این هم مدرک:
Be aware too that the Moon is moving fairly fast, so fast in fact that it moves a full Moon width approximately every 2 minutes. So if you want a picture of the Moon that hasn't moved one pixel on your CCD use a shutter speed of 1/15 sec or faster depending on magnification of course. A shutter speed of 1/100 sec will freeze the Moon's motion of all but most telescopic magnifications.
http://www.outdoorphoto.co.za/forum/_articles.php?id=38
به آدرس بالا یه سری بزنید. بنابر این من 90/1 رو پس می گیرم. دریک دوربین 16.7 مگا پیکسلی نظر فبلی مکن غلط بود. چون اصلا به اینجاش فکر نکرده بودم. الان یک پارامتر دیگر هم اضافه شد که من منظور نکرده بودم. تعداد پیکسل ها. هر دو دقیقه ماه در آسمان به اندازه قطرش جابه جا می شه. محاسبه خیلی ساده تر می شه اگر مسئله رو اینطوری تعرف کنیم:
" اگز تصویری که از ماه کامل روی سنسور تشکیل میشه دایره ای به قطر m Pixel ایجاد می کند. حداقل سرعت شاتر باید m/120s باشد." (البته قاعده Sunny 16 فراموش نشه!!)
حالا پارامتر های دیگری مثل Crop Factor, Lens Focal Length, Total Sensor Pixel Count و ... را هم می توان در نظر گرفت که بشه یک رابطه استخراج کرد.نمی خوام پیچیده تر کنمش. اما ساده تر بگیم:
روی دوربین من (30D) یک لنز 300mm دایره ای حدود 440 پیکسل (کمی بیشتر) ایجاد می شود. یعنی اگر حداقل سرعت شاتر 0.28s باشه باز هم ماه دقیق ثبت خواهد شد.
دوستان هم نظر بدهند دیگه می تونیم به نتیجه برسیم.
راستی اضافه کنم در همین آدرس بالا عکسی از ماه با فاصله کانونی 800 مم و 20D قرار داره. خیلی هم شارپه!!!