سلام
اما از روی EXIF همون عکس میشه به یه نتایجی رسید .
دیاف عکس . مدت نوردهی . ISO . ودر چه زمانی از روز ثبت شده. (البته این نظر من هست وبا توجه به تجربیاتی که از دیدن عکسها و اگزیفشون به دست اوردم بیان کردم)
خب البته هر عکاسی برای یاد گرفتن یه راهی رو پیش گرفته یا به صورت تجربی و استفاده از تجربه دیگران(خودم
) یا به صورت اکادمیک و اصولی
برای کسی که با دیدن یه عکس میتونه حتی نوع لنزشو هم حدس بزنه خوب این عالیه اما برای کسانی که اماتور هستند باید اینقدر عکس با اگزیف (جزئیات کامل) ببینند تا بتونه نوع لنزها رو تشخیص بده(از روی فوکال. بوکه عکس وخیلی جزئییات دیگه)
خیلی از تکنیکهای عکاسی هست که فقط با دیدن همین اگزیف میتونیم ازش استفاده بکنیم
مثلا یه عکس پرتره از که در فضای باز هست رو در نظر بگیرید. طوری نورپردازی شده که فضای اطراف سوژه به طور
محسوسی تاریکتر(کم نورتر نسبت به سوژه) و خارج از فکوس و خود سوژه که با
فلاش نورپردازی شده کمی روشنتر و در فکوس کامل .
خب اولین سوال که در مورد نورپردازی و نوع تنظیمات دوربین و لنز پیش میاد اینکه چطوری با چنین دیافراگم بازی تونسته هم بوکه تصویر رو حفظ بکنه هم از شدت نور ایجاد شده ای که به خاطر دیاف باز ایجاد شده کم کنه ؟ ایا با نرم افزار این عمق میدان رو بوجود اورده ؟ ایا با نرم افزار تونسته شدت نور رو کم
کنه ؟ یا شاید در اواخر روز این عکسو ثبت کرده؟. شاید منه اماتور به یک استاد عکاسی دسترسی نداشته باشم
اولین کاری که میکنم روجوع به EXIF عکس هست .
فایل پیوست 70527
EXIF عکس: F1.8 1/160s 100 ISO 5D Mark II lens 85mm 1.8 lens time 2:39 PM
با دیدن اگزیف به چند سوال اصلی پاسخ داده شد. دیاف (F1.4)که در باز ترین حالت قرار داره پس
حالت بوکه نرم افزاری نیست. سرعت شاتر (1/160)که عمومی ترین سرعت سینک با فلاشهای معمولی هست. ساعت ثبت که تقریبا اواسط روز هست و شدت نور خورشید بالاست بر عکس اواخر روز که نور خورشید ضعیف هست .
فقط یک سوال باقی میماند چطور توانسته نور رو کنترل کنه
سرعت بالای شاتر که منتفی است .فقط میماند استفاده از یک وسیله جانبی به نامNeutral Density Filter یا همان ND فیلتر
امیدوارم موفق باشید
EXIF در سایت عکاس