با سلام به همه دوستان
نماینده نیکون فرانسه دیروز به سؤالات اعضای فروم سایت chassimages.com در مورد دوربیهای جدیدD800 و D800E و D4 به صورت پیغام سریع پاسخ میداد.
سعی میکنم بعضی از اونها را اینجا مطرح کنم امیدوارم پاسخی باشه به بعضی از سؤالاتی که برای همه ما ممکنه مطرح بشه.
سؤال در مورد شرکت سازنده سنسور ؟
جواب: شرکت همکار .( نام شرکت محفوظ مانده!)
سوال: ظرفیت ذخیره اطلاعات روی کارت هنگام فیلمبرداری با D800؟
جواب : تا 24مگابایت بر ثانیه.
سوال : آیا استفاده لنزهای خیلی قدیمی برای دوربین D800با 36مگا پیکسل توصیه میشه؟
جواب: لنزهای جدید نیکون نمونه پیشرفته لنزهای قدیمیتره و کاملا جوابگوی 36 مگاپیکسل هست و بهتره از لنزهای جدید استفاده بشه..(البته با اجازه پیشکسوتها من به عنوان کسی که حدود بیست سال از لنزهای نیکون استفاده میکنم حرف ایشون را تایید میکنم ، ولی نباید از لنزهای قدیمی نیکون هم گذشت...که اکثر اونها عالیه .هر چی باشه ایشون برای نیکون کار میکنه و دوست داره فروشش را ببره بالا)
سوال:چرا باتری D800 با d700 تفاوت داره ؟همچنین باتری D4با D3 ؟
جواب: به دلیل تغیر استاندارد انرژی در ژاپن. طراحی باتری جدید برای D4 و استفاده از باتریd7000در D800.
سوال: با توجه به بالا رفتن تعداد پیکسلها در D800، آیا تاثیری روی افت حساسیتiso نداشته؟
جواب:درسته که حساسیت ارتباط مستقیم داره با چگالی سنسور ، اما طراحی سنسور و پردازش تصویر در D800 این مساله را به طور چشمگیری حل کرده.
سوال :آیا در زمینه دینامیک رنج در D800 و D4 نسبت به D700/D3 پیشرفتی دیده میشه؟
جواب: دینامیک رنج و رنگها در D800 و D4 بهبود یافته.
سوال: آیا نرم افزار Capture NXبا D800 فروخته میشه؟
جواب: نرم افزار Capture NX مجانی فقط با D800E.
سوال: آیا فروش D700 متوقف میشه؟
جواب: خیر
سوال : آیا هدف از تولید D800 جایگزینی D700 بوده اگر بوده چرا یکدفعه سه برابر مگاپیکسل؟ با توجه به اینکه حساسیت D700 و کار بری اون بسیار مناسب بوده.
جواب: حق با شماست،جایگاه D700 هنوز محفوظه ،مناسب برای عکاسی مستند، گزارش تصویری وعکاسی در نور کم و ... اما D800 برای کسانیست که به دنبال کیفیت فوق العاده بالا ،عکاسان منظره، معماری، مدو پرتره(برای چاپهای بسیار بزرگ) و D800 جایگزین D700 نیست!!
سوال:آیا D800 جایگزین D3X هست؟
جواب: خیر D800 موقعیتش با D700 وD3X فرق میکنه هر کدوم استفاده خاص خودشون را دارند.
سوال:آیا تفاوتی بین نرم افزار داخلی D800 و D800E و بروز رسانی آنها وجود داره؟
جواب:خیر برای هر دو یکی هست.
سوال:چرا D4مثل D800 از USB3 بهره نمیبره؟
جواب:به دلیل اینکه فایلهای خروجی D800 خیلی از D4 سنگینتره و USB3 با سرعت بیشتری فایلهای سنگین به رایانه منتقل میکنه.
سوال: به صورت ساده چه فرقی بین D800 و D800E وجود داره؟
جواب:در سنسور D800 از نوعی فیلتر low pass استفاده شده برای جلوگیری از اثراتAliasing هAliasing - Wikipedia, the free encyclopediaفیلتر low passدر D800E هیچ تاثیری رویAliasing نداره که نتیجه اون عکسهایی با شارپنس بالاتر ولی با احتمال پدیده Moiré هMoiré pattern - Wikipedia, the free encyclopedia [I]
قبلا از دوستان به خاطر استفاده از واژه های بیگانه در این تایپیک پوزش میخوام .
سری بعدی سؤال و جوابها را در صورت تمایل دوستان خواهم گذاشت.
ارادتمند
علیرضا فیروزی