافیه هر عکس که میگیرید قسمتی از عکس قبل رو همپوشونی بکنه بقیش با نرم افزار....
شما اگه ساکن تهران هستید آخر هفته یه سفر دماوند برید نتیجه خیلی متغیر میشه
نیما هستم گاه آنكه ما را به حقيقت مي رساند خود از آن عاري است .زيرا تنها حقيقت است كه رهايي مي بخشد.( مارگوت بیکل - احمد شاملو )
و سوال آخر که اگه اشتباه نکنم توی همین تاپیک به صورت اتفاقی خوندم که گفتید لنز35 مناسب عکاسی نجومی نیست و نمیشه شاتراسپید بالای 10 برد و غیره
این به چه دلیله ؟ اپرچرش که 1.8 هست و فکر میکنم عالی باشه برای عکاسی نجومی قیمتش هم که فوق العادست
مگه لنز 35 پرایم با یه لنز پرایم واید تر چه تفاوتی میتونه داشته باشه
اگه قضیه فقط محدوده ی کوچیکشه فکر نمیکنم مشکلی داشته باشم با محدوده، سالهای زیادیه که با فوتوشاپ سروکار دارم.
به خاطر حرکت زمین
بستیگی داره شما چه نوع از عکاسی مد نظر داشته باشید اگه از رد ستاره ها بخواهید عکس بگیرید که هیچ با هر لنزی میشه اما اگه بخواهید از ستاره ها تو آسمون تو همون حالتی که هستن و سر جاشون ثابت هستن + کهکشان عکس بگیرید بر حسب فاصله کانونی و ضریب سنسور ( کراپ یا فول فریم ) بیشتر از یه حد نمیتونید نوردهی کنید چون رد حرکت ستاره ها ثبت میشه تو عکس که
شما اگه با لنز 35 بیش از این مقدار - 10 ثانیه - نوردهی کنید حرکت ستاره ها ثبت میشه و در نتیجه عکسی که ثبت میکنید ستاره ها به صورت خطی نورانی ثبت میشن و ثاب نیستن به خاظر همین 35 با اینکه دیاف مناسبی داره اما به خاطر فاصله کانونی برای ثبت مناسب نیست چون تو 10 ثانیه ایزو باید خیلی بالا بره و نویز زیاد میشه
این عکس رو ضمیمه میکنم :
1413311545_5.jpg
----
تمام این توضیحاتی که میدم بیشترش رو بزارید پای آقا مصطفی تقریبا تمامشونو از ایشون یاد گرفتم
نیما هستم گاه آنكه ما را به حقيقت مي رساند خود از آن عاري است .زيرا تنها حقيقت است كه رهايي مي بخشد.( مارگوت بیکل - احمد شاملو )
توضیح کامل رو خدمتتون دادند!
اما در مورد قانون 500 یا 600 کمی بحث متفاوته.
برای ثبت ستارگان بصورت ثابت در تصاویر نجومی از فرمول خاصی استفاده می شه که بصورت زیر هست
این فرمول ناشی از تقسیم عدد 1000 بر فاصله کانونی (در صورت کراپ بودن دوربین ضرب در فاکتور کراپ) بدست میاد.
برای فوکال 35 حداکثر نوردهی روی یک دوربین با کراپ 1.5 عدد 17 ثانیه خواهد بود که با در نظر گرفتن مقداری برای اطمینان عدد 15 مناسبه.
اگر از این مقدار بیشتر نوردهی کنید ستاره ها حالت کشیدگی پیدا می کنند.
اما فوکال 35 با فاکتور کراپ حدود 60 خواهد شد که این عدد برای آسمان بصورت منفرد مناسب نیست و باید پانوراما تصویر ثبت بشه و این یعنی نیاز به اشنایی با پست پروسس تصاویر.
بنده نمونه تصویری از یک لنز 50 در بادی کراپ را در همین تاپیک که بصورت پانوراما ثبت شده قرار دادم که می توانید مشاهده کنید.
نظر لطف شماست!
یک پیام خصوصی هم خدمتتون ارسال کرده بودم مطالعه کردید؟
ارادتمند
سلام
برای عکاسی نجومی با حضور سوژه انسانی در کادر باید به چه روشی مراحل عکاسی و ویرایش انجام بشه؟
چون در نوردهی بالا عموما سوژه تار میشه.
با تشکر
سیدمحمد آقامیرزائی
لطفا تصاویر من را نقد کنید. ویرایش هم آزاد.
Olympus OM-D E-M5 + 12-50mm 3.5-6.3
نیما هستم گاه آنكه ما را به حقيقت مي رساند خود از آن عاري است .زيرا تنها حقيقت است كه رهايي مي بخشد.( مارگوت بیکل - احمد شاملو )