چون شک نسبت به لنگر آینه وجود دارد بهتر اینه که با قفل آینه و بدون قفل آینه(هردو با ریموت) عکاسی کنید. تکلیف این جریان هم با مقایسه خود عکسها با یکدیگر روشن میشود.
چون شک نسبت به لنگر آینه وجود دارد بهتر اینه که با قفل آینه و بدون قفل آینه(هردو با ریموت) عکاسی کنید. تکلیف این جریان هم با مقایسه خود عکسها با یکدیگر روشن میشود.
۱- محیطهای مجازی، میتوانند نمونههای خوبی برای بیان رفتارهای اجتماعی یک جامعه یا قشر خاصی از آن باشند. نامهای غیرواقعی میتوانند بهتر منجر به بروز رفتارهای واقعی افراد شوند. حتی فعالیت با نامهای واقعی در محیط های مجازی نیز نسبت به جامعه واقعی، با تنش کمتری همراه است چرا که شاید بیشترین چیزی که در محیطهای واقعی مانع رفتارهای واقعی افراد میگردد، برخورد رودر رو و از نزدیک با افراد دیگر است. شخصی کردن مسائل غیرشخصی یکی از این رفتارهاست. اگر نظری مخالف نظر ما داده شود، به سرعت آن را توهین به شخصیت خود می انگاریم. پافشاری بیهوده بر نظرات خود و از آن بدتر، کاوش در سابقه قبلی افراد و استفاده از آن به عنوان یک وسیله حمله به شخصیت او، کاری نیست که در جامعهای که مخاطبینش از سطح متوسط جامعه از لحاظ اجتماعی/تحصیلی/فرهنگی بالاتر هستند، قابل انتظار یا پسندیده باشد.
۲- در چند روز اخیر که این تاپیک داغ بود و بحثهای گوناگون و بعضا مختلفی در آن بیان میشد، میتوان آن را به عنوان یک رویداد جذاب در نظر گرفت. از لابلای این بحثها میتوان چیزهایی یادگرفت، میتوان از صحبت کردن در مورد تجهیزات لذت برد، میتوان بدون واهمه در بحثها شرکت کرد، میتوان از شنیدن نظرات مخالف نظر خودمان، نترسید و ...
وقتی صحبتهای چند روز گذشته را مرور میکنیم، بسیاری از پستها واقعا هم همین طور بودند و البته برخی نیز نبودند.
۳- من شخصا تجربه عملی با این دوربین ندارم. بعد از تستهای بردیا، به نظرم رسید که شاید تست مشکل داشته باشد. بخصوص سرعت بسیار پایین برخی از شاتها، عملا آن شات را بسیار مورد دار میکند. تست بردیا هم تستی نیست که آن را تجربه عملی و روزمره بپنداریم ( آن طور که برخی دوستان گفتند) بلکه ایشان با مواردی که گفته بودند مثل چارت استاندارد و قفل آینه و .... سعی در انجام یک تست استاندارد داشتند. وقتی بحث تست استاندارد است، شرایط یکسان برای دوربینهای مختلف، شرط لازم است. اما کافی نیست. من ممکن است یک تست طراحی کنم با شرایط یکسان که خروجی یک دوربین entry-level با رزولوشن پایین را برتر از یک دوربین فول فریم با رزولوشن بالا نشان دهم. که مطمئنا کار صحیحی نیست. تست استاندارد برای رزولوشن دوربین باید عاری از اشتباه باشد و گرنه هیچ نتیجه ای نمیتوان از آن گرفت.
۴- اما بحث عملکرد دوربین در شرایط کاری و معمولی، بحث دیگری است که از تست بردیا نمیتوان آن را نتیجه گرفت. برای آن منظور باید مدتی با دوربین در شرایط معمول کار کرد، محدودیتهای آن را فهمید، با مشکلاتش آشنا شد و بعد چند نفر بیایند این تجربیات خود را بگویند. مخاطب با خواندن نتیجه تجربیات چند نفر، میتواند خودش نتیجه گیری کند. اما نمیتوان با تستی با رویکرد استاندارد که درست انجام نشده است، نتیجه گرفت که فلان دوربین در شرایط معمول مشکل دارد و در شرایط ایده آل خوب است.
مخلوط کردن این دو بحث، صحیح نیست و روش انجام هر یک نیز متفاوت است.
سلام مجدد جناب سعادت
من همچنان متعجب هستم که شما بر اجرای این مقایسه پافشاری دارید. باور کنید انجام درست(و در حد و اندازه ی همین چند سایت معروف) این تستها مخصوصا برای دوربینهایی با این رزلوشن بسیار دشوار است.
البته شما در آنسوی ماجرا و اجرای این تست و انتشار آن، آزاد و مختار هستید. در طرف دیگر این داستان مخاطبی همچون بنده نتایج تستهای شما را می بیند و بر اساس آن قضاوتهایی می نماید. البته بنده شخصا هیچ علاقه ای به مشخص شدن اینکه کدام دوربین در این میان بهتر عمل کرده است ندارم(نه علاقه ای به فول فریم دارم و نه تعصب به برند خاص). ولی.....
زمانی که می بینم شرایط انجام تستها منطقی نبوده است(و همچنان هم منطقی نیست) سعی می کنم به دیگران این هشدار را بدهم که این نتایج را مبنای تصمیماتشان قرار ندهند.
به عنوان نمونه عرض میکنم: در تستهای این چنینی از سه پایه با وزن بالا(بالاتر از 20 کیلوگرم) استفاده می گردد و یا اینکه تست چارت باید کاملا صلب باشد و بر اثر وزش باد! یا هر عامل دیگری تغییر شکل ندهد. همچنین باید اشاره کنم که استفاده از مبدل لنز رزلوشن تصویر را تغییر می دهد(رجوع کنید به تست مبدلها در وبلاگ lensrental).
zhmisetup1.jpg
این موارد در حد اطلاعات مختصرمن بود و بنده نیز تا به حال مطالعه کاملی در این زمینه نداشته ام و مطمئنا فاکتورهای دیگری نیز دخیل هستند.
کار را باید به کاردان سپرد.
متشکر از توجه شما و همه ی دوستان
موفق باشید
ویرایش توسط Nima Sadigh : Tuesday 10 December 2013 در ساعت 00:07 دلیل: افزودن عكس
"تو قسمتی از جهان نیستی، تو خود جهان هستی"
دوست عزیز نیما جان ...
و سایر دوستان ...
سعی کنیم وقتی متنی رو میخونیم تمامش رو مد نظر قرار بدیم نه فقط قسمت هایی رو که دوست داریم!
کاملا واضح و مبرهن است که: تست های سایت هایی مانند dpreview & dxo بسیار دقیق و آزمایشگاهیست و نیازی به تجربه مجدد آنها نیست، وقتی از نظر تئوری (بر فرض) یک ماشین دارای فلان و فلان قابلیت و تواناییست، مسلما هیچ کس مشکلی با اصل قضیه ندارد، حتما نصدیق می فرمایید که وقتی رانندگان مختلف (و مهمتر رانندگان حرفه ای) با این خودرو سواری میکنند، معایب و محاسن آن وسیله را از خیلی جوانب که در عمل اثبات می شود نه تحت تست ثابت و شرایط ایده آل، برای دوستداران بیان میکنند و این قضیه هیچ ارتباطی به تست های دقیق این دستگاه ندارد، و هیچ اشکال شرعی و عرفی که نداشته هیچ، مطمئنا برای خیلی ها بسیار مفید خواهد بود ...
العان صحبت ها وارد یک دور باطل شده، چون اون قسمت اصلی صحبت که مد نظر است رها می شود (خوانده و شنیده نمی شود) و به حاشیه پرداخته می شود.
چیزی که تا اینجا دسگیر بنده شده این است که "احتمالا" این دوربین دارای یک نقص ذاتی در طراحی می باشد، به همین دلیل در عکاسی روی دست دچار مشکل می شود.
بهرنگ میرصادقی
دوست عزیز منمن همچنان متعجب هستم که شما بر اجرای این مقایسه پافشاری دارید. باور کنید انجام درست(و در حد و اندازه ی همین چند سایت معروف) این تستها مخصوصا برای دوربینهایی با این رزلوشن بسیار دشوار است.
هر چند تمایلی برای پاسخ دادن نداشتم ولی این اصرار شما باعث شد چند موضوع را برای چندمین بار برای شما شفاف سازی...
اولا ,36 مگاپیکسل مقدار زیادی نیست ,چنان عبارت "دوربینهایی با با این رزولوشن" به کار میبرید که خواننده یک لحظه به شک می افتد که مبادا این مقدار 360 مگاپیکسل می باشد و یک صفر آن موقع تایپ...
اگرتصور میکنید که 36 مگاپیکسل مقدار زیای است این بر میگردد به ذهنیات غلط شما و بهتر است آن را اصلاح کنید ,بد نیست بدانید نوکیا حداقل در دو مدل از گوشیهای موبایل خود از دوربینی با حسگر 41 مگاپیکسلی استفاده کرده که فکر نمیکنم نیازی به توضیح باشد که اندازه حسگر آن چه اندازه می باشد
در ضمن 36 مگاپیکسل به عبارت بهتر صحیحتر علمی تر و دقیقتر این مقدار چگالی پیکسلی چیز جدیدی نیست و از چندین سال پیش هم وجود داشته حتی در همین برند نیکون(مدل 7000)
دوما وقتی صحبت از مقایسه در شرایط برابر میشود دیگر لزومی ندارد شرایط آنچنانی و یا اینچینی برای تستها قایل شد و یا شرایط خاص و نامتعارف برای یک دوربین تعریف کرد چرا که در این صورت اصولا مقایسه برابر نخواهد بود!
تصور میکنم شما اصلا اصل موضوع را درک نکرده اید و توصیه میکنم یک بار دیگر مصالب و کامنتهای قبلی را مرور.....
خصوصا توجه شما را به این بخش از مطلب خودم در پستهای قبلی جلب میکنم:
..قبول میکنیم که D800 جزییات بیشتری نسبت به بقیه ثبت میکند و شارپتر هم هست همچنین کم نویزتر و و و ,ولی
تحت چه شرایطی و چگونه!؟
زمانی که در شرایط عادی و معمول (سرعت-های شاتر متعارف,عدم استفاده از فلاش ,لنزهای خاص ,قفل آینه و و و و) نتوان به چنان نتایجی رسید
چیزی که در عمل و در دنیای واقعی عمل بدانها چندان هم ساده نباشد ,پس یک جای کار اشکال دارد و این محدودیت باید دانسته شود
تصور نمیکنم فاکتور کم اهمیتی هم باشد
من نيز علاقه اي به ادامه ي بحث ندارم. گقتني ها توسط من و ديگر دوستان بيان شد. فقط استدلالها متفاوت و شايد اندكي متضاد است.
دو مسئله وجود دارد كه كار شما را سخت مي كند:
1- عمق ميداني كه سنسورهاي فول فريم براي ما ايجاد مي كنند كمتر از دوربينهاي كامپكت و موبايلها است. به همين ترتيب انجام اين تست يراي دوربينهاي مديوم فرمت دقت بيشتري را مي طلبد. زيرا با كم شدن عمق ميدان، نياز به دقت بالا در فوكوس و حفظ فاصله دقيق چارت از دوربين بيشتر مي شود.
2- بنابر فرمولي كه دكتر روشن در پستهاي قبل معرفي كردند با بالاتر رفتن مگاپيكسل(با حفظ ابعاد سنسور) نياز به ثابت نگه داشتن دوربين بيشتر مي شود. بنابراين لرزش دوربين مسئله ي بسيار مهمي خواهد شد كه در دوربينهاي قبلي كمتر اهميت داشته است.
بنابراين اگر بخواهيم خودموني صحبت بكنيم: انجام تست رزلوشن براي دوربينهاي با مگاپيكسل بالا، كار سختري است.
-البته بحث شارپنس لنز و محدوديت ديفركشن سنسور هم دخيل هستند
-(دوستان اگر ايرادي در مطالب بالا ميبينيد ياد آوري نماييد، فقط آموخته هايم از اين تاپيك را خلاصه نمودم)
ویرایش توسط Nima Sadigh : Tuesday 10 December 2013 در ساعت 22:20 دلیل: افزودن لينك
"تو قسمتی از جهان نیستی، تو خود جهان هستی"
سلام . دوستان من قبلااین سوال راپرسیدم ولی جواب نگرفتم حال از دوستانی که نیکون دی 800 دارند راهنمایی بفرمایند من وقتی عکس رادر ال سی دی دوربین بزرگ میکنم دردو پله (دو زوم اخر)اخر عکس تار می شود می خواستم بدانم مشکل از دوربین من است یا همه اینطور هستن.با تشکز
قربان اگه اشتباه نکنم منظور حضرتعالی از دوپله آخر ، کراپهای بالای 200 میباشد که چهارخونه شدنشان کاملا طبیعیست !
تجهیزات فعلا هیچی حتی یه پوینت اند شوت !!!
شهروز باقرپور
اقای باقرپور اگر درست تلفظ کرده باشم بله تقریبا منظورم همین است(اگردوپله اخر بالای 200 درصد باشد) پس شما درست می فرمایید . متشکرم