نوشته اصلی توسط
ziyaeddin
سلام گرامیان!
درخواست:
در حال حاضر برای خرید دوربین مردد هستم. تقریبا تصمیمم رو برای خرید nikon d300 - 16-85 قطعی کرده بودم که دستهام ep1 رو لمس کردند. جذاب بنظر میرسه. اما چیزی که من روی کیفیت اون خیلی تاکید دارم مسئله نویز هست . البته بدنه و لنز هم جای خود. من از تکنولوژی جدید المپوس با خبرم اما از کارائیش تو نتیجه عکسها نه. همینقدر فهمیدم که سیستم جدید یعنی سبک شدن وزن بدنه و لنز و کاهش ابعاد. درظاهر که نکات مهمی برای حرف زدن وجود داره و احتمالا صنعت عکاسی متحول خواهد شد اما درباره ep1 اگر بخرم نمیدونم چی از آب درمیاد:. واقعا نمیدونم. بنا به تجربه فهمیدم که تقریبا میشه گفت المپوس یک شرکت خلاق در ارائه نوآوری های تازه است اما مدتی بعد شرکتهایی مثل کانن و نیکون بهتر از المپوس مدلهایی رو ارائه میکنند. حتی اگر کانن و نیکون سیستم 3/4 رو روی سنسور ندارند اما در عوض با لنزهای خوبشون این کمبود رو جبران کردند.
من تو نمایشگاه دوربین دیجیتال که اردیبشهت ماه امسال برگذار شد، هم با e3 چند تا عکس آزمایشی گرفتم هم با e520 هم با e620 . در حد اطلاعاتم سعی کردم شرایط سختی رو از لحاظ نویز ایجاد کنم. مثلا f/6 s1/100 iso/1600 . باید توجه داشت که عکسها رو توی فضای سالن نمایشگاه گرفتم جایی که سقفش پر بود از لامپهای پر نور و من با تنگ کردن دیافراگم عمدا میخواستم نور کمتری به لنز برسه تا شرایطی شبیه به فضای بسته مثل اتاق فراهم بشه. اما سرعت رو زیاد گرفتم تا سوژه های متحرک مات نشوند. نتایج برای من جالب نبود:( حتی نا امید کننده بود. شایدم از وقتی که تو دیپریویو عکسهای 5d رو دیدم و با فول فریم آشنا شدم توقعم زیاد بالا رفته خوب من از خودم توقع ندارم که بیام و حدود چهار میلیون برای بدنه و لنز پول بدم اما موندم که چقدر d300 میتونه نظرم جلب کنه؟ اگه اونم از این نظر فرقی با اینها نداره چرا نیام ep1 بخرم؟ تازه نمیدونم که دوربینهای المپوس از نظر هات پیکسل الان تو وضعیتی هستند؟ من قبلا یک c740 داشتم ک سال 1383 خریدم. انتظار داشتم که المپوس از نظر رفتار نویز سنسور خیلی پیشرفت کرده باشه ولی گویا از این حیث اصلا به فکر جلب رضایت کاربر نیست: من با همون دوربین فکستنی خودم عکسهای خوبی رو در سالن گرفتم و بعد از دیدن و مقایسه اونها با مدلهای ذکر شده در رایانه با خودم گفتم چند میلیون بخاطر فوکوس 40-30 نقطه ای و بدنه قوی تر و احتمالا یه خورده نویز کمتر؟ بگذریم که فعلا روی ep1 نمیشه بدون مبدل 300000 تومنی از لنزهای خوبی مثل 60-12 استفاده کرد.
نظر دوستان حرفه ای چیه؟ من بیام و 2میلیون نیکون بخرم یا به همین ep1 اعتماد کنم؟ تو پایتخت از یه فروشنده پرسیدم نویزش چطوریه؟ بعنوان تعریف و تمجید گفت من خودم e620 دارم اینم مثل همونه!والا، این برام راضی کننده نیست ولی خوب حدود 1300000 تومان ذخیره هم کم نیست. شاید بعدها فول فریم ارزون بشه و بتونم با اطمینان از اینکه شاید 10 سالی دوربین نخرم یه مدل رو انتخاب کنم.
نکته اینکه من به عکاسی پرتره و بدون فلاش علاقه دارم.
تشکر از حوصله ای که برای مطالعه به خرج دادید.