سلام مرتضی جان
فکر کنم اون ایکس صد رو گفته بودم که به سرقت رفت! پس دیگه ایکس صد نازنینی در کار نیست!
در مورد استفاده از لنز واید تا حدودی بهت حق میدم چون ظاهرا لنزهای واید بین عکاسان خیابانی خیلی محبوب هست و فکر میکنم که این به صورت یک سبک دراومده و دیدن عکس هایی با فوکال های بسته تر برای دوستانی که عکاسی خیابانی انجام میدن به علت اینکه اکثر عکس ها رو با لنزهای واید دیدن جالب نیست.
ولی در من در کل کادرهای بسته تر و خلوت تر رو بیشتر میپسندم. البته این هم سلیقه شخصی هست و شاید این هم به خاطر عادت به استفاده زیاده از لنز ۱۰۰ و ۵۰ به مدت طولانی باشه. به نظرم کادرهای خیلی واید به دلیل اینکه اشیا و افراد زیادتری توش قرار میگیرن شلوغ میشه مگر اینکه به قول شما خیلی به سوژه نزدیک شد. من حتی همین عکس که با ۵۰ گرفتم رو هم کراپ کردم!
به نظر خودم اون مرد سمت چپ و اون یکی که سمت راست هستن هیچ دلیلی نداره که تو عکس باشن و سهمی از عکس داشته باشن! اصلا هم کار خوبی نکردن اومدن تو کار من!
خلاصه که به نظرم بحث فوکال یک مقدار سلیقه ای و بر اساس عادت هست و این گفته شما: قطع شدن افراد در گوشه های کادر که باعث شده عکس گنگ و بی روح باشد. برای من زیاد قابل درک نیست. چون برعکس من در عکس کراپ شده چون کادر با سوژه های مورد نظر پر شده بیشتر ارتباط برقرار میکنم.
در مورد ایزو هم دوستان میدونن که من اوایلی که 40D داشتم حساسیت شدیدی به نویز داشتم و خیلی که دیگه مجبور بودم از ۴۰۰ استفاده میکردم وگرنه همیشه روی ۱۰۰ بود. ولی کم کم با پیشرفت تکنولوژی و دستیابی بشر به دوربین های پیشرفته تر این مشکل برطرف شد! به نظر خودم سرعتت ۱/۱۲۵ برای عکس هایی که تو اون محیط میگرفتم خوب بود چون مطمئن بودم که با کم و زیاد شدن سرعت سوژه ها هم کاملا ثابت میشن و خب دیاف هم باز بود پس ایزو رو بالا بردم که به سرعت مورد نظرم برسم. که اینو تو پست قبل هم توضیح دادم. به نظرم سرعت ۵۰ برای سوژه های متحرک و یا نسبتا ثابت ریسک هست.
و اما در مورد ترکیه و ترک هاس سبیل کلفت! ما که ندیدیم! اگه دیدیم حتما عکس میگیریم براتون! استانبول از نظر محیط شهری خیلی با شهرهای دیگه ترکیه فرق میکنه و غیر از آثار باستانیش خیلی مدرن هست. یک چیزی تو مایه های کشورهای اروپایی. ممکنه بخش هایی داشته باشه که از نظر فرهنگی هنوز قدیمی باشند ولی جاهایی که تا حالا من دیدم اصلا اینطور نبوده. نکته بعدی هم اینه که من عکاس خیابانی نیستم!! که بخوام زندگی مردم رو نشون بدم! بیرون هم که دوربین دستمه بیشتر دنبال سوژه ها و کادرهای خاصی هستم که خودم خوشم میاد! این وسط گاهی اوقات عکس هایی میگیرم که میشه گفت تا حدودی خیابانی هستند و اینجا میذارم.
ممنون که در مورد عکس ها نظر میدی.
قول نمیدم! ولی سعی میکنم بیشتر با لنز ۲۴ ام دوست باشم!!