با سلام
چون این موضوع برایم مهم بود گشتی در سایت psa زدم ، مطالب و الزامات شرکت در مسابقات عکس طبیعت ، بیشتر همانی بود که در مقاله فرید عزیز بود. اما اینکه همه آن را به عنوان مرجع بپزیرند امری دیگر است. همه ما از دیدن عکسهای زیبا و چشم نواز لذت می بریم و در این شکی نیست. اما در مورد عکس طبیعت به ناچار باید بعضی موارد را لحاظ کنیم ولی نکته در این است که این محدودیتها خوشایند و مورد قبول همه نیست.
به نظرم آنچه خطوط کلی مرز ویرایش در عکاسی طبیعت را مشخص می کند جمله زیر است : All adjustments must appear natural
البته این طبیعی به نظر رسیدن را طبیعی بودن و ماندن معنا می کنم نه طبیعی کردن !
دامنه نظرات و برداشتها متفاوت بوده و خواهد بود در جایی دیگر در همان سایت شمول بایدها و نبایدها مشخص تر هم شده :
کد:
http://psa-photo.org/divisions/nature/study-groups/scoring-and-comments/definition-of-nature-photography/
قسمتی از آن :
Cropping and horizontal flipping (equivalent to reversing a slide) are acceptable modifications. Adding elements to images, removing elements from an image other than by cropping, combining different elements from separate images or rearranging elements in an image are not acceptable. Combining different exposures of the same image to create HDR images or combining stacks of the same image using different points of focus to extend the Depth of Field is allowed.
در خصوص عکس مثال بردیای عزیز ، نظرم شخصیم این است که وجود چنین منظره ای دور از واقع به نظر می رسد.
اختلاف نظر در دسته بندیهاست و اینکه هر عکسی و با هر ویرایشی هر چقدر که زیبا و فریبا باشد، بدون رعایت الزامات ، جزء دسته بندی عکسهای طبیعت و مستند نخواهد بود. اما همانگونه که دوستان اشاره کردند ، محل ارائه عکس هم مهم است برای شرکت در مسابقات عکس طبیعت باید مقید به شرایط آنها باشیم ولی در سایر موارد الزاما اینگونه نیست. این فروم هم شرایطش فرق می کند هر چند در بخشهای مختلف در پستهای اولیه شرایط ارسال عکس عنوان شده ، جامع است اما مانع نیست !
در فایل پی دی اف زیر عکسی مشابه وجود دارد که بدون ادیت سنگین به وضوح پدیده ای زیبا و طبیعی را به تصویر کشیده است :
کد:
http://www.ridgewoodcameraclub.org/documents/nature_series_part_i_may_2009%5B1%5D.pdf
در مورد دستکاری در رنگ اصلی و عناصر عکس، این امر از قبل هم بوده ؛ حتی عکاسان طراز اول مثل هم فکر و عمل نمی کردند و نمی کنند.
آرت ولف عکاس طبیعت و حیات وحش با دستکاری عکسها برای چینش بهتر عناصر موافق بود ، جمله ای دارد در مقدمه کتابش به این مضمون که :
" چون این یک کتاب هنری است نه رساله تاریخ طبیعی ، من استفاده از دیجیتالیزیشن ! را مقبول دانستم. من در درصد کمی از عکسها، الگوهای حیوانات را افزایش دادم مانند کاری که نقاش که روی بوم انجام می دهد "
من این جمله را اعترافی ضمنی به مستند نبودن بعضی از عکسها می دانم ...
مخلص کلام اینکه زیبا زیباست ولی ممکن است طبیعی نباشد !