مساله عرض باند بين رم و پردازشگر در نسلي از amd ها که از ddr استفاده ميکردند و کنترل رم بهينه اي داشتند نمود فوقالعاده زيادي داشت در واقع اين مساله بيشتر به معماري کنترل کننده رم که در amd از زمان پردازشگرهاي 754 پين مجتمع با ساير اجزاي پردازنده ساخته شد و در اينتل خارج از پردازنده و در برد مادر تعبيه ميشد
مساله ديگر سرعت باس ورودي پردازشگر و عرض اين باس است که در نسلهاي مختلف پردازنده هاي اين شرکتها متفاوت بوده و پردازشگرهاي اينتل معمولا به صورت سنتي در اين مورد هزينه بيشتري ميکردند
نکته مهم ديگري که در اين مساله وجود دارد ميزان کش و مديريت آن است، در مورد ميزان معمولا اينتل کش بيشتري را قرار ميدهد که ميتوان آن را به تکنولوژي ساخت آن نسبت داد و در تفاوت مديريت کش اين پردازنده ها هم من اطلاع خاصي ندارم
من اين مساله را به شکل ديگري نگاه ميکنم
توجه کنيد که مثلا کد کردن يک فايل حجيم نظير ويديو بيشترين عرض باند حافظه رابه صورت هرمي تا cpu ميخواهد اما معمولا پردازنده هاي اينتل در اين امر موفقتر هستند در مقابل در 3d rendering کليد کار در ساختن حداکثر اطلاعات و جزييات فريمها از حداقل داده ورودي است که به صورت سنتي amd را در اين امر موفق تر ميدانند
اما اگر بخواهيم بحث رم را وارد کنيم شايد استدلال مطرح شده نتيجه معکوس بدهد
دليل اصلي نوع رياضيات مورد نياز است، در مورد کدکردن عمليات فرم تکراري و قابل پيشبيني دارند، از اين رو اگر پردازنده پايپلاين مناسب با فرکانس بالا داشته باشد و عرض باند ورودي آن هم خوب باشد خط توليد عالي کار ميکند و موفق خواهد بود
در مورد بحث رندر کردن اين بحث متفاوت است و ساختار amd و مجموعه دستورات آن ظاهرا بهتر جواب ميدهند
البته معماري کور2-2 ها تا حدودي اين مباحث را تغيير داد چرا که تا حدودي سنت طراحي پردازشگر اينتل در آن تفاوت کرد
با اجازه من هم ...
بحثي که مطرح کردم اينجا ميشه با تعميم بيشتري ارايه دهم
پرسش اصلي اين است که چه نوع عمليات رياضي؟
محاسبه عدد پي هم نظير کد کردن يا محاسبه سري ميتواند الگوريتمي با تکرار متناوب تعداد معيني عمل باشد
اما محاسبه يک ماتريس بزرگ که بد رفتار هم باشد نظير يک شبيه سازي PSpice جنس ديگري از اجراي رياضيات را طلب ميکند پردازش سه بعدي که تعداد زيادي از عمليات متفاوت را ممکن است نياز داشته باشد هم داستان ديگري است
عوامل متعددي ميتوانند در موفقيت پردازنده در هر مورد موثر باشند
همانطورکه جناب حاجي اشاره ميکنند عرض باند پردازنده و نحوه ارتباط آن با حافظه
ارتباط پردازنده با ساير اجزاي جانبي و به طور کلي مديريت ارتباط تمامي اجزاي سيستم
مجموعه دستورات و ساختار آنها
و ...
به اين دليل نميتوان يک مورد خاص را به سادگي دليل اصلي يک برتري به صورت عام دانست
بنچ مارک نرم افزار MATLAB آزمون جالبي در اين زمينه است
اين بنچ مارک 6 نوع کاربرد رياضي متفاوت را اجرا مينمايد و با اجرا در دستگاههاي مختلف متوجه ميشويم در هر سيستم يکي از ستونها بالاتر قرار ميگيرند و البته اين مساله تنها به پردازشگر مربوط نيست، براي مثال در 3d جنس کارت گرافيکي براي نمايش حاصل کار بسيار تعيين کننده است و مشاهده شده که کارتهاي ati با اين نرم افزار بهتر نيتجه ميدهند (احتمالا به دليل opengl بهتر)
اما وقتي بحث چند هسته و به کارگيري آنها پيش ميايد ... باز هم به دليلي که قبلا اشاره کردم پيشنهاد کور2-2 است
قابليت به کارگيري همزمان دو هسته تفاوت هاي ذاتي را در يک آزمون مجرد به فراموشي ميسپارد!
(در مورد پردازنده هاي کواد اطلاع زيادي ندارم)
هرچند اگر در روزهاي آخر تحصيل هستيد و در فشردگي کارها هزمان نياز به شبيه سازي هاي سنگين و نگارش تز در msword رسم و ويرايش نمودارها در visio و phtoshop و ... داريد ... شايد همان amdx2 هم با قيمت کمتر عملکرد مشابه و حتي بهتري داشته باشد