من هنوز هم روی حرف خودم هستم که عکس خیابانی لزوما نباید مستند باشه یعنی یه مرزی و تفاوتی بین این ژانر و عکاسی مستند هست ما عکس های خیابانی فروانی داریم که اصلا مستند نیستند و بسیار هم مورد توجه منتقدین و اساتید فن هستند و این به آن معنا نیست که عکس خیابانی اصلا نباید مستند باشه. شما عکس های زیر رو ببینید ( هانری کارتیه برسون)
آیا شما توی این عکس نشانی از مستندبودن میبینید مگر نه اینکه خطوط موجود در کادر و هندسه آن تنها مد نظر عکاس بوده و یا عکس زیر باز هم از کارتیه برسون
آیا در این عکس نشانی از مستند بودن وجود داره؟! غیر از اینه که عکاس با فرصت طلبی لحظه ای قطعی و گذرا از پرش این فرد را به ثبت رسانده؟
همه میدانیم که کارتیه برسون پدر عکاسی خیابانیه.
بسیاری از کارهای ایشان و حتی خیلی دیگر از عکاسان بنام خیابانی اصلا ربطی به عکاسی مستند ندارند مثل موارد بالا، و به همین اندازه کارهای زیادی دارند که کاملا مستند هستند مثل کارای زیر دوباره از کارتیه برسون :
و همچنین این عکس
با اندکی تحقیق در آثار بزرگان عکاسی خیابانی و بنیانگذاران این ژانر از عکاسی به راحتی میشه متوجه شد که آثارشان تلفیقی است از ثبت لحظات ناب و قطعی و نیز موارد مستندی که در اماکن عمومی خصوصا خیابان رخ داده است.