راست اش جناب پسر پارسی گرامی .
من دیگه صحبتی ندارم . نزدیک به ده پست زدم که بگم که مستند چیه ؟ نه از نظر من که از نظر تعاریف . و جناب جهانگیر هم گفتند ، باز دوستان حرف خودشون رو میزنند .
.
دیگه از یک جایی به قول جناب جهانگیر و مطابق گفته های دکتر روشن در بندهای مخالفت موارد پنج و شش ای که نقل قول کرده بودند ، بی فایده است بحث .
.
همانطور که قبلن هم گفتم ، به نظر میاد برخی دوستان بر سر اینکه چه چیزی مستند هست و یا نیست ، اختلاف نظر جدی دارند . جناب جهانگیر همه چیز را در این مورد در پست قبلی گفتند ، دیگه فقط میشه گفت دوس دارید قبول کنید ، دوس ندارید ، نکنید .
.
من اگر جای دیگران بودم ، ترجیح میدادم حرفهای ایشون رو گوش کنم تا چند مورد جدید رو یاد بگیرم و فارغ از غرور ، و خود بینی حرفهای ایشان را گوش کنم . کاری که تا الان کردم .
اما یک کار دیگه هم میشه کرد :
اینکه گفت : اصن تو کی هستی ؟ تا حالا چند کار کردی ؟ کدوم کارت چطور کاری بوده؟ این نظر شخصی توئه ! هر چی میخوای بگی بگو ، برای خودت گفتی ! همینه که هست !
من کردم ، اینطوری بوده صدای هیچ کسی هم در نیومده ! و ...
.
برام خیلی عجیبه که برخی دوستان که با لحنی عصبانی وارد گفتگو می شوند و در برابر نقد واکنشی تند و خروشان به خرج میدهند ، یک دفعه به نتیجه می رسند که بهتره طرف مقابل با خوردن یک فنجان قهوه ، آرامش به دست آورد !
.
فارغ از قیاس و در عین اینکه میگم دور از جون همه و روم به دیوار و زبونم لال و همه اینها :
این ماجرای اخیر من رو یاد ماجرای دیگری انداخت که حدود یک سال پیش داشتم . در خیابان تنگ و یک طرفه امیراکرم که دوستان تهرانی همه آن را می شناسند ، یک ماشین داشت در اوج ترافیک عصرانه ، خیابان را سر و ته می آمد !! عین خیال اش هم نبود و یک ترافیک عظیمی رو هم راه انداخته بود ! بعد در برابر اعتراض دیگران می گفت بابا چقدر عصبانی هستی برو یه آبی به سر و صورت ات بزن خنک شی !
.
.
دوستان چند عکس از خودشون میزارن ، بعد چند عکس از بهترین ها و اسطوره های ژانر . بعد از اون نتیجه میگیرن که این درسته !!
بعد که میگی این چیه ؟ میگه از فلان اسطوره ایراد گرفتی ؟؟!!
نه عزیز من . به قول جناب جهانگیر من هم مستاصل شدم !
یک مثال دیگه و تمام !
آقای فرج الله سلحشور که دیگه معرف حضور همه هست . این آقا با این چند کار اخیرش ، که با بودجه ای عظیم و بی انتها ، و کلی حرف و حدیث و حمایت همه ارگانها و تجمع همه امکانات ،یکی دو سریال به اصطلاح تاریخی ساخته ، چند وقت پیش ازش مطلبی می خوندم که داشت دیوید لین رو زیر سوال می برد ! و مصطفی عقاد رو !
خب از یک منظر ، از نظر تعاریف شاید سریال اون هم یک سریال تاریخی بوده . فیلم محمد رسول الله عقاد هم یک فیلم تاریخی ، فیلم لورنس عربستان و دکتر ژیواگوی دیوید لین هم یک فیلم تاریخی !
از نظر تعاریف ، آقای سلحشور حق داره لابد حق داره خودش رو هم ردیف اونها بدونه !!
اما از نظر واقعی ؟؟
.
.
.
.
من هم الان ترجیح میدم فنجان قهوه ام رو بخورم و از باران زیبا لذت ببرم .
پ. ن : آه ! راستی داشت یادم می رفت :
تعریف عکاسی مستند :
http://en.wikipedia.org/wiki/Documentary_photography
و :
The photographer attempts to produce truthful, objective, and usually candid photography of a particular subject, most often pictures of people.